Get Adobe Flash player

Látogatóink

2010. november 20. óta
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterMa237
mod_vvisit_counterTegnap914
mod_vvisit_counterEz a hét4578
mod_vvisit_counterMúlt hét9022
mod_vvisit_counterEz a hónap20485
mod_vvisit_counterMúlt hónap41149
mod_vvisit_counterÖsszesen3582911

Online látogatók: 15
Az Ön adatai: 54.224.56.126
,
Mai nap: 2018 okt. 19.

Természet

Egy lépéssel közelebb a Natúrpark megalakulásához

December 3-án tartotta összejövetelét a Budakörnyéki Natúrparkért Egyesület a Pilisi Parkerdő Zrt. Budapesti Erdészetének konferencia központjában (II. Budakeszi út 91.). Az alkalom a "Tíz éves a Natúrpark gondolat" jegyében zajlott.

2023 alkalommal olvasva

Októberi programok a Budakeszi Vadasparkban

A minket körülölelő erdő egész évben gyönyörű, de a természet őszi, csodás hangulatát semmi sem pótolhatja, varázslatát érezni és tapasztalni kell! A Budakeszi Vadaspark minden szempontból a legjobb választás egy közös, kalandos és élményekben gazdag, egész napos kirándulás eltöltésére!

1898 alkalommal olvasva

Fotózz kilátóból, nyerj családi üdülést!

Augusztus 31-ig tart a Pilisi Parkerdő "Ki mit lát a kilátókból?" fotópályázata, a hosszú hétvége remek alkalmat, a kicsit hűvösebbre fordult időjárás pedig ideális kirándulóidőt nyújt a kirándulók és természetjárók számára, hogy gyönyörködjenek a kilátásban és mindezt megosszák másokkal is. Ráadásul a legjobb képek készítőit értékes nyereményekkel jutalmazzák.

1788 alkalommal olvasva

A zöld is lehet hulladék!

A kertben levágott fű, lenyesett ág, lehullott gyümölcs, vagyis az úgynevezett zöldhulladék nem tűnik veszélyesnek. Sokan azt gondolják, hogy a természetben lebomló anyagokat bátran elhelyezhetik az erdőkben, mezőkön, utak szélén, és ezzel nem követnek el természetkárosítást. Ez azonban tévedés. Az illegálisan lerakott zöldhulladék komoly problémát jelent a természeti területekre nézve, különösen az aszályos, forró hetekben.

1782 alkalommal olvasva

Erdőtűz Budajenőn

2015.08.11.-én közel két hektár erdő égett le a Pest megyei Budajenő határában. A nehéz erdei terepen a fővárosi hivatásos tűzoltóság munkáját a Pilisi Parkerdő Zrt. szakemberei és önkéntes tűzoltó egyesületek tűzoltói segítették.

1578 alkalommal olvasva

Baranyai kirándulás 35 fokos kánikulában

A Budakeszi Hagyományőrző Kör 2015. július 3. és 4. között a Neoline Utazási Irodával kirándulást szervezett Dél-Magyarország nevezetességeinek megismerésére.

1574 alkalommal olvasva

Helyzetjelentés a Budakeszi Vadaspark vaddisznó kifutójából

A tavasszal született - mostanra süldő korba lépett, eléggé megdisznósodott - vadmalacok úgy gondolták, kicsit "önkiszolgálják" magukat a néhány napja ellett malacmama "tejivójában"...

 

1793 alkalommal olvasva

Felhívás

DINP Termek logoA Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság védjegyet kíván adományozni azoknak a jellegzetes helyi feldolgozott bogyós és erdei gyümölcsből készült, valamint méz- és tejtermékeknek, illetve szürke marha, szarvas és vaddisznóból készült szárazáru termékeknek, amelyek a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság működési területén készülnek, és előállításuk a természettel összhangban történik.

1550 alkalommal olvasva

"Élő" Betlehem a Budakeszi Vadasparkban

2015. november 28-tól újra megcsodálható a főbejáratnál tündöklő "élő" Betlehem, illetve a bibliai állatokkal kapcsolatos különleges szakvezetésen is részt vehetnek az érdeklődők. Betlehemünk élő hangulatát Pici Tanyánkról átvezetett néhány állatunk közreműködésével tesszük még ünnepélyesebbé, természetesen csak azok a "statiszták" jöhetnek számításba, melyek a Bibliában is szerepelnek.

1772 alkalommal olvasva

Misi mókus játszópajtásokat kapott

A Budakeszi Vadaspark mókus kifutójában eddig is vidáman zajlott az élet, de most kétszer olyan nagy a nyüzsgés, mint eddig!

1745 alkalommal olvasva

Éjszakai kalandtúrák a Budakeszi Vadasparkban

Voltál már éjszaka igazi vadak között? Amikor a sötétség szinte átölel, és szó szerint az orrod hegyéig sem látsz? Az égre emelve a tekinteted a csillagok és a Hold fényében bízol, de egy jókora felhő keresztülhúzza a számításaid?

1753 alkalommal olvasva

Vihar, felhőszakadás Budakeszin is

Rendkívül szokatlan időjárás uralkodik Európában, Magyarországon. Budakeszin most napokon át tartó felhős és aránylag hűvös, esős idő várható. A tegnap éjjel kezdődött viharnak sajnos már most komoly pusztító hatásai vannak.

1912 alkalommal olvasva

Újabb látogatóbarát fejlesztések a Budakeszi Vadasparkban

A Budakeszi Vadaspark az elmúlt egy évtizedben gyökeres változáson ment keresztül; mára szolgáltatásait és infrastruktúráját tekintve is korszerű, vonzó, sokféle programjával széles közönségigényt kiszolgáló családi kikapcsolódási centrummá nőtte ki magát. E változás-folyamat egyik mérföldköve a főbejárat felújítása és funkcionális bővítése.

 

1720 alkalommal olvasva

Kötelező a parlagfű-mentesítés!

A Földművelésügyi Minisztérium rendelkezése alapján 2015. augusztus 10-11-én Pest megye teljes területét érintően légi (helikopteres) parlagfű felderítésre kerül sor. A felderítés célja, hogy a megyében található valamennyi parlagfűvel fertőzött termőföldterületet felmérjék a hatóságok annak érdekében, hogy megakadályozható legyen a növény súlyosan allergén pollenjének levegőbe kerülése.

1433 alkalommal olvasva

Közfoglalkoztatás a Pilisi Parkerdőben

A Pilisi Parkerdő Zrt. területén, kivált a decemberi jégkárt követő, egészen 2016 végéig zajló helyreállítási munkálatok miatt minden eddiginél nagyobb szükség van dolgos kezekre. Az országos közfoglalkoztatási program nagy segítségnek bizonyul, hiszen a több száz közmunkás számos feladatot tud hasznosan, az erdőgazdálkodás és a Parkerdő területén található közjóléti beruházások javára sikerrel elvégezni.

1451 alkalommal olvasva
További cikkeink...
Ma 2018. október 19., péntek, Nándor napja van.

Következő programok