Get Adobe Flash player

Látogatóink

2010. november 20. óta
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterMa160
mod_vvisit_counterTegnap1262
mod_vvisit_counterEz a hét4335
mod_vvisit_counterMúlt hét6464
mod_vvisit_counterEz a hónap17240
mod_vvisit_counterMúlt hónap29247
mod_vvisit_counterÖsszesen3282566

Online látogatók: 21
Az Ön adatai: 54.82.57.154
,
Mai nap: 2018 jan. 18.

"Élő" Betlehem a Budakeszi Vadasparkban

2015. november 28-tól újra megcsodálható a főbejáratnál tündöklő "élő" Betlehem, illetve a bibliai állatokkal kapcsolatos különleges szakvezetésen is részt vehetnek az érdeklődők. Betlehemünk élő hangulatát Pici Tanyánkról átvezetett néhány állatunk közreműködésével tesszük még ünnepélyesebbé, természetesen csak azok a "statiszták" jöhetnek számításba, melyek a Bibliában is szerepelnek.

 

 

A Betlehem szinte mindenben az eredetit mintázza: a kis Jézust, Máriát, Józsefet, valamint a három napkeleti bölcset - Gáspárt, Menyhértet és Boldizsárt - képzőművész alkotta élethűre, szinte egy háromdimenziós festmény tárul a szemünk elé. A különleges kompozíció minden nap megcsodálható a bejártnál, de élő állatokkal kiegészülve csak hétvégeken tekinthető meg, hogy az általuk kitaposott füves terület ne szenvedjen maradandó károsodást.

A Bibliában szereplő állatokkal mostantól szakvezetések során is találkozhatnak az érdeklődők. A Szentírás hemzseg az állatok jelenlététől. Nemcsak Noé bárkájának történetében olvashatunk róluk, hanem számos emberi tulajdonság szimbólumaként is felbukkannak, és több olyan történet is akad, melyben nemcsak mellékszereplőként, hanem gyakran főszereplőként találkozhatunk velük. A parkban sétálva, zoo-pedagógus kíséretében rengeteg érdekes és meglepő tényt ismerhetnek meg a szentírásban szereplő állatokról. Többek között megtudhatják, mi volt az első, nevén nevezett állat, ami a Bibliában szerepelt? Mit jelent a "tiszta" és "tisztátalan" állat kifejezés? Melyek voltak az áldozati állatok, és melyek az emberi tulajdonságokat szimbolizáló állatok a Szentírásban?

A szakvezetések külön díjazással vehetők igénybe, előzetes regisztráció ( Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. ) alapján fogadjuk a max. 25 fős csoportokat hétköznap.

 

Budakeszi Vadaspark Nonprofit Kft.

Ma 2018. január 18., csütörtök, Piroska napja van.