Get Adobe Flash player

Látogatóink

2010. november 20. óta
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterMa74
mod_vvisit_counterTegnap919
mod_vvisit_counterEz a hét6281
mod_vvisit_counterMúlt hét9022
mod_vvisit_counterEz a hónap22188
mod_vvisit_counterMúlt hónap41149
mod_vvisit_counterÖsszesen3584614

Online látogatók: 12
Az Ön adatai: 54.196.26.1
,
Mai nap: 2018 okt. 21.

KÖD - járművezetés ősszel

 

Rövidebb nappali időszak, csúszósabbá váló utak, vakító napfény, vadállatok fokozottabb megjelenése az utak mentén ? mindezek csupán a töredékei az őszi közlekedés veszélyeinek.

Az évszakkal együtt járó változások jelentős hatást gyakorolnak a közúti közlekedésre is, hiszen kedvezőtlenebbé válnak az út-, az időjárási és a látási viszonyok. Ezek a változások jelentik az őszi közlekedés speciális veszélyeit, melyekkel a biztonságunk, valamint testi épségünk és egészségünk megőrzése érdekében minden közlekedőnek tisztában kell lennie.
Fontos, hogy a járművezetők mindig az időjárási-, látási- és útviszonyoknak megfelelően vezessék gépjárműveiket, próbáljanak meg fokozatosan alkalmazkodni a megváltozott látási és útviszonyokhoz, tekintettel az esetleges ködös, esős időjárásra. Nagyobb követési távolság tartásával megelőzhetőek az erre az időszakra leginkább jellemző balesetek. Lassabb, körültekintőbb, előrelátóbb vezetéssel meg lehet előzni a gyalogos baleseteket, még ha azt a gyalogos figyelmetlensége is váltotta ki. Ebben az időszakban fokozott figyelemmel kell lenni a ?zebrák?, iskolák, buszmegállók környékén figyelmetlenül az úttestre lépő gyalogosokra.

További részletek: http://www.baleset-megelozes.eu

Ma 2018. október 21., vasárnap, Orsolya napja van.