Get Adobe Flash player

Látogatóink

2010. november 20. óta
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterMa758
mod_vvisit_counterTegnap1031
mod_vvisit_counterEz a hét3419
mod_vvisit_counterMúlt hét5239
mod_vvisit_counterEz a hónap17678
mod_vvisit_counterMúlt hónap33384
mod_vvisit_counterÖsszesen3440175

Online látogatók: 12
Az Ön adatai: 54.81.105.205
,
Mai nap: 2018 jún. 21.

Természet

Tematikus túra a Budakeszi Arborétumba és a Lóháton Budakeszin Egyesület lovas tanyájára

A Budakeszi Idegenforgalmi - Információs Pont ismét tematikus túrát szervezett, melynek célpontjául a Budakeszi Erdészeti Arborétumot és a Lóháton Budakeszin lovas tanyáját jelölte meg. Az előző túrák során kapott jelzések és az internetes szavazás alapján igény mutatkozott a budakesziek által is alig ismert több, mint 50 éve alapított, mára több mint 1000 növényfajtát bemutató Budakeszi Erdészeti Arborétum megtekintésére.

 

1393 alkalommal olvasva

Rágcsálóirtás történt

Tájékoztatjuk a tisztelt Lakosságot, hogy 2014. 03. 17-én rágcsálóirtás történt a Fő u. Templom mögötti 50 m és a Meggyes u. híd és körforgalom közötti 400 m nyitott csapadékelvezető területén.

968 alkalommal olvasva

Megújult a Kőhegyi Menedékház

A Pilisi Parkerdő Zrt. mintegy 50 millió forintos beruházással felújította a szentendrei Kőhegyi Menedékházat. A ház ünnepélyes átadását civil- és természetjáró szervezetek részvételével nemzeti ünnepünkön, március 15-én

tartották. A Pilisi Parkerdő Zrt. felújítási programja keretében összesen közel 200 millió forintot költ a turista ? és menedékházak felújítására, korszerűsítésére.

1151 alkalommal olvasva

A felelős erdei kutyasétáltatásért

Az elmúlt hetekben a Pilisi Parkerdő Zrt. kerekasztal-beszélgetést szervezett állatvédő szervezetek, civilek, természetjárók, vadászok és természetvédő szervezetek között, hogy közösen állítsák össze a felelős erdei kutyasétáltatás szabályait összefoglaló kilenc pontos kiadványt.

1126 alkalommal olvasva

Villámcsődület a Budakeszi Vadasparkban!

A szerelmesek napját 2014. február 8-án, szombaton, egy különleges megmozdulással ünnepeli a Budakeszi Vadaspark!

1050 alkalommal olvasva

Megszaporodtak a falopások a Pilis Parkerdő területén

Mikor beköszöntenek a kemény fagyok, a Pilisi Parkerdő Zrt. területén megszaporodnak a falopások, ami komoly természeti és anyagi kárt jelent az erdőgazdaságnak. Megcsonkított, félbevágott fák mutatják a fatolvajok útját, akiket csak közös erővel lehet megállítani vagy visszaszorítani. A falopások évente 30-40 millió forintos kárt okoznak az erdőgazdaságnak.

 

1079 alkalommal olvasva

Nagyon hideg a reggel

Budakeszin és az ország középső részén -10 C fok körüli a hőmérséklet, míg az Északi-középhegységben -15 C fokot is mértek ma reggel.

 

908 alkalommal olvasva

Balesetveszélyes lehet a téli erdei séta

fotó: ipolyerdo.hu

Az elmúlt napok párás, ködös és hideg időjárása miatt a Pilisi Parkerdő területén, főként a magasabban fekvő régiókban több helyen a 10 centimétert is elérheti a fákra rakódott, fagyott zúzmararéteg vastagsága. A jelenség a téli erdők életében megszokott és természetes folyamat, de komoly balesetveszélyt jelent a Parkerdőbe látogató turisták számára.

943 alkalommal olvasva

A legszebb konyhakertek

Budakeszi Város Önkormányzata - csatlakozva Kovács Szilvia ötletgazda (Karcag) által létrehozott ?A legszebb konyhakertek? ? Magyarország legszebb konyhakertjei országos  programhoz ? meghirdeti a helyi ?A legszebb konyhakertek? című versenyt. Jelentkezési határidő: 2014. április 15.

966 alkalommal olvasva

Bölény szerelem a Budakeszi Vadasparkban

 

A napsugaras tavasz Ámor lövöldöző kedvét is meghozta, mostanában bölényre vadászik! Úgy néz ki, Rambó szívét el is találta, mert a nehézfiú menthetetlenül belezúgott Kadába, a bölénylányba.

997 alkalommal olvasva

Tűzgyújtási tilalom

A Pest Megyei Kormányhivatal Erdészeti Igazgatósága a Budapest területén lévő erdőkre illetve az erdők 200 méteres körzetére március 15-től átmeneti időre tűzgyújtási tilalmat rendelt el. Aki a tilalomra vonatkozó rendelkezéseket megszegi, százezer forintig terjedő erdővédelmi bírsággal sújtható.

1540 alkalommal olvasva

Az illegális agancsgyűjtők végkimerülésig hajszolhatják a szarvasokat

A szarvasok már nagyon várják a tavaszt, hiszen a téli hideg alaposan legyengíti a vadon élő állatokat. Az illegális agancsgyűjtők azonban csak erre az időszakra várnak, és csatárláncban járva zavarják fel az állatokat, akik gyakran a végkimerülésig menekülnek előlük. Eközben elhullajtják, letörik fejdíszüket, amit a tolvajok a feketepiacon próbálnak eladni. A haszon reményében a drasztikus, állatkínzással felérő eszközöktől sem riadnak vissza.

1230 alkalommal olvasva

HarmadiKATT fotópályázat!

Nálunk a téma nem az utcán, hanem az erdőben hever! A Budakeszi Vadaspark ?fotómodelljei? természetes szépségek, náluk az étvágytalanság ki van zárva, és teljesen naturális mivoltukban lépnek a kifutóra? vagyis élnek a kifutóban.

 

1010 alkalommal olvasva

Gombaismereti tanfolyam

Alapfokú gombaismereti tanfolyam indul Máriaremete-Hidegkúton Lukács Zoltán, Gábor Emese és Auer Péter gombaszakellenőrök vezetésével, amelyre budakesziek jelentkezését is várják.

1341 alkalommal olvasva

Óriási Farkas Nap a Budakeszi Vadasparkban

2014. a farkasok éve (is) lesz a Budakeszi Vadasparkban. Ennek első, kézzel fogható jele a 2014. január 4-én, szombaton megrendezésre kerülő Óriási Farkas Nap. Az év első rendezvényének mottója: Minden, amit valaha is tudni szerettél volna a farkasokról, nem csak nagymamáknak!

1031 alkalommal olvasva
További cikkeink...
Ma 2018. június 21., csütörtök, Alajos és Leila napja van.

Következő programok