Get Adobe Flash player

Látogatóink

2010. november 20. óta
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterMa587
mod_vvisit_counterTegnap768
mod_vvisit_counterEz a hét1355
mod_vvisit_counterMúlt hét7220
mod_vvisit_counterEz a hónap24482
mod_vvisit_counterMúlt hónap41149
mod_vvisit_counterÖsszesen3586908

Online látogatók: 17
Az Ön adatai: 54.224.150.24
,
Mai nap: 2018 okt. 23.

Kultúra, oktatás

30. Mezei Mária emléknap

Mezei Mária emléknap

Tisztelői, egykori barátai emlékeztek születésnapján Mezei Máriára Budakeszin. Délután a sírjánál tartott megemlékezésen Tóthné Fajtha Anita az Erkel Ferenc Művelődési Központ igazgatója elmondta, bár 30 éve emlékezünk az élete utolsó több mint egy évtizedében Budakeszin élt rendkívüli tehetségű színésznőre, a valódi értékálló emlékezés 2008 óta, az évente megtartott Mezei Mária Kulturális Emlékhét.

 

260 alkalommal olvasva

56 rajz 56-ról - rajzkiállítás a Nagy Sándor József Gimnáziumban

Kiss Iván grafikusművész, animációs filmrendező tematikus '56-os alkotásaiból nyílt kiállítás a Nagy Sándor József Gimnázium aulájában. Az október 15-i, hétfői megnyitóünnepségen részt vett a művész, illetve Nagy Gáspár költő felesége, Szabó Márta is. Az önkormányzatot Bakács Bernadett alpolgármester képviselte. A megnyitón az iskola tanulói ünnepi műsort adtak elő.

 

237 alkalommal olvasva

Emlékezés Budakeszin a mártír hősökre az Aradi Vértanúk Emléknapján

Az Erkel Ferenc Művelődési Központ és a Nagy Sándor József Gimnázium közösen szervezett ünnepségén a gimnáziumban a 10. b. osztály diákjai adtak elő az ünnepi műsort, A Magyar szabadság szentjei címmel.

72 alkalommal olvasva

Szentmise és cserkész évnyitó a helyreállított romtemplomnál

A délutáni napfény gyönyörű őszi színeket varázsolt a római katolikus romtemplom szentélyében felállított szabadtéri oltár köré. Cserkészek, szülők, és ünneplő hívek vettek részt a romtemplom felújítását ünneplő gitáros szentmisén.

 

83 alkalommal olvasva

Országos Könyvtári Napok

Az Országos Könyvtári Napok keretében a budakeszi Nagy Gáspár Városi Könyvtár is számos kiváló programot szervez városunkban. Szeretettel várnak minden kedves érdeklődőt!

78 alkalommal olvasva

Berecz András előadása Mese a meséről... címmel

Berecz András Kossuth-díjas énekes, mesemondó, népmesegyűjtő, folklórkutató, előadóművész a Mese a meséről... című estjén olyan énekeket, meséket mond el, melyekben nemcsak magyar, de távoli és hajdani közösségek is vallanak a mesemondásról, a meséről, a szóról. Magyar huszár, kínai császár fattya, ír udvari bolond, görög vándor bőre alá bújva talán őt magát halljuk - önmagát és közönségét csipkedve-csiklandozva - sok ezer éves mesterségén tűnődni.

107 alkalommal olvasva

FELVÉTELI ELŐKÉSZÍTŐ A BUDAKESZI PROHÁSZKA OTTOKÁR KATOLIKUS GIMNÁZIUMBAN

A Prohászka Ottokár Katolikus Gimnáziumba történő felvételhez központi írásbeli vizsga teljesítése szükséges, ezért az általános iskolák 4. osztályos keresztény elkötelezettségű tanulói számára a 2018/19-es tanévben is indítunk felvételi előkészítő tanfolyamot (matematika és szövegértés), melyre az Ön gyermekét is szeretettel várjuk.

 

122 alkalommal olvasva

Magas állami kitüntetésben részesült a Budakeszin élő KERÉNYI RÓBERT - GRATULÁLUNK!

