Get Adobe Flash player

Látogatóink

2010. november 20. óta
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterMa72
mod_vvisit_counterTegnap1573
mod_vvisit_counterEz a hét11296
mod_vvisit_counterMúlt hét8010
mod_vvisit_counterEz a hónap31046
mod_vvisit_counterMúlt hónap42171
mod_vvisit_counterÖsszesen3552323

Online látogatók: 20
Az Ön adatai: 54.92.190.11
,
Mai nap: 2018 szept. 22.

 

Meghívó

 

 

Ha szomjazol a jóra: LÉGY OTT Budakeszin! Nem csak sör lesz, több annál!

 

Buda környéki hagyományteremtés a hagyományokra építve


Az I. Budakörnyéki Sörfesztivált a Fő téri parkban tartják, szeptember 22-én, szombaton 10 órától a német-magyar partnerség jegyében.

 

Nem csak kóstolás - Közösséget építünk

 

A rendezvényt a 12 Buda környéki település összefogásából létrejött Budakörnyéki Önkormányzati Társulás szervezi. Biatorbágy, Budajenő, Budakeszi, Herceghalom, Nagykovácsi, Páty, Perbál, Remeteszőlős, Tök, Telki, Tinnye, és Pilisjászfalu részvételével. Fővédnök Ritter Imre, az Országgyűlés német nemzetiségi képviselője. A fesztivál kiemelt vendégei a német testvértelepülési delegációk.

 

Zenéből is a legjobb

 

Reggel a Budakeszi Városi Fúvószenekarral indul a nap. A nagyszínpadon este két népszerű zenekar is fellép: az Aurevoir. és a Budapest Bár. Az I. Budakörnyéki Sörfesztiválra a Farkas Róbert vezette nagyszerű Budapest Bár zenekar Behumi Dórival, Rutkai Borival, Keleti Andrással, Kollár-Klemencz Lászlóval és Szűcs Krisztiánnal érkezik.

 

51 féle minőségi sör vár

 

Olyan ismert- és kézműves sörkülönlegességek várják a látogatókat, mint például: a Sörpanoráma, avagy a Legendás Sörfőzde több féle hazai kézműves sörrel. Ott lesz a Holba cseh sör is, a Csíki Tiltott Sör, a Pécsi Sörfőzde, a Viharsarki Sernevelde, az Etyeki Sörmanufaktúra, és a Sümegi Sörfőzde. Jelen lesznek olyan ismert márkák is a Soproni sörgyár (Heineken) jóvoltából, mint a Gösser, az Edelweis, a Soproni óvatos duhaj, az IPA, vagy a Kriek meggysör, és még sok más kiváló sör.

 

Nevezz be a sörpingpong bajnokságra!

 

A világ egyik legnépszerűbb kocsmasportja már Magyarországon is hódít. A Magyar Sörpingpong Egyesület (MSE) elhozza ezt a nagyszerű játékot az I. Budakörnyéki Sörfesztiválra is. Bárki kipróbálhatja, ügyességi versenyek is lesznek.

 

Programok, korhatár nélkül

 

A gyerekeket Izolda népi játszóház és mini vidámpark is várja. Lesznek mini színházak, kézműves foglalkozások, és irodalmi kuckó. Zenepavilon is várja a nagyérdeműt, sok élő zenével.

 

Hagyományok nyomában - népzene, néptánc

 

Számos hagyományőrző csoport és társulat fellép a fesztiválon. Ott lesz a Biatorbágyi Füzes Néptáncegyüttes, a budajenői Ringlein Egyesület és Tánccsoport és a budakeszi Bojtár Népzenei Együttes is.

 

A Biatorbágyi Füzes Néptáncegyüttes 1986-ban alakult meg a német nemzetiségi hagyományok ápolására, 20 fővel. Az együttes szép sikereket ért el hazai nemzetiségi találkozókon, fesztiválokon, és számtalanszor szerepelt külföldön is.

A Ringlein Egyesület és Tánccsoport 1997. óta működik Budajenőn. Tagjai budajenői, telki és perbáli fiatalok. Csoportjuk szintén számos hazai és külföldi szereplést tudhat maga mögött.

A Budakeszi Bojtár Népzenei Egyesület zenekara, a Rojtos együttes autentikus magyar népzenét játszik erdélyi, a mai Magyarország területéről és a Felvidékről származó adatközlőktől. Az egyesület elsődleges célja, hogy Budakeszi ifjúságát megismertesse a hagyományos kultúra szépségeivel.

 

Nem csak folyékony kenyér lesz

 

Sok-sok finom falat várja a látogatókat, bajor ételkülönlegességek és az elmaradhatatlan töki pompos is ott lesz az étlapon!

 

A rendezvény kiemelt támogatója a ZIMBO Perbál Kft. További támogatók: Nemzeti Kulturális Alap, Tímár Vaskereskedelmi Kft, Gyertyaláng Kft., PPC Média Google AdWords ügynökség.

 

Mindenkit szeretettel várunk!

 

Részletek:

https://youtu.be/jXxKCTe-BJI

http://efmk-budakeszi.hu/teszt/sorfeszt

https://hirmondo.budakeszi.hu/

 

Kapcsolat:

Erkel Ferenc Művelődési Központ

Tel.: 0623/451-162

Email: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

Budakeszi Polgármesteri Hivatal

Tel.: 0623/535-711

Email: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

Sajtókapcsolat:

Sükösd Levente

Kommunikációs tanácsadó

Email: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

mob: 06 20 376 2101

Ma 2018. szeptember 22., szombat, Móric napja van.

Következő programok