Get Adobe Flash player

Látogatóink

2010. november 20. óta
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterMa965
mod_vvisit_counterTegnap919
mod_vvisit_counterEz a hét7172
mod_vvisit_counterMúlt hét9022
mod_vvisit_counterEz a hónap23079
mod_vvisit_counterMúlt hónap41149
mod_vvisit_counterÖsszesen3585505

Online látogatók: 14
Az Ön adatai: 54.158.208.189
,
Mai nap: 2018 okt. 21.

Sörfesztivál, ami mindannyiunké

 

Az I. Budakörnyéki Sörfesztivál különlegessége, hogy 12 település összefogása van mögötte, tehát hangsúlyos a közösségteremtő és turisztikai jellege - mondta dr. Győri Ottilia Budakeszi polgármestere, a Budakörnyéki Önkormányzati Társulás elnöke a rendezvény helyszínén tartott sajtótájékoztatón.

 

Az önkormányzati együttműködésnek ez az első olyan nagyszabású rendezvénye, ahol az érintett települések együtt bemutathatják saját helyi hagyományaikat, kulturális jellegzetességeiket. Történik mindez a német-magyar partnerség jegyében, a németországi testvértelepülések delegációinak részvételével - mondta a BÖT elnöke.

 

Tóthné Fajta Anita, a Budakeszi Erkel Ferenc Művelődési Központ igazgatója hangsúlyozta, a fesztiválon nem csak több mint 50 féle sör lesz, hanem helyi és bajor ételkülönlegességek, valamint kulturális programok is. Az érdeklődők a sörpingpongot is kipróbálhatják.

 

Budai István, Budajenő polgármestere azt mondta, az ő településük is nagyon készül a fesztiválra, sokan jönnek majd Budakeszire szombaton, hogy bemutassák értékeiket, hagyományaikat. Ő maga is egy helyi különlegességet főz majd a rendezvényen, amiből ingyen kóstolhatnak az érdeklődők.

 

Dr. Győri Ottilia, a BÖT elnöke azt emelte ki, a kultúra is a gazdaságot generáló erő, a sörfesztivál a helyi vállalkozók számára is bemutatkozási lehetőség. Célunk ezzel a rendezvénnyel is elősegíteni azt, hogy a Zsámbéki medence települései önálló turisztikai régióként, desztinációként fejlesztési forrásokra is pályázhassanak. Várunk mindenkit szeretettel szombaton, Budakeszin! - tette hozzá a polgármester, BÖT elnök.

 

Ma 2018. október 21., vasárnap, Orsolya napja van.