Get Adobe Flash player

Látogatóink

2010. november 20. óta
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterMa144
mod_vvisit_counterTegnap918
mod_vvisit_counterEz a hét1062
mod_vvisit_counterMúlt hét6988
mod_vvisit_counterEz a hónap24766
mod_vvisit_counterMúlt hónap32891
mod_vvisit_counterÖsszesen3382641

Online látogatók: 12
Az Ön adatai: 54.162.173.119
,
Mai nap: 2018 ápr. 24.

Kultúra, oktatás

Közgyűlés a Budakeszi Szépítő Egyesületben

Városunk egyik legnagyobb múlttal rendelkező, Budakeszi kulturális, társadalmi és közéletében az egyik legaktívabb, a legtöbb épített értéket teremtő, illetve újjáteremtő egyesület 2018. április 9-én nyolcvan fővel tartotta éves közgyűlését.

384 alkalommal olvasva

Dr. Raffay Ernő előadása az Erkel Ferenc Művelődési Központban

Dr. Raffay Ernő történész, a Károli Gáspár Református Egyetem rektorhelyettese és a Bölcsészettudományi Kar dékánja volt. 1990-től 1993-ig politikai államtitkár a Honvédelmi Minisztériumban, majd a Hadtörténeti Intézet és Múzeum főigazgatója volt. Jelenleg óraadó oktató a Wekerle Sándor Üzleti Főiskolán

 

148 alkalommal olvasva

VIGYÁZZ, KRESZ, RAJT!

Jelentkezzen családjával a Közlekedik a család közlekedésbiztonsági vetélkedőre,és nyerjen egy ŠKODA RAPID FAMILY-t!

 

54 alkalommal olvasva

Javasoljon a Budakeszi Oktatásügyért díjra

Budakeszi Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a Magyarország címerének és zászlajának használatáról, valamint állami kitüntetéseiről szóló 2011. évi CCII. törvény 24. § (9) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján 2013. szeptember 26-i ülésén Budakeszi Oktatásügyért díjat alapított.

123 alkalommal olvasva

Húsvét

A húsvét a keresztény egyházak egyik legfontosabb ünnepe, ugyanakkor a tavasz eljövetelének köszöntése is. A böjti időszakot a virágvasárnappal kezdődő nagyhét zárja le. E napon, Jézus jeruzsálemi bevonulásának emlékére, az emberek barkaágakkal mennek a templomba, hogy azokat megszenteljék. A szentelt barkának bajelhárító szerepe van.

 

175 alkalommal olvasva

Elismerés a Czövek Erna AMI-nak

A Budakeszi Czövek Erna Zeneiskola eredményesen pályázatott és elnyerte a "A Magyar Alapfokú Művészetpedagógia Értéktára" címet. Intézmények, szakmai közösségek és egyének öt kategóriában jelentkezhettek a cím elnyerésére, kiemelve a pedagógiai kultúrában elért eredményeiket.

104 alkalommal olvasva

Bölcsődei és óvodai beiratkozás

A szülők a 2018/2019-es nevelési évre vonatkozó bölcsődei és óvodai beiratkozáshoz a felvételi kérelmet

2018. május 7-én, hétfőn 8-17 óráig,

május 8-án, kedden 8-17 óráig és

május 9-én, szerdán 8-12 óráig


adhatják le az alábbi bölcsődékben és óvodákban:

Budakeszi Bölcsőde (Fő u. 133.),

Mosolyvár Bölcsőde (Konth u. 13.),

Pitypang Sport Óvoda (Zichy Péter u. 31.),

Szivárvány Óvoda (Fő u. 268.), és

Tarkabarka Kunterbunt Óvoda (Fő u. 72.).

113 alkalommal olvasva

Kultúrházak éjjel-nappal rendezvény Budakeszin

A Magyar Népművelők Egyesülete tizenkettedik alkalommal hirdette meg február 2-4. között a Kultúrházak éjjel-nappal programot az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával. A rendezvénysorozat fővédnöke Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere. Az idei rendezvénysorozat fő tematikája: Helyben van a sokszínűség.

