Get Adobe Flash player

Látogatóink

2010. november 20. óta
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterMa904
mod_vvisit_counterTegnap2102
mod_vvisit_counterEz a hét8665
mod_vvisit_counterMúlt hét8010
mod_vvisit_counterEz a hónap28415
mod_vvisit_counterMúlt hónap42171
mod_vvisit_counterÖsszesen3549692

Online látogatók: 19
Az Ön adatai: 54.196.13.210
,
Mai nap: 2018 szept. 20.

Egyházi hírek

Konfirmandus hétvége a Velencei-tónál

Napsütéses őszi hétvégén vettünk részt a Budakeszi Református Egyházközség által szervezett konfirmandus hétvégéjén Velencei-tónál október 12?14. között.

Zarándokok Budakeszin

Az erdőt járók Budakeszi környékén jól ismerik az új, lila "turistajelzést": "m" betű, melynek középső szárát vízszintes vonal keresztezi. Nem mást jelöl ez a felfestés, mint az 1400 kilométeres Mária-utat, mely Mariazellt és Csíksomlyót köti össze.

Járműszentelés

Budakeszi római katolikus templomainak környékén, a 2014. július 27-ei szentmisék után Szent Kristóf -  az utazók védőszentjének - közbenjárását kérve járműszentelés volt.

Konfirmációi fogadalomtétel a református gyülekezetben

A budakeszi református gyülekezetben, a hagyományokhoz híven, pünkösdhétfőn került sor a konfirmációi fogadalomtételre. 11 fiatal és 6 felnőtt erősítette meg (latin szóval konfirmálta) az egész gyülekezet előtt Krisztushoz és a református egyházhoz, a gyülekezethez tartozását azzal, hogy fogadalmat tettek. Egy testvérünk pedig korábbi fogadalomtételét erősítette meg.

 

Pünkösd

A pünkösdi ünnepkör időpontja változó, mert húsvét - mint változó ünnep - utáni 50. napon tartják. Ehhez az ünnephez - a húsvéthoz hasonlóan - keresztény és pogány elemek is kapcsolódnak.

Feltámadási körmenet

A budakeszi kálvária kápolnától indult el a feltámadási körmenet. Az oltáriszentséget Szeleczky Csaba atya hozta le a plébánia templomhoz, ahol azt Filó Kristóf plébános úr átvette és a templomba vitte. A szentségi áldás után kezdetét vette az ünnepi szentmise.

Húsvétváró

A keresztények a legnagyobb ünnepükre, húsvétra készülnek. Ebből az alkalomból mondta el gondolatait Filó Kristóf, Budakeszi plébánosa, kanonok, tiszteletbeli főesperes.

Messzire elhallatszott, hogy mennyire örülnek? (Nehémiás 12:43)

2014. március 30-án 10 órakor hálaadó istentiszteletre hívott a harangszó a budakeszi református templomba. A gyülekezet létezésének 70., az egyházközség megalakulásának és az első református imaterem felépítésének 65., az új templom felszentelésének 15. évfordulóján Fónagy Miklós nyugalmazott esperes igehirdetése elején visszaemlékezett azokra az évekre, amiket édesapja, Fónagy Zoltán nagytiszteletű úr lelkipásztorsága idején Budakeszin töltött gyermekként és ifjúként.

A budakeszi református gyülekezet élete 1974-1990 között

A gyülekezet életét, történetét bemutató dokumentumok rendezése során 2014 januárjában átlapoztuk az 1974-1990 közti, vasárnapi és ünnepi istentiszteleteken elhangzott hirdetéseket, melyekből a következő kép rajzolódott ki: (folytatás)

 

Családos lelki hét a budakeszi református gyülekezetben

Nagy örömet jelentett nekem, hogy ott lehettem a budakeszi református gyülekezet családok számára szervezett lelki hetén, s augusztus közepén együtt tölthettünk néhány csodálatos napot a Szentkereszt szalézi rendházban, Péliföldszentkereszten.

 

Szeleczky Csaba búcsúbeszéde

Szeleczky Csaba káplán 3 évet töltött Budakeszin. 2014. augusztus 1-jétől új helyen, az Érdi Postástelepi Kármelhegyi Boldogasszony Plébánián teljesít szolgálatot. Kápláni feladatai mellett tevékenyen részt vett a mindennapi teendőkben is.

A pünkösdről Filó Kristóf atyával

A közelgő nagy egyházi ünnep, a pünkösd közeledtével Filó Kristóf plébános úr mondta el gondolatait, illetve beszélt az ünnep eredetéről.

Anyák napi szentmise Szűz Mária tiszteletére

Közreműködtek a budakeszi Szivárvány Óvoda gyermekei.
A műsort betanította: Bokor Ildikó.

Ministránsavatás Makkosmárián

Emberemlékezet óta nem volt Makkosmárián ministránsavatás. Szeleczky Csaba káplán atya 2014. március 30-án celebrált örömvasárnapi szentmisén tette emlékezetessé a kegytemplom híveit e szép eseménnyel: 6 fiú lépett az oltárszolgálatba.

Együtt (l)enni jó - Országos győztes a budakeszi csapat

A fenti cím volt a mottója a XXIII. Országos Evangélikus Hittanversenynek. Az országos döntő április 5.-én Albertirsán volt egész napos program keretében. Ott 3-4. osztályos csapatunk a hatodik, 5-6. osztályos csapatunk pedig az első helyen végzett.

További cikkeink...
Ma 2018. szeptember 20., csütörtök, Friderika napja van.

Következő programok