Get Adobe Flash player

Látogatóink

2010. november 20. óta
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterMa587
mod_vvisit_counterTegnap768
mod_vvisit_counterEz a hét1355
mod_vvisit_counterMúlt hét7220
mod_vvisit_counterEz a hónap24482
mod_vvisit_counterMúlt hónap41149
mod_vvisit_counterÖsszesen3586908

Online látogatók: 17
Az Ön adatai: 54.224.150.24
,
Mai nap: 2018 okt. 23.

Gazdaság

Tájékoztatás a lakosságnak a szúnyogok elleni védekezésről

A szúnyogok által terjesztett betegségekről, az ellenük való védekezés fontosságáról, valamint a védekezés módszereiről adott ki lakossági tájékoztatást az országos tisztifőorvosi feladatokért felelős helyettes államtitkárság, egybek közt a korábbiaknál nagyobb számban előforduló nyugat-nílusi lázas megbetegedések okán.

 

40 alkalommal olvasva

Jó hír - Sínen van a Digi-bekötés Budakeszin

A héten elkezdődött a Digi kábelszolgáltatás bekötése az előfizetőknek Budakeszin - tájékoztatta a Budakeszi Hírmondót Kovács Zsolt, a Digi Kft. illetékes területi vezetője. Hozzátette, naponta átlagosan 50 előfizetői állomást tudnak beüzemelni, ezért várhatóan jövő hét végére a kb. 400-as várakozói listát sikerül megszüntetni, és folytatódhat az újabb előfizetői szerződések megkötése. A késlekedést az engedélyeztetési eljárások elhúzódása okozta, amiért elnézést kér a Digi Kft, és kötbér elszámolásával kárpótolja a várakozásért az előfizetőket.

178 alkalommal olvasva

A fával és szénnel fűtők is megkapják a téli rezsicsökkentést

A cél, hogy azokhoz a családokhoz is megérkezzen a téli rezsicsökkentés, akik olyan településen élnek, ahol ugyan van kiépített gáz- vagy távhőhálózat, de az ő utcájukba, házukba valamilyen oknál fogva még nincs bekötve, ezért mással - pl. fával, szénnel - fűtenek.

 

373 alkalommal olvasva

TÁJÉKOZTATÓ

A budakeszi Római Katolikus Plébánia 2017. júliusában harmadszor nyújtott be kérelmet az ?Egyházi épített örökség védelme és egyéb beruházások? (EGYH-EOR-17) című, az Emberi Erőforrások Minisztériuma által meghirdetett pályázatra: A Havas Boldogasszony római katolikus plébániatemplom és környékének helyreállítására 14.700.000 Ft végösszeggel. A terveket Dr. Déry Attila Ybl díjas építész készítette.

408 alkalommal olvasva

A délkeleti városrész fejlesztéséről

A Budakeszi Hírmondó 2018. februári számában beszámoltunk a 2018. január 11-i, a Lidl beruházás és Budakeszi délkeleti településrészének várható fejlesztéseivel kapcsolatosan tartott lakossági fórumról. A lakók a fórumon számos, körülményeiket támogató javaslatot tettek az önkormányzat képviselőinek. Polgármester asszony a helyszínen ígéretet tett a résztvevőknek, hogy javaslataikat 2018. január 18-án a Pénzügyi és Fejlesztési Bizottság, majd 2018. január 25-én a képviselő-testület tárgyalja meg. Mind a bizottsági, mind a testületi ülésen több lakó személyesen is kifejtette véleményét. Az ezzel kapcsolatos döntésekről adunk most tájékoztatást.

864 alkalommal olvasva

Megújul az orvosi rendelő, a Pitypang Sport Óvoda és a Széchenyi István Általános Iskola is

A nyár folyamán megkezdődtek az épületenergetikai felújítások Budakeszi Város Önkormányzatának intézményein a KEHOP-5.2.9-16 pályázati konstrukció keretében. A 234,52 millió forint értékű beruházással megújul az orvosi rendelő, a Pitypang Sport Óvoda és a Széchenyi István Általános Iskola.

592 alkalommal olvasva

Épületenergetikai felújítás a Széchenyi István Általános Iskolában

Ohr Alajos alpolgármester számol be a munka jelenlegi állapotáról.

577 alkalommal olvasva

2,5 milliót kaptak a szervezetek

Budakeszi város közigazgatási területén székhellyel rendelkező, illetve tevékenységét e területen kifejtő, nyilvántartásba vett önszerveződő közösségek 2017. május 31-ig pályázatot nyújthattak be vissza nem térítendő pénzügyi támogatás iránt...

