Get Adobe Flash player

Látogatóink

2010. november 20. óta
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterMa122
mod_vvisit_counterTegnap1890
mod_vvisit_counterEz a hét9773
mod_vvisit_counterMúlt hét8010
mod_vvisit_counterEz a hónap29523
mod_vvisit_counterMúlt hónap42171
mod_vvisit_counterÖsszesen3550800

Online látogatók: 17
Az Ön adatai: 54.198.52.82
,
Mai nap: 2018 szept. 21.

 

Budakeszi lányok tündöklése az Országos Népdaléneklési Versenyen

 

Édesanyám rózsafája... - Két szőkevidám rózsát virágzott azon a pünkösdhétfőn a dal, melyet Balla Antal jobbágytelki táncos-nótafa hagyott ránk saját életét nótába öntve. Ennek a rózsafának két aligkamasz ága Budakesziről hajlott át a szomszéd településre, Érdre, hogy a Tiszán innen, Dunán túl Országos Népdaléneklési Versenyen kiénekelje ennek a kis erdélyi falunak egy pillanatát, melyben két ember egy életre egymásra talált.

 

Nézz ki Anti ablakodon,

ki sétál az udvarodon.

Kondor Mari köntösösön

Tied lesz az örökösön.

 

Így a nóta egy részlete, 's bár egynémely zsűritag kifogásolta a "köntösösön" "örökösön"  túlfűszerezését "ö" hanggal,  nem hívhattuk az immár menyei kórust gazdagító Anti bácsit segítségül, bizonyítandó, hogy ő maga a tiszta forrás bizony így csobog. De fényét nem vesztve csengett a két ezüsthang a versenynek helyszínt adó tornaterem méltatlan bordásfalai között.  Mert bizony voltak ott olyan kincsek a résztvevőkben, amik nótában kiteljesedve többet érdemelnének holmi aula, tornaterem, vagy tornacsarnok falainál melyek igencsak ellenséges viszonyt ápolnak az akusztikával.

A dal véget ért, a két rózsa kinyílott, üdén frissen mosolyogva egyszerűen, Fehér Noémi gondoskodó tanárkeze alatt, aki az éltető vizet csepegtette, hogy a tudás szárba szökkenjen. Mint a mezei virágok, akik nem versenyeznek egymással, csak egyszerűen szépek.

Így esett meg, hogy a Szentlélek kiáradásának napján Jánosi-Fehér Panna és Takács Emma budakeszi lányok, a Pannonia Sacra diákjai az Országos Népdaléneklési Versenyen "Ezüst" minősítést értek el.

 

 

Jánosi Attila

Ma 2018. szeptember 21., péntek, Máté és Mirella napja van.

Következő programok