Get Adobe Flash player

Látogatóink

2010. november 20. óta
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterMa805
mod_vvisit_counterTegnap1159
mod_vvisit_counterEz a hét805
mod_vvisit_counterMúlt hét6181
mod_vvisit_counterEz a hónap21245
mod_vvisit_counterMúlt hónap33384
mod_vvisit_counterÖsszesen3443742

Online látogatók: 6
Az Ön adatai: 54.159.91.117
,
Mai nap: 2018 jún. 25.

Kultúra, oktatás

Dr Fehér György előadása Üzbegisztánról

A budakeszi Nagy Gáspár Városi Könyvtárban 2018. május 17-én 18 órakor Dr. Fehér György tanár és idegenvezető Timur szülővárosa, fővárosa és a mai főváros című vetítéssel kísért előadása - az előző havi, Üzbegisztánról szóló előadás folytatása.

 

105 alkalommal olvasva

SEGÍTSÉG! MEGNŐSÜLTEM! Pindroch Csaba egyszemélyes komédiája

Pindroch Csaba egyszemélyes vígjátékában a házasság, esküvői ceremónia, összeköltözés, féltékenység megannyi konfliktus- és humorforrás, amelyet a szerző briliáns poénkavalkáddal mutat be, szembesítve mindkét nemet saját gyengeségeivel.

126 alkalommal olvasva

Közgyűlés a Budakeszi Szépítő Egyesületben

Városunk egyik legnagyobb múlttal rendelkező, Budakeszi kulturális, társadalmi és közéletében az egyik legaktívabb, a legtöbb épített értéket teremtő, illetve újjáteremtő egyesület 2018. április 9-én nyolcvan fővel tartotta éves közgyűlését.

503 alkalommal olvasva

Dr. Raffay Ernő előadása az Erkel Ferenc Művelődési Központban

Dr. Raffay Ernő történész, a Károli Gáspár Református Egyetem rektorhelyettese és a Bölcsészettudományi Kar dékánja volt. 1990-től 1993-ig politikai államtitkár a Honvédelmi Minisztériumban, majd a Hadtörténeti Intézet és Múzeum főigazgatója volt. Jelenleg óraadó oktató a Wekerle Sándor Üzleti Főiskolán

 

288 alkalommal olvasva

VIGYÁZZ, KRESZ, RAJT!

Jelentkezzen családjával a Közlekedik a család közlekedésbiztonsági vetélkedőre,és nyerjen egy ŠKODA RAPID FAMILY-t!

 

151 alkalommal olvasva

Javasoljon a Budakeszi Oktatásügyért díjra

Budakeszi Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a Magyarország címerének és zászlajának használatáról, valamint állami kitüntetéseiről szóló 2011. évi CCII. törvény 24. § (9) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján 2013. szeptember 26-i ülésén Budakeszi Oktatásügyért díjat alapított.

224 alkalommal olvasva

Húsvét

A húsvét a keresztény egyházak egyik legfontosabb ünnepe, ugyanakkor a tavasz eljövetelének köszöntése is. A böjti időszakot a virágvasárnappal kezdődő nagyhét zárja le. E napon, Jézus jeruzsálemi bevonulásának emlékére, az emberek barkaágakkal mennek a templomba, hogy azokat megszenteljék. A szentelt barkának bajelhárító szerepe van.

 

257 alkalommal olvasva

Elismerés a Czövek Erna AMI-nak

A Budakeszi Czövek Erna Zeneiskola eredményesen pályázatott és elnyerte a "A Magyar Alapfokú Művészetpedagógia Értéktára" címet. Intézmények, szakmai közösségek és egyének öt kategóriában jelentkezhettek a cím elnyerésére, kiemelve a pedagógiai kultúrában elért eredményeiket.

186 alkalommal olvasva

Felhívás!

