Get Adobe Flash player

Látogatóink

2010. november 20. óta
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterMa287
mod_vvisit_counterTegnap1159
mod_vvisit_counterEz a hét287
mod_vvisit_counterMúlt hét6181
mod_vvisit_counterEz a hónap20727
mod_vvisit_counterMúlt hónap33384
mod_vvisit_counterÖsszesen3443224

Online látogatók: 14
Az Ön adatai: 54.81.197.24
,
Mai nap: 2018 jún. 25.

Természet

Különleges, környezetkímélő fakitermelési módszer

Kötélpályás módszerrel ?közelítik? a kitermelt faanyagot a hegyoldalról a Pilisi Parkerdő szakemberei. A környezetkímélő szállítási módszer a legnehezebb domborzati viszonyok között is alkalmazható, és nagy előnye, hogy az erdő megújulását biztosító talajban sem tesznek kárt vele.

1099 alkalommal olvasva

Bemutatkozik a Budakeszi Erdészet

Buda környéke felettébb szép vidéke hazánknak. A terület egyik gazdája, a Budakeszi Erdészet a Buda Környéki Televízióval együttműködve mutatja be a Hírmondó olvasóinak ezt a gyönyörű területet.

1366 alkalommal olvasva

Budakeszi könyvújdonság

Városunkban élő illusztrátornő, Gábor Emese most megjelenő új könyve ezúttal nem a gyermekekhez szól, hanem Magyarország teljes halfaunáját mutatja be. A MAGYARORSZÁGI VIZEK HALAI című átfogó (320 oldalas) munka több, mint 300 színes grafikát és élethű festményt tartalmaz, több éves művészi munka eredménye.

1055 alkalommal olvasva

Samesz jött, látott és beköltözött!

Talán senkinek nem kell bemutatunk Samut, a büszke dám bikát, aki vasszigorral, ám dámszívének összes szeretetével irányítgatja háremét a Budakeszi Vadasparkban.

917 alkalommal olvasva

Végzetes vonzerő - vadmacska szerelem

A szerelem nem ismer határokat, fajra, fülre, méretre és bundaszínre való tekintet nélkül elsöpör mindenkit, legyen az kiscica, vagy nagycica?

1389 alkalommal olvasva

Beszélnünk kell Hubertről... Hubi nincs jól

Talán mondanunk sem kell, hogy Hubert a látogatók (és a vadasparki dolgozók) nagy kedvence. Az okok szemmel láthatóak, elég csak egy pillantást vetni az óriási, puha ?cicamancsokra?, a borostyánszín szemekre, a kedves pöttyökre, a méretes bajusztartókra, és még a régi, harcban sérült füle is imádnivaló. Hubert nagyon öreg.

1374 alkalommal olvasva

A sokoldalú marketinges

Mezei János, a Budakeszi Vadaspark marketing- és kommunikációs vezetője sokoldalúságáról tett bizonyságot a 4Fight Kupa országos versenyen, ahol IV. helyezést ért el.

1041 alkalommal olvasva

?Erdei kalóz leszek!? ? Kalandpark nyílt Budakeszin

A Pilisi Parkerdő Zrt. területén lévő Vadaspark tőszomszédságában megnyitotta kapuit, és máris a gyerekek kedvence lett a Kalandpark.

1527 alkalommal olvasva

A Normafa-projekt

Budakeszi Város Önkormányzata egyeztető tárgyalást hívott össze, melyen tiszteletét tette Pokorni Zoltán, a Fidesz alelnöke, Budapest XII. kerület (Hegyvidék) polgármestere, hogy a helyi városvezetéssel egyeztessen az ún. Normafa-projekt esetlegesen Budakeszit is érintő vonatkozásairól.

1521 alkalommal olvasva

Ritka vadállat bukkant fel a budai erdőkben

Nem mindennapi ragadozóval találkoztak a Pilisi Parkerdő Zrt. szakemberei ? egy dühös és ijedt vadmacska kuporgott az élve fogó csapdában, melyet a fővárosban megjelenő rókák befogására állítottak fel. A ritka jószággal elsőként találkozó, másfél évtizede ugyanabban az erdőtömbben dolgozó erdész először látott vadmacskát Budapesten.

 

1251 alkalommal olvasva

A fekete hegyek titkai

Budakeszi világszinten szerencsésnek mondhatja magát, hisz lakott területének nagy részét erdő határolja. A kisváros keleti, XII. kerülettel szomszédos oldalát határolja az ún. Budakeszierdő, mely érdekes módon közigazgatásilag nem Budakeszihez, hanem a fővároshoz tartozik, immár a 19. század vége óta.

1884 alkalommal olvasva

113 kilométernyi Kéktúra útvonal

Az Országos Kéktúra Magyarország leghosszabb és legrégebbi gyalogos túraútvonala, melyet kék sáv jelzések mutatnak az Írott-kőtől Budapesten át Hollóházáig. A Pilisi Parkerdő Zrt. a nyár és az ősz folyamán felújította az Országos Kéktúra útvonal erdőgazdasági területen futó 113 kilométeres szakaszát. A fejlesztés eredményeként a közkedvelt túraútvonal többi népszerű célpontja után mostantól az Árpád-kilátó is gazdag múltjához méltó külsővel és infrastruktúrával fogadja az ide érkezőket.

1031 alkalommal olvasva

Fakitermelés Budakeszin 2013-ban

A Pilisi Parkerdő Zrt. Budapesti Erdészete az általa kezelt erdőterületen, Budakeszi községhatárban az alábbi erdőrészletekben tervez fakitermelési munkákat a 2013-as évben:

Erdőrészlet

Fakitermelés módja

Budakeszi

14

B

TKGY

Budakeszi

15

B

TKGY

Budakeszi

90

A

Bővebben itt.

1406 alkalommal olvasva

Oltógallyak nyomában

Az Öko-forrás Alapítvány szeretettel vár minden érdeklődőt az "Oltógallyak nyomában" c. önképzőköri programhoz kapcsolódó képzési sorozatának első eseményére, melynek időpontja: 2013. október 19. szombat 16 óra.

1174 alkalommal olvasva

Hulladékszállítási időpontok

Települési (kommunális) hulladék, szelektíven gyűjtött hulladék, zöldhulladék, lomtalanítás és a veszélyes hulladékok gyűjtésének időpontjai.

808 alkalommal olvasva
További cikkeink...
Ma 2018. június 25., hétfő, Vilmos napja van.

Következő programok