Get Adobe Flash player

Látogatóink

2010. november 20. óta
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterMa675
mod_vvisit_counterTegnap976
mod_vvisit_counterEz a hét675
mod_vvisit_counterMúlt hét7562
mod_vvisit_counterEz a hónap21728
mod_vvisit_counterMúlt hónap25769
mod_vvisit_counterÖsszesen3469994

Online látogatók: 43
Az Ön adatai: 54.198.77.35
,
Mai nap: 2018 júl. 23.

Március 15-i ünnepség a Nagy Sándor József Gimnáziumban

Az idei március 15-ei műsor egy újszerű élményt nyújtott számomra. Felkészítő tanáraink, Budai Gabriella, Ferencz Ildikó és Gedeonné Mergenthaler Réka tanárnő szívüket és lelküket beleadva a munkába készítettek fel minket. Jó értelemben egyszerű, sokatmondó, érdekes és kreatív volt ez a műsor.

Nagyon örültem az ötletnek és koncepciónak; azt éreztem, hogy ez egy kedves és érdekfeszítő műsor lesz. Nem szárazan és nyersen mutatja majd be a történelmünket és múltunkat, mint a legtöbb tankönyv, hanem egyedi lett és emberközpontú. Az érzésekre és gondolatokra próbált hatni és összpontosítani. Elgondolkoztatott és megmozgatott mindenkit, aki részese lehetett. Ezáltal személyes élményként képzelhettük el és fogadhattuk be azokat a gondolatokat, amelyek ehhez a nemzeti ünnephez tartoznak. Úgy éreztük, részesei lehetünk mi is egy kicsit annak az 1848-as tavasznak, ami oly fontos üzenetet hordoz számunkra is. Ahogyan észrevettem, rajtam kívül a többi szereplő is bele tudta élni magát a szerepébe, és élvezte is azt, hogy ennek az előadásnak részese lehetett. A műsorban a magyarságról, annak sokszínű fogalmáról hangzott el egy-egy idézet, csodaszép énekkel, zenével kísérve. A megemlékezést az ?Ez az otthonunk...? című dallal zártuk.

 

Örültem, hogy részese lehetettem ennek a megemlékezésnek, hiszen mindannyian egy szép és maradandó élménnyel gazdagodhattunk.

Horvath Clementine 12.a osztályos tanuló

Ma 2018. július 23., hétfő, Lenke napja van.