Get Adobe Flash player

Látogatóink

2010. november 20. óta
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterMa642
mod_vvisit_counterTegnap879
mod_vvisit_counterEz a hét5664
mod_vvisit_counterMúlt hét5239
mod_vvisit_counterEz a hónap19923
mod_vvisit_counterMúlt hónap33384
mod_vvisit_counterÖsszesen3442420

Online látogatók: 19
Az Ön adatai: 54.158.15.97
,
Mai nap: 2018 jún. 24.

Egyházi hírek

Ökumenikus imahét 3. nap

Lacknerné Puskás Sára evangélikus lelkész, Baptista imaházban tartott istentiszteleten arról elmélkedett, hogy a minket körülvevő gonoszság ellen nem lehet erővel küzdeni. Nem lehetünk elég sokan, nem bírhatunk elég erővel, és nem lehetünk elég jók sem ahhoz, hogy legyőzzük a világ gonoszságát.

 

Ökumenikus imahét 1. nap

A keresztyén egység fontosságát hangsúlyozták egyházi vezetők az ökumenikus imahét első napján, Budakeszin a Római Katolikus templomban.

A Himnusz szobor angyala

Képzőművészként életem folyamán sok-sok angyalkát készítettem, de most egy olyan történetről szeretnék beszélni, ahol nem a gondolataimmal, szívemmel, lelkemmel, kezemmel készült angyalkákról van szó. Évekkel ezelőtt, mikor a Himnusz szobrán dolgoztam, egy barátom által eljutottam egy vidéki városba, annak is az egyik templomába, hogy az ottani tiszteletessel beszéljek.

 

Szeleczky Csaba akolitussá szentelése

A 23 éves, budaörsi Szeleczky Csabát Spányi Antal, a Székesfehérvári Egyházmegye püspöke szeptemberben helyezte Budakeszire papnövendékként, azóta szolgál városunkban. Nagy megtiszteltetés, hogy a püspök atya a szentelés helyszínéül Székesfehérvár helyett Budakeszit választotta.  A zsúfolásig megtelt templomban a hívek személyes jelenlétükkel igazolták, hogy fontos számukra egyházunk papnövendékekben rejlő jövője.

A negyedik gyertyát a legkisebbek gyújtották

Advent negyedik vasárnapjának előestéjén a Szivárvány óvoda Fecske csoportja volt a házigazdája, a Szent László Közösségi Házban hagyomány szerint megrendezett közös, ünnepi gyertyagyújtásnak. A kedves gyereksereg adventi dalokkal és pásztorjátékkal tette az estét felejthetetlenné.

Újraavatott sírkereszt

Dr. Németh László, Budakeszi volt plébánosának, a Prohászka Ottokár Katolikus Gimnázium alapítójának, Budakeszi díszpolgárának sírkeresztjét ellopták a Budakeszi temetőből. 2011. november 19.-én nagylelkű adományozóknak köszönhetően újraszentelhették a sírkeresztet.

 

Adventi kerekasztal beszélgetés

Adventhez, a karácsonyi ünnepkörhöz közeledve, a hidegebb, zordabb időben, sokan egyre inkább vágyunk a bensőséges, meleg, szeretetteljes beszélgetésekre. Erre adott alkalmat advent első vasárnapján a kerekasztal beszélgetés, ahol a Budakeszin lévő felekezetek vezetői közösen gyújtották meg az első adventi gyertyát.

 

Kerekasztal beszélgetés a felekezetek képviselőivel

Adventhez, a karácsonyi ünnepkörhöz közeledve, a hidegebb, zordabb időben, sokan egyre inkább vágyunk a bensőséges, meleg, szeretetteljes beszélgetésekre. Erre ad alkalmat a Budakeszin lévő felekezetek közös rendezvénye.

 

Ökumenikus imahét 2. nap

Szuhánszky Gábor metodista lelkész elmélkedett az Evangélikus Imaházban tartott ökumenikus istentisztelet keretében. Beszédének legfőbb gondolata a Krisztusért való szenvedés szükségessége volt.

 

Ökomenikus imahét

 

Ökumenikus imahét lesz Budakeszin 2012. január 16-20-ig.

 

Ministráns karácsony

A budakeszi Ministráns Karácsony december 23.-án került megrendezésre a Szent László házban. Ezen a különleges eseményen 41 ministráns vett részt.

 

Betlehem szenteste

Kisiskolások és óvodások - Dominka nővér szervezésében december 24.-én -, betlehemes játékot adtak elő a Havas Boldogasszony templomban. Az előadásra hatalmas tömeg volt kíváncsi. A gyerekek koruk ellenére összeszedett, szívmelengető produkciót adtak elő.

 

Adventi Áhítat koncert

A Zákányi Zsolt Református Vegyeskar december 10-én adventi áhítatra hívta az érdeklődőket. A kórust Barlay Zsuzsa vezényelte. Közreműködött Szabó Zsolt viola da gamba (térdhegedű) és Szabó Zsófia csemballó, orgona.

 

Böjte Csaba Budakeszin prédikált

Böjte Csaba egy jótékonysági koncert keretében Budakeszin tartott előadást. Szülőföldjén célja az Erdélyben sanyarú körülmények között, sokszor az éhhalál szélén tengődő gyermekek felkarolása. Városunkban a munkanélküli, tartozást felhalmozó családok számára ajánlotta fel a koncert bevételét.

Böjte Csaba Budakeszin

Böjte Csaba szerzetes, a Dévai Szent Ferenc Alapítvány létrehozója. Az általa alapított gyermekmentő szervezet célja az Erdélyben sanyarú körülmények között, sokszor az éhhalál szélén tengődő gyermekek felkarolása. Csaba testvér most Budakeszire érkezik egy jótékonysági koncertre.

További cikkeink...
Ma 2018. június 24., vasárnap, Iván napja van.

Következő programok