Get Adobe Flash player

Látogatóink

2010. november 20. óta
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterMa806
mod_vvisit_counterTegnap1159
mod_vvisit_counterEz a hét806
mod_vvisit_counterMúlt hét6181
mod_vvisit_counterEz a hónap21246
mod_vvisit_counterMúlt hónap33384
mod_vvisit_counterÖsszesen3443743

Online látogatók: 5
Az Ön adatai: 54.159.91.117
,
Mai nap: 2018 jún. 25.

Gazdaság

TÁJÉKOZTATÓ

A budakeszi Római Katolikus Plébánia 2017. júliusában harmadszor nyújtott be kérelmet az ?Egyházi épített örökség védelme és egyéb beruházások? (EGYH-EOR-17) című, az Emberi Erőforrások Minisztériuma által meghirdetett pályázatra: A Havas Boldogasszony római katolikus plébániatemplom és környékének helyreállítására 14.700.000 Ft végösszeggel. A terveket Dr. Déry Attila Ybl díjas építész készítette.

152 alkalommal olvasva

A délkeleti városrész fejlesztéséről

A Budakeszi Hírmondó 2018. februári számában beszámoltunk a 2018. január 11-i, a Lidl beruházás és Budakeszi délkeleti településrészének várható fejlesztéseivel kapcsolatosan tartott lakossági fórumról. A lakók a fórumon számos, körülményeiket támogató javaslatot tettek az önkormányzat képviselőinek. Polgármester asszony a helyszínen ígéretet tett a résztvevőknek, hogy javaslataikat 2018. január 18-án a Pénzügyi és Fejlesztési Bizottság, majd 2018. január 25-én a képviselő-testület tárgyalja meg. Mind a bizottsági, mind a testületi ülésen több lakó személyesen is kifejtette véleményét. Az ezzel kapcsolatos döntésekről adunk most tájékoztatást.

529 alkalommal olvasva

Megújul az orvosi rendelő, a Pitypang Sport Óvoda és a Széchenyi István Általános Iskola is

A nyár folyamán megkezdődtek az épületenergetikai felújítások Budakeszi Város Önkormányzatának intézményein a KEHOP-5.2.9-16 pályázati konstrukció keretében. A 234,52 millió forint értékű beruházással megújul az orvosi rendelő, a Pitypang Sport Óvoda és a Széchenyi István Általános Iskola.

445 alkalommal olvasva

Épületenergetikai felújítás a Széchenyi István Általános Iskolában

Ohr Alajos alpolgármester számol be a munka jelenlegi állapotáról.

416 alkalommal olvasva

2,5 milliót kaptak a szervezetek

Budakeszi város közigazgatási területén székhellyel rendelkező, illetve tevékenységét e területen kifejtő, nyilvántartásba vett önszerveződő közösségek 2017. május 31-ig pályázatot nyújthattak be vissza nem térítendő pénzügyi támogatás iránt...

538 alkalommal olvasva

Több, mint 8 millió Ft a Pitypang Óvodának eszközbeszerzésre

A közgyűlés döntött az 5,1 milliárd forint elbírálásáról: Bölcsődék és óvodák építésére nyertek pénzt Pest megyei települések.

463 alkalommal olvasva

Döntött a kormány: lesz tanuszoda Budakeszin

tanuszoda

Több Pest megyei településen épül tanuszoda és tornaterem. Budakeszin, Pilisvörösváron és Vecsésen uszoda, Pilisborosjenőn tornaterem épül, 11 település iskolájában tanteremfejlesztés lesz.

1729 alkalommal olvasva

Új közösségi tér a városközpontban

2016. december 21-én átadásra került városunk új közösségi tere, ahol karácsonyi hangulatban, puncs- és forraltborfőző versennyel várták Budakeszi lakosságát.

1200 alkalommal olvasva

MOL Zöldövezet Program pályázata

A MOL Magyarország és az Ökotárs Alapítvány idén 11-ik alkalommal hirdeti meg a MOL Zöldövezet Programot, melynek kiemelt célja - a zöldfelületek növelésén túl -, hogy a programok a tervezéstől a megvalósításig a helyi közösség aktív részvételével valósuljanak meg, valamint a kialakított területek gondozásában is szerepet vállaljanak.

954 alkalommal olvasva

Segíts, hogy egy álom valóra váljon!

Remélem Ozi álma is teljesülhet, és támogatásunkkal egyik álmát, a El-Camino utat végigcsinálhassa. Ezen eszköz, a handbike segítségével ezen álom valóra válhatna. Kérek mindenkit, hogy támogassa Ozit! Utalja adományát az alábbi bankszámlaszámra, vagy fizesse be a Budapest Bank fiókjába: POWER  STATION  S.E.    10104105-09994400-01001001

 

937 alkalommal olvasva

A Víz világnapja - 150 éves a Fővárosi Vízművek Zrt.

