A Pátyi Kisokosok sikere

 

A pátyi Bocskai István Magyar-Német Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola 5. osztályos tanulói szép sikert értek el a Bolyai Csapatverseny Pest megye – Nyugat területi versenyen magyar nyelvből.

 

Prof. Dr. Freund Tamás, a Magyar Tudományos Akadémia alelnöke fővédnöksége mellett az Összedolgozási Képesség Fejlesztéséért Alapítvány (röviden ÖSSZKÉP Alapítvány), a Baár-Madas Református Gimnázium és Általános Iskola, a BOLYAI CSAPAT Kft. és Nagy-Baló András 2005-től rendezi meg a Bolyai Anyanyelvi Csapatversenyt magyar nyelv és irodalomból. A verseny körzeti fordulóját írásbeli munka formájában, az országos döntőt írásbeli és szóbeli formában bonyolítják le. A verseny célja: segíteni a diákokat azon képességek kifejlesztésében, hogy közösen, összedolgozva oldjanak meg problémákat. Lehetőséget kapnak arra, hogy átéljék az együttgondolkodás örömét, és a logikus gondolkodás mellett készségeiket közvetlenül is bemutathassák diáktársaik előtt, eközben pedig összemérhessék tudásukat.

 

Pátyi Kisokosok csapatnévvel neveztem tanulóimat (Bödőcs Boróka, Nagyházi Anna, Polgár Sándor és Semjén Adriána) a Bolyai Anyanyelvi Csapatverseny idei versenysorozatára. Nyolcvanhét csapatot megelőzve lettek elsők iskolánk tanulói ezen a nívós megmérettetésen a Pest megye Nyugat területi kategóriában! Ennélfogva jogot szereztek az országos döntőn való részvételre, amit 2014. december 6-án rendeznek a Baár-Madas Gimnáziumban.

 

Rövid kutakodás után azt is elmondhatjuk, hogy a megyei fordulóban elért eredményük is figyelemre méltó: a húsz, döntőbe jutott csapat közül országos szinten mindössze heten értek el jobb eredményt náluk, két csapat pedig ugyanannyi pontszámmal jutott a döntőbe. Tisztes középmezőny, mondhatnánk, de úgy érzem: tanítványaim hozzáállása, mentalitása ennél jobb eredményre is predesztinálja őket!

 

Kíváncsian várjuk a versenyt, s a rendelkezésre álló rövid idő alatt igyekszünk felkészülni erre a nívós versenyre!

 

Szabó Tibor Mihály

 

A Pátyi Kisokosok a megyei forduló megnyerése után

Megosztom a cikket