Get Adobe Flash player

Látogatóink

2010. november 20. óta
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterMa3
mod_vvisit_counterTegnap825
mod_vvisit_counterEz a hét2639
mod_vvisit_counterMúlt hét7517
mod_vvisit_counterEz a hónap21634
mod_vvisit_counterMúlt hónap32251
mod_vvisit_counterÖsszesen3346618

Online látogatók: 12
Az Ön adatai: 54.81.238.157
,
Mai nap: 2018 márc. 21.

Egyházi hírek

?Tiszteld a múltat, hogy érthesd a jelent, és munkálkodhass a jövőn?

2013. március 19-én, 67 évvel a svábok kitelepítését követően, a Buda Környéki Televízió munkatársai az elődök előtti tiszteletük jeleként kisfilmet készítettek a kitelepítésről. A kezdeményezést a város polgármestere, dr. Csutoráné dr. Győri Ottilia is támogatta. A filmbemutatónak a polgármesteri hivatal adott helyt, így méltó körülmények között kerülhetett sor annak levetítésére.

Virágvasárnap - barkaszentelés

Ma adásba 13.32-kor és 20.03-kor, a Buda Környéki Televízió műsorán!!!

Kazettás mennyezetek a református templomokban

A budakeszi Protestáns Kör szervezésében egy újabb érdekes előadást láthatunk csütörtökön a Kálvin-teremben. Bereczky Zoltán lelkipásztor a magyarországi református templomokban fellelhető kazettás mennyezetek titkairól tart előadást.

 

Ministránsavatás 2013

Nagyböjt első vasárnapja szokás szerint az egyházközség, különösképpen a ministránsok nagy ünnepe. 2003 óta, idén tizenegyedik alkalommal avatta fel Kristóf atya a Ministránsgárdához újonnan csatlakozottakat.

Stresszkezelő tréning

Közhelynek számít, hogy manapság testi-lelki épségünket leginkább veszélyeztető jelenség a káros stressz hatás, (van hasznos stressz is) mely először ?csak? pszichés problémákat okoz, de ha nem teszünk időben valamit, akkor gyakran testi betegségek kialakulását is eredményezheti ? beláthatatlan (vagy nagyon is belátható) következményekhez vezetve.

??Mit kíván tőled az Úr?...?

Az ökumenikus imahét harmadik napján, a Baptista imaházban megtartott rendezvényen Filó Kristóf katolikus plébános szolgált.

??Mit kíván tőled az Úr?...?

Az ökumenikus imahét első napján, a Római Katolikus Templomban megtartott rendezvényen Lacknerné Puskás Sára evangélikus lelkész szolgált.

A budakeszi katolikus közösség hírei: keresztelők, elsőáldozók, bérmálkozók, házasságkötések 2012-ben

2012-ben 65-en (36 fiú és 29 lány) vették magukhoz a keresztség szentségét (Fiú: 36 Lány: 29), 11-en kötöttek egyházi házasságot és 77 temetés volt.

 

Nagycsütörtök - Utolsó vacsora emlékmise

Római Katolikus Templomunkban este 19 órakor Utolsó Vacsora emlékmise volt, ahol 12 kiválasztott férfi lábát a plébános úr megmosta, majd lamentáció következett, ami után éjfélig nyitva volt a templom.

Ferenc pápa

Áder János feleségével köszönti Ferenc pápát:

Habemus Papam

Nagy örömhírt mondok nektek: van pápánk! Őeminenciája és őméltósága Jorge Mario úr, a Szent Római Egyház Bergoglio kardinálisa, aki magának a Ferenc nevet választotta.

??Mit kíván tőled az Úr?...?

Az ökumenikus imahét negyedik napján, az Evangélikus imaházban megtartott rendezvényen Kis Árpádné Pető Anna baptista lelkipásztor szolgált.

Hamvazószerda

Idén most szerdán kezdődik a húsvétra felkészítő negyvennapos böjt, amit nagyböjtnek neveznek. Erdő Péter bíboros, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) elnöke ezen a napon az esztergomi bazilikában mutat be szentmisét.

??Mit kíván tőled az Úr?...?

Az ökumenikus imahét második napján, a Metodista imaházban megtartott rendezvényen Boros Péter református lelkész szolgált.

Az ökumenikus imahét hagyománya és idei üzenete

Budakeszin a keresztény (katolikus, református, evangélikus, metodista és baptista) gyülekezetek hosszú ideje közös alkalmakat szerveznek január harmadik hetében az ökumenikus (egyetemes) imahéten.

További cikkeink...
Ma 2018. március 21., szerda, Benedek napja van.