Get Adobe Flash player

Látogatóink

2010. november 20. óta
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterMa927
mod_vvisit_counterTegnap919
mod_vvisit_counterEz a hét7134
mod_vvisit_counterMúlt hét9022
mod_vvisit_counterEz a hónap23041
mod_vvisit_counterMúlt hónap41149
mod_vvisit_counterÖsszesen3585467

Online látogatók: 14
Az Ön adatai: 54.158.208.189
,
Mai nap: 2018 okt. 21.

Budakörnyéki Sörfesztivál volt Budakeszin

 

Több ezren érezhették azt szeptember 22-én, hogy érdemes itt élni a Zsámbéki-medencében, Buda környékén, mert akarunk és tudunk is közösséget építeni, vannak közös értékeink, amikre építhetünk. Viharosan, erős, hideg széllel indult a Budakörnyéki Sörfesztivál, melyet először rendezett meg a tizenkét település alkotta Budakörnyéki Önkormányzati Társulás. De az idő mégis megenyhült és rengeteg érdeklődőt vonzott ki a Fő téri parkba.

 

 

A 12 település összefogásának hangsúlyos a közösségteremtő és turisztikai jellege - mondta dr. Győri Ottilia Budakeszi polgármestere, a Budakörnyéki Önkormányzati Társulás elnöke a rendezvény helyszínén tartott sajtótájékoztatón. Aki ott volt szombaton, érezhette, hogy Biatorbágy, Budajenő, Budakeszi, Herceghalom, Nagykovácsi, Páty, Perbál, Remeteszőlős, Tök, Telki, Tinnye, és Pilisjászfalu lakossága valóban összetartozó, sokszínű, de egységes közösségként mutatta meg magát.

 

Bebizonyosodott, hogy a BÖT nem csupán önkormányzatok együttműködése, több annál, és képes a valós igénynek megfelelően kulturális seregszemlét, közös ünnepet is szervezni. Ezt igazolta az I. Budakörnyéki Sörfesztivál, melyet a német partnerség jegyében - a német testvértelepülések delegációinak részvételével - vittek sikerre.

 

 

A több mint 50 féle sör sem maradt puszta ígéret. Tényleg bőséges és minőségi volt a kínálat ezen a napon, és nem csak a habzó folyékony kenyérből, a gasztronómiára is igaz volt mindez. Ingyenes kóstoló is volt bőséggel, a BVV Kft. főzőcsapatának és a települési delegációknak köszönhetően, a bográcsos helyszíni látványkonyha sokaknak szerzett örömet.

 

Nagy sikere volt a sörpingpongnak is, szinte minden korosztály kipróbálta a világszerte népszerű játékot, de a hagyományos gyerekjátékok helyszínén és a különleges elektromos bringákat felvonultató gyerekszigeten is nagy volt a sürgés-forgás. Az irodalmi kuckó is népszerű volt, kicsiknek és nagyoknak is volt program bőven. A nagyszínpadon pedig egymást váltották a települések hagyományőrző zenekarai, tánc- és énekcsoportjai, kicsik és nagyok egyaránt bemutatták a helyi hagyományok legjavát, sokak örömére.

 

Az Aurevoir., majd a Budapest Bár esti koncertjét sokan várták, megtelt a tér mindkét koncerten. Jó volt látni, hogy együtt ünnepelnek a Buda környékiek, fiatalok és idősebbek együtt, mindenki önfeledten szórakozott, adott volt hozzá minden.

 

 

A rendezvény idején a Fő utca Temető utca és Erkel utca közötti szakaszán csak a menetrendszerinti buszjáratok közlekedtek. A forgalomkorlátozások a rendezvény zavartalan lebonyolítása és a nagyszámú résztvevő biztonsága érdekében történtek, ezért az érintettek szíves együttműködését és megértésüket utólag is köszönik a szervezők.

 

Minden látogatónak köszönjük, hogy részt vettek ebben a közös ünneplésben, külön köszönet illeti a szervezésben és lebonyolításban résztvevők munkáját.

 

 

Jövőre ismét sörfesztivál Budakeszin! - jelentette be dr. Győri Ottilia Budakeszi polgármestere, a Budakörnyéki Önkormányzati Társulás elnöke.

 

Az eseményről készült további képeink megtalálhatók a képgalériánkban  ITT és ITT

 

 

 


Ma 2018. október 21., vasárnap, Orsolya napja van.