Get Adobe Flash player

Látogatóink

2010. november 20. óta
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterMa81
mod_vvisit_counterTegnap1306
mod_vvisit_counterEz a hét6882
mod_vvisit_counterMúlt hét10052
mod_vvisit_counterEz a hónap22484
mod_vvisit_counterMúlt hónap30840
mod_vvisit_counterÖsszesen3501590

Online látogatók: 18
Az Ön adatai: 54.198.195.11
,
Mai nap: 2018 aug. 19.

Budakesziek Bérbaltaváron

Idén májusban két alkalommal is ellátogatott egy-egy budakeszi csoport Bérbaltavárra, Nagy Gáspár szülőfalujába (a 10 éve elhunyt költő nevét viseli a budakeszi városi könyvtár, és idén januárban szobrot is állított neki A Jobb Kor Polgári Kör).

Május 6-án, a költő születésnapja alkalmából a Nagy Gáspár Irodalmi és Művészeti Díjat adták át, amelyet idén a városunkban élő Keresztes Dóra grafikusművész kapott ? ez az első eset, hogy nem írót, hanem képzőművészt jutalmaztak. A díjazottat Szakolczay Lajos irodalomtörténész méltatta. A szombat egyébként is Nagy Gáspárra való emlékezés jegyében telt: délelőtt hat csapat részvételével rendeztek országos futballkupát a nagytilaji sportpályán. Nem véletlen a sportágválasztás: a költő kedvenc sportja volt ugyanis a labdarúgás. A dobogó legfelső fokára a nagytilaji és bérbaltavári futballistákból álló ?Gazsifalva? csapata állhatott, akik négy év után szerezték vissza a kupát budapesti, pannonhalmi, vasvári és budakeszi versenytársaiktól. A mérkőzések után vadpörköltre és babgulyásra várta a csapatokat a Nagy Gáspár Alapítvány a bérbaltavári szülőház udvarán. Itt tartották az irodalmi és művészeti díjátadót is.

 

Keresztes Dóra képzőművész, a díjazott, és méltatója, Szakolczay Lajos irodalomtörténész, kritikus

Fotó: Pogács Mónika, forrás: Vas Népe online

fotó: Tőkés Ágnes

Május 13-án pedig a Nagy Gáspár Városi könyvtár szervezett buszos kirándulást: ezzel az a régi álom teljesült, hogy a könyvtárunk olvasóiból szervezett túracsoport meglátogathatta a bérbaltavári emlékházat, egyúttal az éppen szebbnél szebb virágokban pompázó Jeli arborétumot is bejárta a csapat.

 

Szőts Dávid

Ma 2018. augusztus 19., vasárnap, Huba napja van.