Get Adobe Flash player

Látogatóink

2010. november 20. óta
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterMa680
mod_vvisit_counterTegnap988
mod_vvisit_counterEz a hét2747
mod_vvisit_counterMúlt hét10052
mod_vvisit_counterEz a hónap18349
mod_vvisit_counterMúlt hónap30840
mod_vvisit_counterÖsszesen3497455

Online látogatók: 24
Az Ön adatai: 54.198.41.76
,
Mai nap: 2018 aug. 15.

Természet

Októberi programok a Budakeszi Vadasparkban

A minket körülölelő erdő egész évben gyönyörű, de a természet őszi, csodás hangulatát semmi sem pótolhatja, varázslatát érezni és tapasztalni kell! A Budakeszi Vadaspark minden szempontból a legjobb választás egy közös, kalandos és élményekben gazdag, egész napos kirándulás eltöltésére!

1859 alkalommal olvasva

Fotózz kilátóból, nyerj családi üdülést!

Augusztus 31-ig tart a Pilisi Parkerdő "Ki mit lát a kilátókból?" fotópályázata, a hosszú hétvége remek alkalmat, a kicsit hűvösebbre fordult időjárás pedig ideális kirándulóidőt nyújt a kirándulók és természetjárók számára, hogy gyönyörködjenek a kilátásban és mindezt megosszák másokkal is. Ráadásul a legjobb képek készítőit értékes nyereményekkel jutalmazzák.

1741 alkalommal olvasva

A zöld is lehet hulladék!

A kertben levágott fű, lenyesett ág, lehullott gyümölcs, vagyis az úgynevezett zöldhulladék nem tűnik veszélyesnek. Sokan azt gondolják, hogy a természetben lebomló anyagokat bátran elhelyezhetik az erdőkben, mezőkön, utak szélén, és ezzel nem követnek el természetkárosítást. Ez azonban tévedés. Az illegálisan lerakott zöldhulladék komoly problémát jelent a természeti területekre nézve, különösen az aszályos, forró hetekben.

1743 alkalommal olvasva

Erdőtűz Budajenőn

2015.08.11.-én közel két hektár erdő égett le a Pest megyei Budajenő határában. A nehéz erdei terepen a fővárosi hivatásos tűzoltóság munkáját a Pilisi Parkerdő Zrt. szakemberei és önkéntes tűzoltó egyesületek tűzoltói segítették.

1561 alkalommal olvasva

Baranyai kirándulás 35 fokos kánikulában

A Budakeszi Hagyományőrző Kör 2015. július 3. és 4. között a Neoline Utazási Irodával kirándulást szervezett Dél-Magyarország nevezetességeinek megismerésére.

1560 alkalommal olvasva

Helyzetjelentés a Budakeszi Vadaspark vaddisznó kifutójából

A tavasszal született - mostanra süldő korba lépett, eléggé megdisznósodott - vadmalacok úgy gondolták, kicsit "önkiszolgálják" magukat a néhány napja ellett malacmama "tejivójában"...

 

1762 alkalommal olvasva

Felhívás

DINP Termek logoA Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság védjegyet kíván adományozni azoknak a jellegzetes helyi feldolgozott bogyós és erdei gyümölcsből készült, valamint méz- és tejtermékeknek, illetve szürke marha, szarvas és vaddisznóból készült szárazáru termékeknek, amelyek a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság működési területén készülnek, és előállításuk a természettel összhangban történik.

1544 alkalommal olvasva

A Kecske-hegyi kaptárkövek - túrabeszámoló

A Budakeszi Idegenforgalmi Pont szervezésében április 25-én, szombaton - idén első alkalommal - ismét tematikus túrára indultunk. Túránk célpontja a tavaly októberben kiemelt természetvédelmi oltalom alá került rejtélyes kultúrtörténeti emlékek közül a budakeszi Kecske-hegyi kaptárkövek felkeresése volt.

 

3459 alkalommal olvasva

Misi mókus játszópajtásokat kapott

A Budakeszi Vadaspark mókus kifutójában eddig is vidáman zajlott az élet, de most kétszer olyan nagy a nyüzsgés, mint eddig!

1710 alkalommal olvasva

Éjszakai kalandtúrák a Budakeszi Vadasparkban

Voltál már éjszaka igazi vadak között? Amikor a sötétség szinte átölel, és szó szerint az orrod hegyéig sem látsz? Az égre emelve a tekinteted a csillagok és a Hold fényében bízol, de egy jókora felhő keresztülhúzza a számításaid?

1696 alkalommal olvasva

Vihar, felhőszakadás Budakeszin is

Rendkívül szokatlan időjárás uralkodik Európában, Magyarországon. Budakeszin most napokon át tartó felhős és aránylag hűvös, esős idő várható. A tegnap éjjel kezdődött viharnak sajnos már most komoly pusztító hatásai vannak.

1880 alkalommal olvasva

Újabb látogatóbarát fejlesztések a Budakeszi Vadasparkban

A Budakeszi Vadaspark az elmúlt egy évtizedben gyökeres változáson ment keresztül; mára szolgáltatásait és infrastruktúráját tekintve is korszerű, vonzó, sokféle programjával széles közönségigényt kiszolgáló családi kikapcsolódási centrummá nőtte ki magát. E változás-folyamat egyik mérföldköve a főbejárat felújítása és funkcionális bővítése.

 

1711 alkalommal olvasva

Kötelező a parlagfű-mentesítés!

A Földművelésügyi Minisztérium rendelkezése alapján 2015. augusztus 10-11-én Pest megye teljes területét érintően légi (helikopteres) parlagfű felderítésre kerül sor. A felderítés célja, hogy a megyében található valamennyi parlagfűvel fertőzött termőföldterületet felmérjék a hatóságok annak érdekében, hogy megakadályozható legyen a növény súlyosan allergén pollenjének levegőbe kerülése.

1418 alkalommal olvasva

Közfoglalkoztatás a Pilisi Parkerdőben

A Pilisi Parkerdő Zrt. területén, kivált a decemberi jégkárt követő, egészen 2016 végéig zajló helyreállítási munkálatok miatt minden eddiginél nagyobb szükség van dolgos kezekre. Az országos közfoglalkoztatási program nagy segítségnek bizonyul, hiszen a több száz közmunkás számos feladatot tud hasznosan, az erdőgazdálkodás és a Parkerdő területén található közjóléti beruházások javára sikerrel elvégezni.

1437 alkalommal olvasva

Budakeszin is tarol a puszpángmoly

Budakeszin szinte lehetetlen találni olyan puszpángbokrot, amit ne lenne letarolva. A selyemfényű puszpángmolyt (Cydalima perspectalis) hazánkban első ízben 2011 őszén figyelték meg, és néhány év alatt elterjed az egész országban.

1783 alkalommal olvasva
További cikkeink...