Get Adobe Flash player

Látogatóink

2010. november 20. óta
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterMa763
mod_vvisit_counterTegnap1621
mod_vvisit_counterEz a hét2384
mod_vvisit_counterMúlt hét6464
mod_vvisit_counterEz a hónap15289
mod_vvisit_counterMúlt hónap29247
mod_vvisit_counterÖsszesen3280615

Online látogatók: 18
Az Ön adatai: 54.90.217.44
,
Mai nap: 2018 jan. 16.

Rügykóstoló séta a Budakeszi Vadaspark külső területén

A márciusi éledő természet első jelei, - a rügyek - nyomába indulunk az év első tematikus túráján, március 4.-én, szombaton a Budakeszi Vadaspark külső területére.

 

Kora tavasszal a szervezetünk hiányt szenved a létfontosságú vitaminokban, ásványi anyagokban.

 

A rügyek fogyasztásával a télen kiürült vitaminkészletünket igyekszünk pótolni. A túra során lehetőségünk nyílik a rügyek begyűjtésére, kóstolására szakvezető segítségével.

 

Európában nagy hagyománya van a rügygyűjtésnek, Belgiumban, Franciaországban és Svájcban ma is patikaszerként használják. Magyarországon szerzetesek nevéhez kötődik, pálosok írtak erről először. Ők nem csak gyógynövénykertet műveltek, hanem az erdő nagy ismerői is voltak. A nyírfa rügyét például nem csak elixírként, hanem nyers állapotában is használják, az egyik legjobb vesetisztító, regeneráló természet adta ajándék.

 

Szabó Miklós, erdőmérnököt, az Erdő Ajándéka Erdei Iskola tanárát kértük fel, hogy a túra során avasson be a rügykóstolás menetébe, meséljen az ébredő erdőről. A rügybegyűjtés, kóstolás időszaka nem tart sokáig, az évnek csak ebben az időszakában lehetséges.

 

A részvételhez előzetes regisztráció szükséges. Rossz idő esetén (ónos eső, hó, jég) a túrát későbbi időpontban tartjuk meg.

 

Szeretettel várjuk Önöket az Országos Korányi Intézet autóbusz megállójánál 2017.március 4.-én 10 órakor!

 

Szervező: Oszlánszki Szilvia idegenforgalmi munkatárs - Budakeszi Idegenforgalmi Információs Pont

Elérhetőségek:

Telefon: +36 30 34 98 443 Email: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. Web: http:// turizmus.budakeszi.hu


Ma 2018. január 16., kedd, Gusztáv napja van.