164 alkalommal olvasva

Megemlékezés Gr. Széchenyi István halálának 158. évfordulójára

Gr. Széchenyi István halálának 158. évfordulójára emlékeztünk 2018. április 9-én a legnagyobb magyar budakeszi szobránál. A Széchenyi Általános Iskola, a Czövek Erna Alapfokú Művészeti Iskola, a Nagy Sándor József Gimnázium és a Prohászka Ottokár Katolikus Gimnázium diákjai, tanárai, az intézmények igazgatói tisztelegtek Széchenyi emléke előtt.

 

69 alkalommal olvasva

Buda László előadása május 9-én az Erkelben

Dr. Buda László orvos, pszichiáter, pszichoterapeuta. A Pécsi Orvostudományi Egyetem oktatója volt, megalapította az ország első komplementer medicinával foglalkozó tanszékét, amelynek évekig tanszékvezetője volt. A szomatodráma rendszerének kidolgozója és oktatója. Mostanában elsősorban előadásokat, tanfolyamokat és szakmai továbbképzéseket tart, egyéni konzultációkkal, írással és a szomatodráma-közösség gondozásával foglalkozik.

41 alkalommal olvasva

Olvasó tinik

Olvasnak-e a kamaszok? Ha igen, mit? Ha nem, akkor hogyan lehet rávenni őket? Pest megye könyvtárosai és a Tilos az Á Könyvek főszerkesztője a közelmúltban erről a kérdésről tanácskoztak Érden.

A szakemberek tudják, fontos az olvasás. Azok a fiatalok, akik olvasással is töltik a szabadidejüket, nemcsak gazdagabb szókinccsel rendelkeznek majd, hanem empatikusabb, nyitottabb, a világra érzékenyebb felnőtté válnak. Problémamegoldásuk és önismeretük is fejlődik.

22 alkalommal olvasva

A kommunizmus áldozataira emlékeztünk

Az Országgyűlés 2000. június 13-án elfogadott határozatával minden év február 25-ét a Kommunizmus Áldozatainak Emléknapjává nyilvánította. Ezen a napon emlékezünk mindazokra, akik a kommunista diktatúra közel ötvenéves uralma alatt az erőszakrendszer áldozataivá váltak, a családtagjaikra és a szeretteikre, akiket a kommunista rezsim meghurcolt és kiszolgáltatott.

103 alkalommal olvasva

Ünnepi megemlékezés az 1848/49-es forradalom és szabadságharc 170. évfordulóján

Budakeszi Város Önkormányzata nemzeti ünnepünk tiszteletére március 14-én emlékezett meg 1848/49-es forradalom és szabadságharc hőseiről. Dr. Győri Ottilia polgármester beszédében kiemelte:

"A nép akkor válik nemzetté, ha képes arra, hogy összefogjon, és egyet akarjon. Ha a nehéz pillanatokban képesek vagyunk félretenni a sérelmeket, nézetkülönbségeket, a haragot, akkor képesek vagyunk egy nemzet lenni egy magasztosabb cél eléréséért. 1848-ban emberfeletti összefogással, közös erővel erre képesek voltunk, és győztünk. Egyik európai nemzet sem tudta elérni a forradalmi hullám során azt, amit mi elértünk."

148 alkalommal olvasva

Család és párterápia Budakeszin

Budakeszin 2016-tól számos színes, hasznos és speciális segítő szolgáltatás érhető el ingyenesen a járás lakosai számára a HÍD Szociális, Család és Gyermekjóléti Szolgálat és Központban. Minden család életében vannak elakadások, krízisek. Ezek többsége természetes velejárója a párkapcsolati és családi fejlődésünknek, életciklus váltásainknak.

112 alkalommal olvasva

Lego város és vasútmodell kiállítás

Lego város és vasútmodell kiállítás Budakeszin március 23-25. között, az 1-es Villamos Klub rendezésében.

A kiállításon láthatják az 50 nm felületű H0-ás modul rendszerű terepasztalt, vasút, villamos és kisvasút közlekedéssel. Lesz LEGO? város működő vasutakkal, villamosokkal, magasvasúttal, óriáskerékkel, körhintával, KINCSKERESŐ játékkal.

193 alkalommal olvasva
További cikkeink...
Ma 2018. április 24., kedd, György napja van.