Get Adobe Flash player

Látogatóink

2010. november 20. óta
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterMa181
mod_vvisit_counterTegnap1890
mod_vvisit_counterEz a hét9832
mod_vvisit_counterMúlt hét8010
mod_vvisit_counterEz a hónap29582
mod_vvisit_counterMúlt hónap42171
mod_vvisit_counterÖsszesen3550859

Online látogatók: 18
Az Ön adatai: 54.198.52.82
,
Mai nap: 2018 szept. 21.

 

Egyházi hírek

Vasárnapi hittan

Az új tanévben ismét kezdetét veszi a vasárnapi hittan a 10 órás szentmise alatt. Szeretettel várjuk az óvodásokat és kisebbeket a plébánia hittantermébe!

Újra lesz református istentisztelet Telkiben

Idén ősszel is havonta lesz református istentisztelet Telkiben, minden hónap első vasárnapján a Pajtában. Ahogyan korábban is, a szolgálatokat Borosné Varga Edina és Boros Péter lelkészek végzik. Első alkalommal szeptember 2-án vasárnap, délután 4 órakor lesz istentisztelet, kivételesen azonban nem a Pajtában, hanem a Telki Római Katolikus Templomban.

Terményszentelés

Vasárnap a reggeli szentmise végén Kristóf atya megszentelte a jelképesen az oltár elé rakott sokszínű terményeket. Megjegyzem, hogy ha közelebb ment valaki, akkor fenséges illatok is vegyültek a látványhoz. A betakarítás véget ért, Isten végtelen szeretetének köszönhetjük, hogy enni adott az éhezőknek. A színvonalas installáció megalkotójának, Mayer Erzsinek külön köszönettel tartozunk!

A Karitász adományosztás céljára helyszínt keres

Katolikus karitászként működünk hetente egy alkalommal, és várjuk a rászorulókat a Szent László-házban, ahol ruhákat gyűjtünk és osztunk, illetve újabban tartós élelmiszereket is. Tapasztalataink szerint egyre több és több az, aki adományért hozzánk fordul.

Zsófia nővér örökfogadalmat tett

2012. augusztus 7-én 10.30-kor a budakeszi plébániatemplomban Kortis M. Zsófia nővér örök fogadalmat tett ünnepi szentmise keretében.

Zarándokoljon a Mária Rádióval!

A Mária Rádió gyalogos zarándoklatot szervez 2012. augusztus 7-én, melyben gyalogosan járják be azt a vidéket, ahol hallgatható a Mária Rádió. Budakeszire kb. reggel 9 órára érnek. Szeretettel várják településünkről is a csatlakozni kívánókat a Szent László házba.

Budakesziről származó papok

Dobos László kutatómunkájának köszönhetően elkészült a Budakesziről származó papok listája, ami az 1800-as évekre nyúlik vissza.

"minden és mindenekben Krisztus"

A hagyományokhoz híven idén is megrendezték az ökumenikus családi napot. A nagy meleg ellenére a makkosmáriai templomkertbe szép számmal érkeztek a hívek.

Kórustábor

A budakeszi Zákányi Zsolt Református Vegyes Kar idén is részt vett a már hagyományosnak nevezhető nyárvégi kórustáborozáson. Augusztus 31. és szeptember 2. közt a Balaton-felvidéken található Csórompusztán, szigorú napirend alapján, naponta 6 óra közös énekléssel, új darabok tanulásával és a régiek csiszolgatásával készült kórusunk az előtte álló újabb feladatokra, szolgálatokra.

A 16 regiszteres Rieger-orgona képekben

Az emberek jelentékeny része élete folyamán többnyire csak filmeken, jobb esetben templomban hall orgonaszót, lát orgonát. A hangszerek királynője tehát nem hétköznapi hangszer, és azon túl, hogy gyönyörű, sokrétű hangzásvilága van, s akár egy egész zenekarnyi kompozíciót önmagában, ?egyedül? is képes megszólaltatni; többnyire mint esztétikai élmény, az orgonaház mint műtárgy is lenyűgöz mindenkit.

50 év után újrafestve

Szeleczky Csaba szerpap szervezte meg a budakeszi római katolikus templom sekrestyéjének kifejtését. Ő maga is igen csak kivette a munkából a részét annak érdekében, hogy ez a templomhoz szervesen kapcsolódó helyiség megújuljon. Schmotzer Kristóf és Mészáros György segítsége is kellett az elkészüléshez. Köszönet illeti a híveket is, akik adományaikkal hozzájárultak a munka sikeréhez.

Ünneplőbe öltözhettek a baptisták látogatói

Augusztus negyedikén másodszor tartottak jótékonysági ruhaosztást a baptista imaház kertjében. Szépen rendezett ruhahalmok között mosolygós hölgyek várták a ruhatárukat kiegészíteni vágyó érdeklődőket. A szebbnél szebb ruhákért nem kellett fizetni semennyit sem.

 

Templombúcsú

Római katolikus templomunkat Havas Boldogasszony tiszteletére szentelték fel, ezért augusztus 5-én, a Havas Boldogasszony Mária-ünnep napján tartották Budakeszin a templombúcsút.

Járműszentelés

Vasárnap a római katolikus templomban, a 10 és 19 órakor kezdődő szentmisék után Szent Kristóf - az utazók védőszentjének - közbenjárását kérve járműszentelés volt a Szent László-ház és a parókia előtti, a városházával szemközt lévő területeken.

?Ora et labora, azaz: imádkozzál és dolgozzál!?

?Egy igazi papnak át kell vállalnia az embertársak mindennapi fájdalmából, szenvedéséből, küzdelméből? ? mondja kérdéseinkre válaszolva Szeleczky Csaba.

További cikkeink...
Ma 2018. szeptember 21., péntek, Máté és Mirella napja van.

Következő programok