Get Adobe Flash player

Látogatóink

2010. november 20. óta
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterMa93
mod_vvisit_counterTegnap919
mod_vvisit_counterEz a hét6300
mod_vvisit_counterMúlt hét9022
mod_vvisit_counterEz a hónap22207
mod_vvisit_counterMúlt hónap41149
mod_vvisit_counterÖsszesen3584633

Online látogatók: 9
Az Ön adatai: 54.196.26.1
,
Mai nap: 2018 okt. 21.

Mindenszentek és halottak napja

 

Bűnmegelőzési jó tanácsok a megemlékezés időszakára!

 

Mindenszentek és halottak napja közeledtével sokan látogatnak ki elhunyt szeretteik sírjához megemlékezni róluk, nyughelyükhöz virágokat elhelyezni, gyertyát gyújtani. A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya fontosnak tartja, hogy felhívja a hozzátartozók figyelmét, ne feledkezzenek meg értékeik fokozottabb védelméről. A megemlékezés időszakában gyakrabban fordul elő gépkocsi feltörés, alkalmi- vagy zseblopás, kerékpárlopás, a sírokról virágok és koszorúk eltulajdonítása.

Annak érdekében, hogy zavartalanul teljen a megemlékezés, kérjük, fogadja meg tanácsainkat!

 

  • Amennyiben tömegközlekedési eszközzel közelíti meg a temetőt, különösen a fel- és leszálláskor figyeljen értékeire, a kézi- és válltáskáját szorítsa testéhez és azt mindig tartsa maga előtt!
  • Az értékeit tartsa táskája és ruházata belső zsebében!
  • Ne tartsa bankkártyája mellett a PIN kódját, illetve lakáskulcsát ne tartsa a lakcímére utaló dokumentumok mellett, mert az adatok birtokában az elkövetők további jelentős károkat okozhatnak.

 

Ebben az időszakban is ügyeljen lakása, lakóháza biztonságára! Távozáskor győződjön meg arról, hogy az ajtót, ablakokat bezárta, a riasztó berendezést üzembe helyezte ( amennyiben van )! Ha hosszabb időre elutazik az ünnepek ideje alatt, gondoskodjon a postaláda ürítéséről és kérje meg barátját, jó ismerősét, szomszédját, hogy időnként ellenőrizze a házát, lakását! Közösségi oldalakon ne tegyen közzé arra utaló információt, hogy elutazik otthonról!

 

  • Sírrendezés közben is figyeljen értékeire, táskáját ne hagyja őrizetlenül!
  • Amennyiben autóval közlekedik, lehetőség szerint őrzött, jól látható, kivilágított helyen parkoljon. A gépkocsi lezárt állapotáról győződjön meg! Ha van az autóban beépített vagy egyéb mechanikus lopásgátló eszköz, használja azt. Az indítókulcsot és a gépjármű iratait tartsa magánál olyan helyen, amelyhez nem lehet könnyen hozzáférni!
  • Ne hagyjon értéket a gépjármű utasterében, különösen látható helyen, mert a gépkocsi nem biztonságos tárolóeszköz!

 

Amennyiben bűncselekményt követtek el sérelmére hívja a 112-es segélyhívó számot!

Kegyeletteljes, békés megemlékezést kívánunk:

Pest Megyei Rendőr-főkapitányság

Bűnmegelőzési Osztály

Ma 2018. október 21., vasárnap, Orsolya napja van.