Get Adobe Flash player

Látogatóink

2010. november 20. óta
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterMa983
mod_vvisit_counterTegnap2102
mod_vvisit_counterEz a hét8744
mod_vvisit_counterMúlt hét8010
mod_vvisit_counterEz a hónap28494
mod_vvisit_counterMúlt hónap42171
mod_vvisit_counterÖsszesen3549771

Online látogatók: 36
Az Ön adatai: 54.196.13.210
,
Mai nap: 2018 szept. 20.

Egyházi hírek

Ökumenikus imahét 3. nap

Lacknerné Puskás Sára evangélikus lelkész, Baptista imaházban tartott istentiszteleten arról elmélkedett, hogy a minket körülvevő gonoszság ellen nem lehet erővel küzdeni. Nem lehetünk elég sokan, nem bírhatunk elég erővel, és nem lehetünk elég jók sem ahhoz, hogy legyőzzük a világ gonoszságát.

 

Ökumenikus imahét 1. nap

A keresztyén egység fontosságát hangsúlyozták egyházi vezetők az ökumenikus imahét első napján, Budakeszin a Római Katolikus templomban.

A Himnusz szobor angyala

Képzőművészként életem folyamán sok-sok angyalkát készítettem, de most egy olyan történetről szeretnék beszélni, ahol nem a gondolataimmal, szívemmel, lelkemmel, kezemmel készült angyalkákról van szó. Évekkel ezelőtt, mikor a Himnusz szobrán dolgoztam, egy barátom által eljutottam egy vidéki városba, annak is az egyik templomába, hogy az ottani tiszteletessel beszéljek.

 

Böjte Csaba Budakeszin

Böjte Csaba szerzetes, a Dévai Szent Ferenc Alapítvány létrehozója. Az általa alapított gyermekmentő szervezet célja az Erdélyben sanyarú körülmények között, sokszor az éhhalál szélén tengődő gyermekek felkarolása. Csaba testvér most Budakeszire érkezik egy jótékonysági koncertre.

Reformáció emlékest

Luther Márton, a reformáció alapítója, 494 évvel ezelőtt, 1517. október 31-én szegezte ki téziseit a wittenbergi vártemplom kapujára, mely a katolikus egyház megreformálását célozta követeléseivel. Ezzel kezdetét vette a reformáció vallási folyamata.

Wittenbergben és az országon belül és kívül más városokban, így Budakeszin is istentiszteletekkel, és koncertekkel emlékeztek meg az évfordulóról.

 

Hivatástisztázó lelkigyakorlat

A Ferences Szegénygondozó Nővérek szervezésében 1 hetes hivatástisztázó lelkigyakorlat veszi kezdetét 2011. július 17-vel Mátraverebély ? Szentkúton, melyre szeretettel várnak a nővérek minden leányt, aki még nem döntött vagy még nem tud dönteni életállapotával kapcsolatban. A nővérek nem csak azokat a lányokat várják, akik szerzetesi hivatásban gondolkodnak, hanem azokat a lányokat is, akik a házasságra, a családra vágynak.

Ökumenikus imahét 2. nap

Szuhánszky Gábor metodista lelkész elmélkedett az Evangélikus Imaházban tartott ökumenikus istentisztelet keretében. Beszédének legfőbb gondolata a Krisztusért való szenvedés szükségessége volt.

 

Ökomenikus imahét

 

Ökumenikus imahét lesz Budakeszin 2012. január 16-20-ig.

 

Adventi kerekasztal beszélgetés

Adventhez, a karácsonyi ünnepkörhöz közeledve, a hidegebb, zordabb időben, sokan egyre inkább vágyunk a bensőséges, meleg, szeretetteljes beszélgetésekre. Erre adott alkalmat advent első vasárnapján a kerekasztal beszélgetés, ahol a Budakeszin lévő felekezetek vezetői közösen gyújtották meg az első adventi gyertyát.

 

Kerekasztal beszélgetés a felekezetek képviselőivel

Adventhez, a karácsonyi ünnepkörhöz közeledve, a hidegebb, zordabb időben, sokan egyre inkább vágyunk a bensőséges, meleg, szeretetteljes beszélgetésekre. Erre ad alkalmat a Budakeszin lévő felekezetek közös rendezvénye.

 

Zarándoklat Viviért

Budakesziről is többen részt vettek azon a gyalogos zarándoklaton, amely az egri Kisboldogasszony kápolnától Mátraverebély ? Szentkútra vezetett a Sarlós Boldogasszony búcsúra. Az 50 km-es táv embert próbáló volt, Balczó Bence a zarándoklatot Vivienért, balesete után háromnegyed éve kómában fekvő kislányért ajánlotta fel. A szervezők és Bence beszámolóját olvashatják összefoglalónkban.

Az evangéliumok és a tudomány

MEGHÍVÓ

2011. március 17-én (csütörtökön)

18.30 órai kezdettel

 Dr. Egely György

kutató mérnök

 Az evangéliumok és

a tudomány

(energiaáramlás a bibliai történetekben)

címmel

tart előadást

 

Helyszíne:

a Kálvin-terem

(Budakeszi, Fő-út 159.)

 

BUDAKESZI PROTESTÁNS KÖR

 Az előadáshoz a hallgatók kérdéseikkel, saját gondolataikkal csatlakozhatnak!

A rendezvényre belépődíjat nem kérünk,

a befolyó adományokat a rendezvény költségeire fordítjuk.

Ma 2018. szeptember 20., csütörtök, Friderika napja van.

Következő programok