Get Adobe Flash player

Látogatóink

2010. november 20. óta
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterMa211
mod_vvisit_counterTegnap1533
mod_vvisit_counterEz a hét12968
mod_vvisit_counterMúlt hét8010
mod_vvisit_counterEz a hónap32718
mod_vvisit_counterMúlt hónap42171
mod_vvisit_counterÖsszesen3553995

Online látogatók: 17
Az Ön adatai: 54.80.219.236
,
Mai nap: 2018 szept. 23.

 

Természet

Rendkívül csapadékos időjárás várható

A következő napokban egy közelünkben örvénylő ciklon alakítja időjárásunkat. Ennek áramlási rendszerében szinte folyamatosan érkezik utánpótlás a magas nedvességtartalmú légtömegekből. Az ország nagy részén több hullámban intenzív csapadékhullás várható.

985 alkalommal olvasva

Parkoló épül a Csergezán Pál-kilátóhoz

25 férőhelyes parkolót épít a Nagy-Kopaszon található Csergezán Pál-kilátó jobb megközelíthetősége érdekében a Pilisi Parkerdő Zrt. A kilátóhoz vezető zöld háromszög jelzésen, a Telkibe vezető közút melletti ún. Hideg-völgyi erdészháznál eddig is sokan parkoltak a kilátóhoz igyekvők közül, ami - tekintettel az út nagy forgalmára - balesetveszélyes volt.

979 alkalommal olvasva

Erdei Termékek Utcája a Budakeszi Vadasparkban

2014. július 26-án a Budakeszi Vadasparkban megkóstolhatjuk az erdő ízeit, izgalmas feladatokban tehetjük próbára "erdei tudásunkat", és rengeteg érdekes információval gazdagodhatunk!

921 alkalommal olvasva

Szabolcsi barangolás

A nagy hőség szerencsére megenyhült, mire elérkezett a várva várt nap. Pontban 6 órakor útra keltünk kis hazánk távoli szegletét felfedezni. Utunk a hazai reformáció szülőhazájába, a Szatmár-Beregi tájegységbe vezetett elsőnek. Körutunk a hazai református templomok, a kuruc világ emlékeinek felkeresésével kezdődött.

1072 alkalommal olvasva

Felhívás javaslattételre a Virágos Budakesziért díj adományozásához

Ez évben, augusztus 23-án, szombaton a XX. Családi Nap Fesztivál keretében ? a főzőverseny eredményhirdetése előtt ? kívánjuk átadni a maximum tíz legszebbnek ítélt porta tulajdonosának a Virágos Budakesziért 2014 feliratú, stilizált virágcsokrot ábrázoló, házfalra kihelyezhető fém emléktáblát. A díjjal dísznövény vásárlására jogosító nagy értékű utalvány is jár.

1086 alkalommal olvasva

Zöldúton kerékpárral

Május 24-én már nyolcadik alkalommal került sor a Budavidék Zöldút Szövetség kerékpártúrájára. Idén a célpont Tök volt, a Zsámbéki-medence településeiről ide érkeztek a kerékpáros csapatok.

 

1373 alkalommal olvasva

Nyakunkon az Yvette ciklon

Megérkezett az Yvett névre keresztelt ciklon. Egy megyére elsőfokú, az ország többi területére másodfokú figyelmeztetéseket adott ki a meteorológiai szolgálat a várható sok eső, viharos szél, illetve heves zivatar miatt.

 

1087 alkalommal olvasva

Tematikus túra a Budakeszi Arborétumba és a Lóháton Budakeszin Egyesület lovas tanyájára

A Budakeszi Idegenforgalmi - Információs Pont ismét tematikus túrát szervezett, melynek célpontjául a Budakeszi Erdészeti Arborétumot és a Lóháton Budakeszin lovas tanyáját jelölte meg. Az előző túrák során kapott jelzések és az internetes szavazás alapján igény mutatkozott a budakesziek által is alig ismert több, mint 50 éve alapított, mára több mint 1000 növényfajtát bemutató Budakeszi Erdészeti Arborétum megtekintésére.

 

1409 alkalommal olvasva

A Virágos Budakesziért 2014. évi díjazottjai

Budakeszi Város Önkormányzata a település arculatának, esztétikai képének kialakítására a rendezett, ápolt "zöldövezet" megtartása érdekében "Virágos Budakesziért" díjat alapított 2003-ban.

1108 alkalommal olvasva

Új kilátó épül a Pilisben

A Pilisi Parkerdő Zrt. turisztikai fejlesztései sorában egy hajdani geodéziai torony születik újjá kilátóként. A régóta tervezett új kilátót várhatóan már az őszi kirándulószezonban átadják a nagyközönségnek.

1066 alkalommal olvasva

Tematikus túra - Bodzás-árok madárszemmel

A Budakeszi Idegenforgalmi Információs Pont újabb budakeszi helyszínt szemelt ki soron következő tematikus túrájához. A választás most egy különleges élőhelyre, a madárvilágáról ismert Bodzás-árokra esett. A lakosok közül bizonyára sokan ismerik a Hosszú-réti-pataknak ezt az ágát, hiszen tavasszal az árok partján virágzik a bodza, mely az itt fészkelő, vagy átvonuló madaraknak kedvenc csemegéje. Ezt a különleges élővilágot szerettük volna közelebbről bemutatni egy madarász szemével.

1204 alkalommal olvasva

Kő-papír-ollót játszanak a Budakeszi Vadaspark mosómedvéi

Egyébként élesben megy a játék, a tét nem kicsi: egy fél, ínycsiklandó keksz a győztes jutalma! Felállnak a versenyzők a ringbe? vagyis a fa emelvényen a mosómacik színeiben, fekete maszkban, és csíkos farkincával Dagi, mellette pedig a Budakeszi Vadaspark uniformisában az állattréner.

 

1034 alkalommal olvasva

Hídavatás

A nagy hídépítők az ókori rómaiak voltak, akik 2000 éves hidakat építettek. Árvizek, viharok, földrengések sem tudták azokat a hidakat megrengetni.

1225 alkalommal olvasva

A budakesziek szemetét szedték össze a budakeszi gyerekek

A Budakeszi Széchenyi István Általános Iskola diákjai szemetes zsákot ragadtak, és elindultak megtisztítni Budakeszi környezetét. Gumikesztyűvel felszerelkezve javarészt iskolánk körül szorgoskodtak, illetve a Budakeszi Sportpályát szabadították meg a felgyülemlett szeméttől.

945 alkalommal olvasva

Együtt ültetett a város a Föld napján

Első alkalommal volt városi szervezésű rendezvény a Föld napja. Ennek alkalmából Budakeszi nyugati városrészében facsemetéket és palántákat ültettek.

1152 alkalommal olvasva
További cikkeink...
Ma 2018. szeptember 23., vasárnap, Tekla és Líviusz napja van.

Következő programok