Get Adobe Flash player

Látogatóink

2010. november 20. óta
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterMa116
mod_vvisit_counterTegnap1890
mod_vvisit_counterEz a hét9767
mod_vvisit_counterMúlt hét8010
mod_vvisit_counterEz a hónap29517
mod_vvisit_counterMúlt hónap42171
mod_vvisit_counterÖsszesen3550794

Online látogatók: 13
Az Ön adatai: 54.198.52.82
,
Mai nap: 2018 szept. 21.

 

Egyházi hírek

?Tiszteld a múltat, hogy érthesd a jelent, és munkálkodhass a jövőn?

2013. március 19-én, 67 évvel a svábok kitelepítését követően, a Buda Környéki Televízió munkatársai az elődök előtti tiszteletük jeleként kisfilmet készítettek a kitelepítésről. A kezdeményezést a város polgármestere, dr. Csutoráné dr. Győri Ottilia is támogatta. A filmbemutatónak a polgármesteri hivatal adott helyt, így méltó körülmények között kerülhetett sor annak levetítésére.

Virágvasárnap - barkaszentelés

Ma adásba 13.32-kor és 20.03-kor, a Buda Környéki Televízió műsorán!!!

Kazettás mennyezetek a református templomokban

A budakeszi Protestáns Kör szervezésében egy újabb érdekes előadást láthatunk csütörtökön a Kálvin-teremben. Bereczky Zoltán lelkipásztor a magyarországi református templomokban fellelhető kazettás mennyezetek titkairól tart előadást.

 

Ministránsavatás 2013

Nagyböjt első vasárnapja szokás szerint az egyházközség, különösképpen a ministránsok nagy ünnepe. 2003 óta, idén tizenegyedik alkalommal avatta fel Kristóf atya a Ministránsgárdához újonnan csatlakozottakat.

Stresszkezelő tréning

Közhelynek számít, hogy manapság testi-lelki épségünket leginkább veszélyeztető jelenség a káros stressz hatás, (van hasznos stressz is) mely először ?csak? pszichés problémákat okoz, de ha nem teszünk időben valamit, akkor gyakran testi betegségek kialakulását is eredményezheti ? beláthatatlan (vagy nagyon is belátható) következményekhez vezetve.

??Mit kíván tőled az Úr?...?

Az ökumenikus imahét harmadik napján, a Baptista imaházban megtartott rendezvényen Filó Kristóf katolikus plébános szolgált.

??Mit kíván tőled az Úr?...?

Az ökumenikus imahét első napján, a Római Katolikus Templomban megtartott rendezvényen Lacknerné Puskás Sára evangélikus lelkész szolgált.

A budakeszi katolikus közösség hírei: keresztelők, elsőáldozók, bérmálkozók, házasságkötések 2012-ben

2012-ben 65-en (36 fiú és 29 lány) vették magukhoz a keresztség szentségét (Fiú: 36 Lány: 29), 11-en kötöttek egyházi házasságot és 77 temetés volt.

 

Nagycsütörtök - Utolsó vacsora emlékmise

Római Katolikus Templomunkban este 19 órakor Utolsó Vacsora emlékmise volt, ahol 12 kiválasztott férfi lábát a plébános úr megmosta, majd lamentáció következett, ami után éjfélig nyitva volt a templom.

Ferenc pápa

Áder János feleségével köszönti Ferenc pápát:

Habemus Papam

Nagy örömhírt mondok nektek: van pápánk! Őeminenciája és őméltósága Jorge Mario úr, a Szent Római Egyház Bergoglio kardinálisa, aki magának a Ferenc nevet választotta.

??Mit kíván tőled az Úr?...?

Az ökumenikus imahét negyedik napján, az Evangélikus imaházban megtartott rendezvényen Kis Árpádné Pető Anna baptista lelkipásztor szolgált.

Hamvazószerda

Idén most szerdán kezdődik a húsvétra felkészítő negyvennapos böjt, amit nagyböjtnek neveznek. Erdő Péter bíboros, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) elnöke ezen a napon az esztergomi bazilikában mutat be szentmisét.

??Mit kíván tőled az Úr?...?

Az ökumenikus imahét második napján, a Metodista imaházban megtartott rendezvényen Boros Péter református lelkész szolgált.

Az ökumenikus imahét hagyománya és idei üzenete

Budakeszin a keresztény (katolikus, református, evangélikus, metodista és baptista) gyülekezetek hosszú ideje közös alkalmakat szerveznek január harmadik hetében az ökumenikus (egyetemes) imahéten.

További cikkeink...
Ma 2018. szeptember 21., péntek, Máté és Mirella napja van.

Következő programok