Czövek Erna Fúvószenekarának hangversenye

Az immár hagyománnyá váló téli fúvószenekari hangverseny december 9-én, pénteken került megrendezésre, melynek ismét a Prohászka Ottokár Katolikus Gimnázium nagyobb közönséget is befogadó aulája adott helyszínt.

 

Műsor tekintetében igen változatosan összeállított produkciókat hallhatott a közönség. A hangversenyt megnyitó Erkel Ferenc ?Hunyadi László? című történelmi témájú operájának nyitánya után egy könnyűzenei blokk következett. A közönség tetszését is elnyerő hangversenyszámokat színesítette három magánénekes növendékünk közreműködése: Simai Sarolta, Zatykó Sára és Hernyák Bettina  énekelt a fúvószenekar kíséretével.

A zeneiskolában a minősítés évében, azaz 2007-ben működött a magánének tanszak, de miután Gáspárné Kovács Modeszta tanárnő kisbabájával otthon maradt, a tanszak szünetelt. A tanszak az idei tanévben indult újra, Sápszky Anita tanárnő vezetésével, jelenleg 3 növendékkel.

Az ádventi időszakhoz kapcsolódva a zenekari számok mellett Szirmai Boldizsár klarinétos növendék Schubert ?Ave Mariá? – ját hallhattuk – tanára P. Horváth Sarolta klarinétművész, – tanár, – Csősz Éva zongoratanárnő közreműködésével, majd téli, karácsonyi dallamokat játszottak klarinétos növendékek: Balázs Boglárka, Csott Hajnalka, Csott Katalin, Dunai Rita, Juhász Orsolya, Szabó Rita, Szirmai Csilla és Szirmai Boldizsár.

A fúvószenekar évek óta Szita Csaba trombitaművész,- tanár ?keze alatt? és vezényletével működik, de az idei tanévben már Czeloth Csetényi Gyula fuvolaművész, – tanár is segíti a munkát, zenekari szólampróbák keretében külön csoportokban foglalkozik a növendékekkel.

A hangversenyt a fúvószenekar zárta Jingle Bell Rock című produkciójával, békés, boldog, áldott karácsonyt kívánva a jelenlévő szülőknek, nagyszülőknek, testvéreknek és minden kedves érdeklődőnek, aki megtisztelte jelenlétével a zeneiskola decemberi hangversenyét.

 

Somogyiné Tassi Valéria

Czövek Erna AMI igazgatóhelyettes

 

Még több fotó…

Megosztom a cikket