JAVASLATTÉTELRE

A BUDAKESZI ÉPÍTÉSZETI ÉRTÉKEIÉRT DÍJ

ADOMÁNYOZÁSÁHOZ

 

Budakeszi Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a Budakeszi Építészeti Értékeiért díj megalapításáról és az adományozás rendjéről szóló 43/2004. (VII. 30.) önkormányzati rendelete értelmében a Budakeszi Építészeti Értékeiért díj adományozására felhívást tesz közzé. A Képviselő-testület célja, hogy a település értékes, építészeti hagyományait megőrző, értéknövelő felújításokat, továbbá a településképhez jól alkalmazkodó, korszerű, színvonalas, új épületek megvalósítását példaként állíthassa, ezzel az alkotó tervezők, kivitelezők, és nem utolsó sorban az építtetők személyét és művét is elismerésben részesíthesse.

89 alkalommal olvasva

PÁLYÁZATI KIÍRÁS

Budakeszi Város Önkormányzata

fotópályázatot hirdet

Budakeszi valamennyi lakosa számára

"Négy évszak Budakeszin"

címmel.

623 alkalommal olvasva

Megemlékezés Gr. Széchenyi István halálának 158. évfordulójára

Gr. Széchenyi István halálának 158. évfordulójára emlékeztünk 2018. április 9-én a legnagyobb magyar budakeszi szobránál. A Széchenyi Általános Iskola, a Czövek Erna Alapfokú Művészeti Iskola, a Nagy Sándor József Gimnázium és a Prohászka Ottokár Katolikus Gimnázium diákjai, tanárai, az intézmények igazgatói tisztelegtek Széchenyi emléke előtt.

 

190 alkalommal olvasva

Buda László előadása május 9-én az Erkelben

Dr. Buda László orvos, pszichiáter, pszichoterapeuta. A Pécsi Orvostudományi Egyetem oktatója volt, megalapította az ország első komplementer medicinával foglalkozó tanszékét, amelynek évekig tanszékvezetője volt. A szomatodráma rendszerének kidolgozója és oktatója. Mostanában elsősorban előadásokat, tanfolyamokat és szakmai továbbképzéseket tart, egyéni konzultációkkal, írással és a szomatodráma-közösség gondozásával foglalkozik.

112 alkalommal olvasva

Olvasó tinik

Olvasnak-e a kamaszok? Ha igen, mit? Ha nem, akkor hogyan lehet rávenni őket? Pest megye könyvtárosai és a Tilos az Á Könyvek főszerkesztője a közelmúltban erről a kérdésről tanácskoztak Érden.

A szakemberek tudják, fontos az olvasás. Azok a fiatalok, akik olvasással is töltik a szabadidejüket, nemcsak gazdagabb szókinccsel rendelkeznek majd, hanem empatikusabb, nyitottabb, a világra érzékenyebb felnőtté válnak. Problémamegoldásuk és önismeretük is fejlődik.

60 alkalommal olvasva

A kommunizmus áldozataira emlékeztünk

Az Országgyűlés 2000. június 13-án elfogadott határozatával minden év február 25-ét a Kommunizmus Áldozatainak Emléknapjává nyilvánította. Ezen a napon emlékezünk mindazokra, akik a kommunista diktatúra közel ötvenéves uralma alatt az erőszakrendszer áldozataivá váltak, a családtagjaikra és a szeretteikre, akiket a kommunista rezsim meghurcolt és kiszolgáltatott.

193 alkalommal olvasva

Ünnepi megemlékezés az 1848/49-es forradalom és szabadságharc 170. évfordulóján

Budakeszi Város Önkormányzata nemzeti ünnepünk tiszteletére március 14-én emlékezett meg 1848/49-es forradalom és szabadságharc hőseiről. Dr. Győri Ottilia polgármester beszédében kiemelte:

"A nép akkor válik nemzetté, ha képes arra, hogy összefogjon, és egyet akarjon. Ha a nehéz pillanatokban képesek vagyunk félretenni a sérelmeket, nézetkülönbségeket, a haragot, akkor képesek vagyunk egy nemzet lenni egy magasztosabb cél eléréséért. 1848-ban emberfeletti összefogással, közös erővel erre képesek voltunk, és győztünk. Egyik európai nemzet sem tudta elérni a forradalmi hullám során azt, amit mi elértünk."

244 alkalommal olvasva
További cikkeink...
Ma 2018. június 25., hétfő, Vilmos napja van.

Következő programok