Get Adobe Flash player

Látogatóink

2010. november 20. óta
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterMa410
mod_vvisit_counterTegnap879
mod_vvisit_counterEz a hét5432
mod_vvisit_counterMúlt hét5239
mod_vvisit_counterEz a hónap19691
mod_vvisit_counterMúlt hónap33384
mod_vvisit_counterÖsszesen3442188

Online látogatók: 16
Az Ön adatai: 54.92.150.98
,
Mai nap: 2018 jún. 24.

Természet

Hozd el Anyuékat is az Állatok Világnapjára!

A Budakeszi Vadasparkban 2013. október 4-én (pénteken) 10 órától Állatok Világnapja. Ez alkalomból Budakeszi lakosoknak csupán 700 Ft/fő a belépő! Kedves Gyerekek! Hozzátok el Anyut és Aput is, mert remek alkalom az együttlétre, szép az idő, és állati jó programok lesznek: tehát irány a Vadaspark!

1038 alkalommal olvasva

Időutazás Szent Mihály havában

Se nem nyár, se nem ősz. Aki meg továbbra is szalmakalapot hord, attól nem érdemes tanácsot kérni. Sárga és zörög a kukorica, mint a gonosz öregasszony, de az erdők zöldjében néha még illegeti magát a könnyűvérű nyár. Halni készül, és lemondóan zörög a napraforgó is. Reszket a tábla fölött a meleg levegő, de a szemekben már az ősz duhajkodik.

1060 alkalommal olvasva

Kincskeresés a Béka-tónál

A Kulturális Örökség Napokhoz Budakeszi érdekes programokkal kapcsolódott. "Kincskeresés a Béka-tónál" címmel kirándulásra hívták a budakeszi családokat a János-hegy közelében fekvő különleges állóvízhez, a Béka tóhoz.

 

1046 alkalommal olvasva

Kábelszakadás Budakeszin

Ma délután egy teherautón lévő ? kinyitott állapotú ? daru szakította le egy vezetéket a Knáb János utcában. A daruban beakadt kábel magával rántott több száz méternyi optikai kábelt. Így kb. 150 méter hosszan több kábel is leszakadt, ami teljes útzárat okozott. A helyszínre azonnal kivonultak a rendőrök, akik segítettek a forgalomirányításban.

1516 alkalommal olvasva

Állatkertek éjszakája Budakeszin is

Tizenkét helyszínen változatos programokkal, éjszakai vezetett sétákkal és különleges, Magyarországon még soha nem látott állatok bemutatásával rendezik meg idén az Állatkertek éjszakáját augusztus 30-án, pénteken. A Budakeszi Vadasparkban óránként induló, 45 perces vezetett sétákkal várják az éjszakai vadasparkra kíváncsiakat, a bejárattal szemben interaktív játszópult működik majd, amely az állatok éjszakai érzékelését segít megismerni.

1157 alkalommal olvasva

Szúnyoggyérítés ÚJ IDŐPONTBAN

Tisztelt Budakesziek!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a 2013. augusztus 9-re (rossz idő esetén aug.10-11-re) tervezett légi kémiai szúnyoggyérítés elhalasztásra kerül. A szúnyogirtás a 34. héten, 2013. augusztus 20-a után lesz.

1002 alkalommal olvasva

Az UV-B sugárzás veszélyei

Sokan szeretik a napozást, a kellemes melegben történő napfürdőzést. Azonban a napsugárzásnak lehetnek kellemetlen mellékhatásai is. Fontos, hogy mindig legyünk felkészültek, és elővigyázatosak, mert a leégés mellett akár súlyosabb következményei is lehetnek egy kellemes strandolásnak.

 

1081 alkalommal olvasva

Bivalyok érkeztek a Budakeszi Vadasparkba!

A Budakeszi Vadaspark vezetése régóta tervezte, hogy egy olyan állatfajt mutat be a nagyközönségnek, ami ott még sosem volt látható. Különleges, érdekes és Magyarországon őshonos állatot kerestek, ami valamiért kuriózumnak számít. Így esett a választásuk a bivalyra, ami minden kitételnek megfelel: hatalmas méreteivel, robosztus testével, tekintélyt parancsoló látvány nyújt a kifutóban.

952 alkalommal olvasva

?A gyümölcsészet olyan, mint a szeretet vallása: megnemesíti az emberi lelket??

A természeti értékek megőrzését fontosnak tartó Pilisi Parkerdő Zrt.-nek köszönhetően megnyílt a Budakeszi Tündérkert új, a Zsámbéki-medence régi gyümölcsfajtáit bemutató része.

1246 alkalommal olvasva

A Pilisi Parkerdő hírcsokra

Szeptember végén teljes szépségében tárul fel előttünk az őszi erdő. Színpompás lombok, halványkék ég, sárguló rétek, az ebben az időszakban virágzó kikerics gyönyörködteti a túrázókat, de a darazsakra is figyelni kell ebben a napos, meleg időben. A Pilisi Parkerdő Zrt. heti hírcsokorral tájékoztatja az erdőben sétálókat és a kerékpáros turistákat.

 

1092 alkalommal olvasva

Megjegyzések a 65 éve indult el az Úttörővasút c. cikkhez

Nagyon sajnálom, hogy a cikk írója inkognitóban maradt, mert lehet, hogy ismerősök lehettünk. Ezt abból gondolom, hogy számos olyan utalás van a cikkben, amit csak az tudhatott, aki közelről ismerte a szervezet működését.

1101 alkalommal olvasva

Darazsakra kell figyelni az erdei kiránduláson!

A két évvel ezelőttihez hasonlóan az idei meleg, aszályos nyár is kedvezett a darazsak elszaporodásának, a Pilisi Parkerdő Zrt. ezért elsősorban a Budai-hegységben fokozott elővigyázatosságra kéri az erdei túrára indulókat.

1219 alkalommal olvasva

Augusztus 23-án szúnyoggyérítés lesz

FIGYELEM ELMARAD!!!! NEM LESZ SZÚNYOGGYÉRÍTÉS!

Tájékoztatjuk Budakeszi város lakosságát, hogy a jelenleg is folyó országos szintű katasztrófavédelmi célú állami szúnyoggyérítési tevékenységhez kapcsolódva, Budakeszi Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 372/2013. (VII. 04.) Kt. határozatában megrendelte a város területén - 1 alkalommal - 540 ha terület légi kémiai szúnyoggyérítését.

793 alkalommal olvasva

Aug. 9-én szúnyoggyérítés lesz

Tájékoztatjuk Budakeszi város lakosságát, hogy a jelenleg is folyó országos szintű katasztrófavédelmi célú állami szúnyoggyérítési tevékenységhez kapcsolódva, Budakeszi Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 372/2013. (VII. 04.) Kt. határozatában megrendelte a város területén - 1 alkalommal - 540 ha terület légi kémiai szúnyoggyérítését.

991 alkalommal olvasva

Hőség - Szombatra piros figyelmeztetés

Szombatra a hőség miatt 12 megyére és a fővárosra a legmagasabb fokú, piros figyelmeztetést adta ki a meteorológiai szolgálat. Az ország többi részén narancssárga figyelmeztetés lesz érvényben.

 

831 alkalommal olvasva
További cikkeink...
Ma 2018. június 24., vasárnap, Iván napja van.

Következő programok