Elfogadták Törökbálint költségvetését

2013 januárjától alapvetően megváltozott a különböző nagyságú településekre vonatkozó szabályozások. Így a különböző adók átrendezése miatt szinte mindenütt csökkent a költségvetés főösszege. Az egyetlen lehetséges megoldás: a takarékosság.

 

 

Elek Sándor alpolgármester elmondása szerint Törökbálint 4 Mrd forintból gazdálkodik. Legsúlyosabb veszteségként a telefonadó elvesztését nevezte meg, aminek a következtében elvesztették a fejlesztésre szánt összeg 2/3-át. Az egyensúly megteremtésének egyik lehetséges módja a kiadások csökkentése lehet. Vannak olyan, a múlt évről áthúzódó beruházások (járda- és aszfaltfelújítások), amelyeket idén folytatni fognak.

Segítséget jelenthet majd, ha az állam az adósság átvételét 50%-ban állapítaná meg.

Mint köztudomású, május 1-jétől a Volán veszi át a tömegközlekedést az agglomerációs településeken. Remélhető, hogy legalább olyan színvonalú szolgáltatást fognak kapni, mint eddig, vagy jobbat, és mindezt kevesebb összegért. A menetrendet életszerűbbé tették, a lakosság teljes megelégedésére.

Hajdú Ferenc, Törökbálint másik alpolgármestere néhány dologgal kiegészítette társát. Az adókból származó bevételük a 2003-as szintre esett vissza, így a beruházások és a karbantartás terén jelentős visszaesés várható.

Az iskolák állami kézbe kerülése miatti költségátrendezésből viszont pozitívan kerülhet ki a város.

 

Szabó Tibor Mihály

 

A Buda Környéki Televízió összeállításának megtekintéséhez kétszer kattintson az alábbi képre:

Megosztom a cikket