2018. március 22-24. között rendkívüli nyílt napok keretében tárulnak fel a Fővárosi Vízművek telepeinek kapui a társaság fennállásának 150. évfordulója alkalmából. Iskolai csoportok és egyéni látogatók is bepillantást nyerhetnek az ivóvíz-szolgáltatás és a szennyvíztisztítás meghatározó és a maga nemében egyaránt látványos és érdekes létesítményeibe.

351 alkalommal olvasva

A Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Érd Katasztrófavédelmi Kirendeltsége felhívása


Mustgáz!
A szüreti időszak kezdetével a borospincék veszélye!

A szüreti időszak kezdetén az esetleges balesetek megelőzése érdekében fontos figyelmeztetni a lakosságot a must erjedésének veszélyeire. A mustgáz a must erjedése során felszabaduló szén-dioxid.

302 alkalommal olvasva

Hamarosan megkezdődik az orvosi rendelő külső- és belső felújítása

Ohr Alajos alpolgármester az orvosi rendelő felújítási munkálatairól tájékoztat.

450 alkalommal olvasva

Épületenergetikai felújítás a Pitypang Sport Óvodában

Ohr Alajos alpolgármester, a felújítási munka jelenlegi helyzetéről számol be.

320 alkalommal olvasva

Megújul az orvosi rendelő

A meglévő háziorvosi - és gyerekrendelő az energetikai felújítás során új homlokzati műanyag nyílászárókat, homlokzati hőszigetelést, és új tető hőszigetelést kap új tetőfedéssel.

691 alkalommal olvasva

FÉLMILLIÁRD BELTERÜLETI UTAKRA

Budakeszi, Budaörs, Nagykovácsi, Remeteszőlős és Zsámbék összesen több mint félmilliárd forintot kap kormányzati forrásból, belterületi utak felújítására - nyilatkozta Csenger-Zalán Zsolt országgyűlési képviselő.

471 alkalommal olvasva

40 milliárd uniós támogatás a megyének

A kormány meghirdette a Közép-magyarországi régiónak szóló összes pályázatot. Összesen 20 pályázati felhívás jelent meg, összesen 37,21 milliárdos keretösszeggel. A pályázatok között találunk kiemelt felhívásokat, tőkeprogramot, vállalkozások munkahelyi képzését támogató felhívásokat, illetve olyan konstrukciókat, melyeket nem csak a VEKOP-ból finanszíroznak, hanem más operatív programból is (EFOP).

571 alkalommal olvasva

A szolidaritás nem helyhez kötődik

Megható volt, hogy ötven tahitótfalui kisiskolás milyen elfogódottan, de arcukon a segítségnyújtás örömével hozták két nap alatt összegyűjtött adományaikat a három tűzkárt szenvedett Budakeszi családnak. A küldöttséget vezető tanár: Ormandi Zsuzsa fejezte ki együttérzését az iskola, a gyerekek, a szülők nevében. Jól esett megtapasztalni, hogy a segítőkészség,  a szolidaritás nem helyhez kötődik, bárhonnan jöhet, ahol olyan emberek élnek, hisznek abban, hogy a tevékeny szeretet erőt ad az újrakezdéshez.

1449 alkalommal olvasva

LESZ ÚJ ISKOLAÉPÜLET BUDAKESZIN

Városunk hosszú idő után legnagyobb beruházása joggal foglalkoztatja a lakosságot, sokan sokféle kérdéssel fordulnak hozzám ezzel kapcsolatban. Most arról számolhatok be, hogy Budakeszi Város Önkormányzata és a Nemzeti Sportközpontok (NSK) között létrejött megállapodás értelmében az NSK elkészíttette az Árpád-fejedelem térre épülő általános iskola jóváhagyási tervét. Ezt nem csupán a képviselő-testület ismerheti meg, hanem lakossági fórumon is bemutatja majd Turi Attila, Ybl díjas építész. Most ezen az oldalon is mutatunk egy kis ízelítőt.

1340 alkalommal olvasva

Visszatérítendő uniós támogatás kérhető

Visszatérítendő támogatást igényelhetnek mikro-, kis- és középvállalkozások (kkv) 3,7 milliárd forint keretösszegben a Versenyképes Közép-Magyarország Operatív Program (VEKOP) keretében - tájékoztatta Rákossy Balázs, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára az MTI-t.

1013 alkalommal olvasva
További cikkeink...
Ma 2018. június 25., hétfő, Vilmos napja van.

Következő programok