Gyorshír a szomszédból

Arany minősítést kapott a Telki Női Kar. A 2003 decemberében alakult, néhány lelkes, zenét szerető és énekelni vágyó édesanyából álló karhoz az évek során Budajenőről, illetve a környező településekről is többen csatlakoztak, létszámuk pedig 20-22 főre emelkedett. A kórustagok közül többen tanultak valamilyen hangszeren vagy évekig énekeltek más kórusban.

Az együttes a megalakulása óta eltelt 10 évben mintegy 150 darabból álló repertoárt alakított ki, mely a reneszánsz daraboktól a kortárs zeneszerzők művein át számos stílust felölel, egyházi és világi témában egyaránt. A kórus törekszik mind az acapella, mind pedig a hangszeres kísérettel megszólaló kompozíciókat eredeti nyelven előadni.

 

Rendszeresen fellépnek községünkben, többször vendégei voltak a Borünnepnek, évek óta adnak húsvéti koncertet a templomban. Többször jártak Ausztriában nemzetközi kórustalálkozókon.

Idén a Keszthelyi Dalünnep keretén belül a Kóta országos kórusminősítőjén a zsűri ARANY fokozattal honorálta műsorukat.

A 10 éves jubileumra készülve nyitott próbákat tartanak a muzsikát szerető vendégeknek. A négy alkalomból álló program célja, hogy az érdeklődők bepillanthassanak a ?kulisszák mögé?, részt vehessenek egy valódi próbán. Akik szeretnek énekelni, azok bekapcsolódhatnak még a skálázásba is, akik csak hallgatni szeretnék az énekszót, azok pedig ? reményeik szerint ? egy kellemes estét tölthetnek el.

A Telki Iskola ebédlőjében várják a zenebarátokat az alábbi időpontokban:

  • szeptember 18-án, téma: utcazene,
  • október 9-én, téma: a népzene,
  • november 6-án, téma: az egyházi zene,
  • december 4-én, téma: a karácsony.

A nyílt próbák 19.00 órakor kezdődnek. Akik mind a négy alkalommal részt vesznek a próbákon, különleges meglepetésben részesülnek.

 

Szeretettel vár mindenkit a Telki Női Kar

Megosztom a cikket