A Budakörnyéki Székely kör karácsonya

A Budakörnyéki Székely kör közös karácsonyi ünnepségen gyűlt össze a művelődésházban. A szépkorú Ambrus András úr nyitotta meg egy szívhez szóló beszéddel az estét, melyben elmondta, hogy büszke magyarként mennyire fontosnak tartja az összetartást és a közös értékek megőrzését. “Ajándéknak tekintem, hogy most 93 évesen itt állhatok Önök előtt és együtt eltölthetünk egy újabb kellemes estét!”. Ambrus úr szenvedélyes előadásában több híres költőnk művét is meghallgathattuk, többek között Ady Endre Karácsony című költeményét. Jánosi Panna és Mátyás verssel örvendeztette meg a Székely kör meghívottjait.

Az ünnepség, minden tekintetben, egyik fénysugara László Attila énekes fellépése volt. Attila a dalain keresztül elvezette a közönséget érzelmi mélységekbe és örömteli magasságokba. Ízes beszédével, amolyan székelyes humorosságával és a dalaival nagyszerűen szórakoztatta az egybegyülteket. Utolsóként felcsendült a “Kell még egy szó” című szerzemény, amely megindította a közönséget. Az énekes köré állva és egymás kezét fogva énekelt Attilával többek között Csenger-Zalán Zsolt országgyűlési képviselő, dr. Győri Ottilia polgármester, dr. Szelenczy Gabriella jegyző, Somlóvári Józsefné tanácsnok asszony és Bege Attila a Budakörnyéki Székely kör elnöke.

András bácsi egy székely viccel zárta a beszédét és felkonferálta az előadással készülő gyermekeket, akik verssel, hangszerrel és énekléssel zárták a műsort.

szekelykor-karacsony_01

Megosztom a cikket