Hova mehetünk és mit csinálhatunk Budakeszin? – Zsófi programajánlója

Az én ismeretségi körömben sokszor feltevődik az a kérdés, hogy milyen programokat csináljunk itt Budakeszin, akár családdal vagy barátokkal esetleg egy közelgő randevú miatt. Ezért most összeírtam pár ötletet, ugyanis szerintem rengeteg szórakozási lehetőséget lehet találni.
Első sorban megemlíteném az Erkel Ferenc Művelődési Központ nyújtotta lehetőségeket, hiszen a sok rendezvény között, mint például a családi nap, a művelődési ház szezonális szórakoztató helyként is szolgál, mint például nyáron a kertmozi, amiről még mindig sokan nem is tudnak, pedig hatalmas élmény, ha valaki a családjával valami közös programot tervez nem messze a lakhelyétől. Télen pedig a jégpálya, ahol mindig jó zene szól korcsolyázás közben és a korcsolyapálya melletti bódékban mindig meleg tea és forralt bor kapható.

Aki egy kis kirándulásra vágyik, de a János-hegy minden zegzugát bejárta annak a Vadaspark melletti erdőt, és természetesen a Mamutfenyőket ajánlom, ami körül lehet akár sétálni, piknikezni, de van hely akár focira vagy egy kis frizbizésre is. Aki nagy természetjáró az, ha kicsit beljebb merészkedik az erdőbe egy kis ösvényt talál, amelyen elindulva egy jó kiadós túrát tehet, ha épp kedve tartja. A budakeszi park a kisgyerekes családoknak nagyon ideális, sok paddal egy remek játszótérrel, ami már az én gyermekkoromat is színesebbé tette. A kültéri szórakozás után pedig nincs is jobb, mint egy fagyi a közeli cukrászdák valamelyikében.

Az állatimádóknak ajánlom a Budakeszi Vadasparkot, ahol rengeteg állattal találkozhatnak, plusz élményt nyúlthat, ha megfelelő időzítéssel látogatják meg az állatokat, mert akkor az állatetetést is elcsíphetik, ami nagyon tanulságos lehet a kisebbeknek, mert az etetők ilyenkor kiselőadást is tartanak az adott állat életmódjáról, szokásairól. A Vadaspark akár egész napos programmá is alakulhat amennyiben meglátogatják a vadasparkhoz kapcsolódó Dinó Parkot és a vadaspark melletti állatsimogatót.

A sportosabb életmódot kedvelőknek is tartogat meglepetéseket városunk, például a SPAR melletti focipályán nemrég kondigépeket telepített az önkormányzat, ráadásul Budakeszin nem ez az egyetlen hely, ahol szabadtéren lehet edzeni, a Mamutfenyők felé a Pataki Ferenc utcában is már régóta találhatóak ilyen sporteszközök.

Aki egy különlegesebb estére vágyik étellel és beszélgetéssel, esetleg kollégákkal való megbeszélésre, annak ajánlom, a Budakeszin található pizzériákat, amelyek nem csak szépek és esztétikusak, de még a pizzájuk is nagyon finom. A Fő úton lefele haladva a Prímánál pedig belekóstolhatunk az ízletes Trafik hamburgerek valamelyikébe, vagy a Keszi Bisztróban választhatunk a színes választékból.

A felsorolt helyek és programok a népszerűbbek közé sorolhatók, de persze ennél sokkal több meglepetést tartogat Budakeszi. A kérdés már csak az, hogy miként lehet rátalálni a jó programokra, helyszínekre? Hát, a kérdés egyszerű, mozduljunk ki többször a friss és tiszta levegőre, és fedezzük fel csodás kis városunk lehetőségeit! Ezt ajánlom minden budakeszinek! 
Zsömbör Zsófi, nyári diákmunkás a Polgármesteri Hivatalban

Megosztom a cikket