Beindult a futsal-élet Törökbálinton

A Törökbálinti Focisuli Egyesület az idén újabb csapattal bővült: már az U 15-ös korosztállyal is járjuk a tornákat. Az U 13-asokhoz hasonlóan ők is a futsalban igyekeznek minél eredményesebbek lenni. Erről beszélgettem edzőjükkel, Szalai Gáborral.

 

 

 

Elsőként engedj meg egy ? sok olvasó számára ? tisztázó kérdést: mi is az a futsal valójában?

A futsal lényegében teremlabdarúgás, de sokan egy kalap alá veszik a kispályás focival, tévesen. A futsal más világ, mint a kispálya: 4 + 1-en játsszák, más a labda, és kicsit a szabályok is különböznek.

Mióta vagy kapcsolatban a labdarúgás világával?

12 éves voltam, amikor a TTC-ben focizni kezdtem.

Mikor kezdted edzői pályafutásodat?

Nem olyan régen, 2012 elején csatlakoztam a Focisuli edzői karához.

Milyen eredményeket ért el eddig az U 15-ös csapat? Mi volt a legnagyobb siker, illetve csalódás számodra a csapat életében?

A legnagyobb siker talán az, hogy nagyon jó közösség alakult ki, rendkívül lelkesek a gyerekek, és minden edzésen szinte teljes létszámban megjelenünk. Ez persze az eredményeket is hozza magával. A kupákat, amelyeken szerepeltünk, szinte kivétel nélkül éremmel zártuk, és a bajnokságban is az előkelő második helyen állunk.

Milyen céljaid vannak a csapattal a közeljövőben?

A mostani szezon tanulóév számunkra, de jövőre U 17 kiemelt bajnokságban indulunk, ahol már a középmezőny is nagyon erős, ezért ennek elérése a minimum célkitűzés.

Hol folytathatják majd pályafutásukat a ?kiöregedő? gyerekek?

Néhány hónapja alakult meg a felnőtt csapatunk, amely szeptembertől a Futsal NB II.-ben fog szerepelni; reméljük, hamarosan minél több fiatal játékossal a keretben.

Hogyan alakult ki a felnőtt futsal csapat kerete? Ki vezeti az edzéseket?

Páran már régóta együtt kispályáztunk, és ehhez a maghoz jött pár új ember. Edzőnek sikerült hozzánk csábítani Mersich Pétert, az ország egyik legjobb futsal csapatából, a budaörsi székhelyű Aramisból, aki nagyon jó edzéseket vezényel, és mi, fiatal edzők is sokat tanulhatunk tőle.

Tervezitek az Aramisszal való szorosabb együttműködést is?

A két egyesület között nagyon jó a viszony, Péter is így kerülhetett hozzánk. Az, hogy milyen szoros lesz, lehet az együttműködés, még a jövő zenéje. Már az is nagy előrelépés, hogy a fiatal játékosaink szem előtt lehetnek, és ezáltal hozzásegíthetjük őket a folyamatos fejlődéshez és kiugrási lehetőséghez.

Milyen bajnokságban, tornákon léptek pályára? Milyen eredményeitek voltak idáig?

Szeptemberig leginkább futsal kupákat tervezünk, aztán az NB II.-ben szeretnénk minél jobban szerepelni. Nyertünk amatőr futsal ligát, de például a legutóbbi szilveszteri profi tornán is csapatunk szerezte meg az aranyérmet.

Mik a rövid- és hosszú távú célkitűzéseitek?

Első NB II.-es szezonunkban a középmezőny a cél, de folyamatos fejlődéssel és fiatal tehetségek beépítésével a későbbiekben az NB I. is elérhető lehet.

Összességében hogyan tekintesz vissza az elmúlt (2012-es) esztendőre?

Mindenképpen sikeres volt 2012, már csak azért is, mert elindult valami Törökbálinton a futsal irányába mind a gyerekek, mind a felnőttek között. Ez egy dinamikusan fejlődő sportág, ami megfelelő támogatással szép sikereket érhet el Törökbálinton.

További információk és elérhetőség: www.tbfocisuli.hu (06-70/409-6583).

Megosztom a cikket