719 alkalommal olvasva

Több, mint 8 millió Ft a Pitypang Óvodának eszközbeszerzésre

A közgyűlés döntött az 5,1 milliárd forint elbírálásáról: Bölcsődék és óvodák építésére nyertek pénzt Pest megyei települések.

609 alkalommal olvasva

Döntött a kormány: lesz tanuszoda Budakeszin

tanuszoda

Több Pest megyei településen épül tanuszoda és tornaterem. Budakeszin, Pilisvörösváron és Vecsésen uszoda, Pilisborosjenőn tornaterem épül, 11 település iskolájában tanteremfejlesztés lesz.

1973 alkalommal olvasva

Közvilágítás-fejlesztés: fényesebb budakeszi utcák

Megvalósult Budakeszin a közvilágítás-fejlesztés első üteme és folyamatban van a közbeszerzési eljárás a második ütem megvalósítására is. Ami már elkészült, látható az 15 utcát, illetve helyszínt érint. A sorból kiemelkedik a Darányi városrész, ahol teljes egészében ledes technikát alkalmazva épült ki az új közvilágítás.

1561 alkalommal olvasva

Nem irodista: a terepen érzi jól magát az új BVV-ügyvezető

 

Korondy Tamás sikeresen pályázott a Budakeszi Városfejlesztési és Városüzemeltetési Kft. ügyvezetői posztjára, hivatalosan 2018. augusztus 9-tól állt munkába, de már hetekkel korábban aktívan részt vett a napi ügyek intézésében.

1246 alkalommal olvasva

ORVOSI MŰSZEREKRE NYERTÜNK PÁLYÁZATOT

Az új orvosi rendelőnkbe 64 millió forint értékben orvostechnológiai műszerekre és informatikai eszközök beszerzésére nyert pályázatot az önkormányzat, amihez 7 millió forint önkormányzati önrészt biztosítunk.

443 alkalommal olvasva

A Víz világnapja - 150 éves a Fővárosi Vízművek Zrt.

2018. március 22-24. között rendkívüli nyílt napok keretében tárulnak fel a Fővárosi Vízművek telepeinek kapui a társaság fennállásának 150. évfordulója alkalmából. Iskolai csoportok és egyéni látogatók is bepillantást nyerhetnek az ivóvíz-szolgáltatás és a szennyvíztisztítás meghatározó és a maga nemében egyaránt látványos és érdekes létesítményeibe.

573 alkalommal olvasva

A Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Érd Katasztrófavédelmi Kirendeltsége felhívása


Mustgáz!
A szüreti időszak kezdetével a borospincék veszélye!

A szüreti időszak kezdetén az esetleges balesetek megelőzése érdekében fontos figyelmeztetni a lakosságot a must erjedésének veszélyeire. A mustgáz a must erjedése során felszabaduló szén-dioxid.

473 alkalommal olvasva

Hamarosan megkezdődik az orvosi rendelő külső- és belső felújítása

Ohr Alajos alpolgármester az orvosi rendelő felújítási munkálatairól tájékoztat.

615 alkalommal olvasva

Épületenergetikai felújítás a Pitypang Sport Óvodában

Ohr Alajos alpolgármester, a felújítási munka jelenlegi helyzetéről számol be.

447 alkalommal olvasva

Megújul az orvosi rendelő

A meglévő háziorvosi - és gyerekrendelő az energetikai felújítás során új homlokzati műanyag nyílászárókat, homlokzati hőszigetelést, és új tető hőszigetelést kap új tetőfedéssel.

895 alkalommal olvasva

FÉLMILLIÁRD BELTERÜLETI UTAKRA

Budakeszi, Budaörs, Nagykovácsi, Remeteszőlős és Zsámbék összesen több mint félmilliárd forintot kap kormányzati forrásból, belterületi utak felújítására - nyilatkozta Csenger-Zalán Zsolt országgyűlési képviselő.

612 alkalommal olvasva

40 milliárd uniós támogatás a megyének

A kormány meghirdette a Közép-magyarországi régiónak szóló összes pályázatot. Összesen 20 pályázati felhívás jelent meg, összesen 37,21 milliárdos keretösszeggel. A pályázatok között találunk kiemelt felhívásokat, tőkeprogramot, vállalkozások munkahelyi képzését támogató felhívásokat, illetve olyan konstrukciókat, melyeket nem csak a VEKOP-ból finanszíroznak, hanem más operatív programból is (EFOP).

697 alkalommal olvasva
További cikkeink...
Ma 2018. október 23., kedd, Gyöngyi napja van.