Algéria várja a Pest megyei vállalkozókat

Az Algériai-Magyar Üzletember Fórum Kft. azzal kereste meg Pest Megye Önkormányzatát, hogy működjön közre a megye területén tevékenységet végző és hungarikumokat előállító kis- és középvállalkozások és potenciális algériai partnereik együttműködési lehetőségeinek felkutatásában.

 

 

 

 

 

 

A kapcsolat eredményeként lehetőség nyílik a Pest megyei vállalkozások számára, hogy tevékenységüket, az általuk gyártott termékeket a Társaság által szervezett hazai és algériai üzletember-találkozókon és egyéb rendezvényeken bemutathassák, elősegítve ezzel a további piachoz jutás lehetőségét.

 

A Társaság megkeresése és az együttműködés kialakítása összhangban van egy korábbi közgyűlési határozattal, miszerint Pest Megye Közgyűlése megyei értéktárat hoz létre, amely tartalmazza a megye területén fellelhető nemzeti értékek adatait.

 

A határozat alapján a létrehozandó Megyei Értéktár Bizottság feladata a megye területén azonosított települési és tájegységi értéktárak adatainak összesítése, a még nem azonosított, de a megye területén fellelhető nemzeti értékek azonosítása, megyei értéktár létrehozása és annak megküldése a Hungarikum Bizottságnak.

 

A konferencián résztvevő vállalkozások között volt, amely már meg is állapodott az algériai partnerével napkollektorok szállításáról.

 

www.pestmegye.hu

Megosztom a cikket