Rétvári Bence, az EMMI miniszterhelyettese és Fekete Péter, kultúráért felelős államtitkár augusztus 20-a alkalmából Magyar Arany Érdemkereszt, Magyar Ezüst Érdemkereszt, Magyar Bronz Érdemkereszt állami kitüntetéseket, valamint Móra Ferenc-, Pauler Gyula-, Szinnyei József-díjakat adott át a Pesti Vigadóban.

 

242 alkalommal olvasva

ÚJ ZONGORA A PROHÁSZKÁBAN

Eckhardt Gábor Liszt Ferenc-díjas zongoraművész a Prohászka Ottokár Katolikus Gimnáziumban adott hangversenyt október 11-én, és a hangszer történelméről tartott egy érdekes előadást. Az idei évben az iskola pályázati és támogatói forrásból vásárolt egy új Kawai GL10-es zongorát.

 

41 alkalommal olvasva

Borbálák és sokan mások a Borbálon a SZIA-ban

Teltházas volt szombaton 7. SZIA Jótékonysági Batyus Borbál az iskola feldíszített tornacsarnokában.

 

99 alkalommal olvasva

A zene és a barátság ünnepét rendezte meg a Nagy Sándor József Gimnázium

Október 4-én, csütörtökön este a gimnázium aulájában. A lichi Songlines kórus másodszor vendégeskedett Budakeszin, megismételve a jó hangulatú, különleges zenei műhelymunkát városunk gyermekivel és fiataljaival. A zeneiskola növendékei, Lukács László és a gimnazisták zenekara, a Lichi kórus, és a helyiekkel való együtt éneklés felejthetetlen örömzene volt! Köszönjük a szép és boldog együtt zenélést!

 

124 alkalommal olvasva

Fennállásának harmincadik évfordulóját ünnepelte a Budakeszi Hagyományőrző Kör

A Prohászka Ottokár Gimnáziumban tartott pénteki ünnepségen elsőként Ligetfalvi Károly elnök köszöntötte a meghívott vendégeket és az ünneplő közönséget. Mint fogalmazott, a magyarországi sváb közösséget az erős hite tartotta meg az elmúlt 300 évben, ez legyen az iránymutató a továbbiakban is.

121 alkalommal olvasva

Dr. Tari Annamária pszichológus előadása

tari annamarria.efmk 2018 1Tari Annamária pszichológus, pszichoterapeuta szerint beláthatatlan, hogy a tömeges közösségimédia-használatnak milyen hatása lesz 25-30 év múlva, az viszont már most látható, hogy a közösségi média olyan kémiai függőséget okoz, mint a drogok vagy egyéb szerek használata. A Szilícium-völgyben dolgozó szülők többsége 14 éves kor előtt nem ad okostelefont a gyerekük kezébe.

131 alkalommal olvasva

Becsengettek! - Tanévnyitó ünnepségek Budakeszin

 

A Budakeszi Széchenyi István Általános Iskola, a SZIA tanévnyitó ünnepélyén dr. Győri Ottilia képviselte az önkormányzatot. Bódi Zsuzsanna igazgató asszony a tanulás fontosságáról szóló mesével köszöntötte elsőként az első osztályos kisdiákokat, majd beszámolt a tanévzáró óta az iskolában történtekről. Mint fogalmazott, jelenleg is zajlik a tető javítása, ami várhatóan hónap végéig elkészül.

159 alkalommal olvasva

Sikeres kísérlet - Kultúrpiknik a Petőfi47-ben

Civil összefogással benépesült augusztus 20-án a "Petőfi villa". A városi tulajdonú, Petőfi utca 47 szám alatti patinás villaépületet az önkormányzat polgári kezdeményezésre felajánlotta kulturális célokra, ideiglenesen. A Képviselő-testület egyhangú döntése alapján a "budakeszi kultúrélesztő csoport" használhatja az épületet és annak kertjét az idei őszi tanévkezdésig.

1695 alkalommal olvasva
További cikkeink...
Ma 2018. október 23., kedd, Gyöngyi napja van.