Get Adobe Flash player

Látogatóink

2010. november 20. óta
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterMa286
mod_vvisit_counterTegnap1159
mod_vvisit_counterEz a hét286
mod_vvisit_counterMúlt hét6181
mod_vvisit_counterEz a hónap20726
mod_vvisit_counterMúlt hónap33384
mod_vvisit_counterÖsszesen3443223

Online látogatók: 15
Az Ön adatai: 54.81.197.24
,
Mai nap: 2018 jún. 25.

Pátyon innen, Keszin túl

 

A Budakeszi Idegenforgalmi Információs Pont ismét tematikus túrát szervez, az idei első alkalommal Pátyra az erdőn át.

 

A tavasznyitó túrát 2016.március 19-én szombati napra tervezzük, 09:30 órakor a Dózsa György téri 22-es buszmegállótól kelünk útra, az Erdért fatelep irányába haladva a Szent Jakab zarándokúton. Érintve a Hosszú-hajtás-hegyet a zöld háromszög turistaúton érjük el a végcélt, a szomszédos Páty községet.Visszaúton a Volánbusz menetrend szerinti járatával érkezünk a kiindulási pontra.

 

A túrán minimális szintemelkedéssel számolhatunk, hossza kb.7 km, több vadkerítést szegélyező létrán szükséges majd áthaladnunk. Útközben mohás ligetes fiatal telepítésű erdőn, bozótossal tarkított területen, szépen karbantartott erdőrészleteken haladunk. Érintünk vadetetőket,vadleseket, mesterséges tavat,kőfejtőt, különleges építményeket.

 

Utunkon kísér bennünket Fehér András az IBUSZ Természetjáró Egyesület tagja, szakmai segítséget nyújt Pénzes Kálmán mezőőr, a terület nagy ismerője, aki mesél nem is olyan régi idők vadászatairól, erdőgazdálkodásról, környezetismeretről. A túra ingyenes, adományokat elfogadunk, melyeket Budakeszi idegenforgalmi kiadványainak megjelentetésére fordítunk.

 

Szeretettel várunk minden kedves régi és új túratársat. Iskolás korú gyerekekkel érkező családoknak is ideális.

 

Előzetes jelentkezés: Oszlánszki Sylvia idegenforgalmi munkatárs

 

Tel: +36 30 3498 443, Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

 

 

Ma 2018. június 25., hétfő, Vilmos napja van.

Következő programok