Get Adobe Flash player

Látogatóink

2010. november 20. óta
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterMa906
mod_vvisit_counterTegnap2102
mod_vvisit_counterEz a hét8667
mod_vvisit_counterMúlt hét8010
mod_vvisit_counterEz a hónap28417
mod_vvisit_counterMúlt hónap42171
mod_vvisit_counterÖsszesen3549694

Online látogatók: 19
Az Ön adatai: 54.196.13.210
,
Mai nap: 2018 szept. 20.

"Élő" Betlehem a Budakeszi Vadasparkban

2015. november 28-tól újra megcsodálható a főbejáratnál tündöklő "élő" Betlehem, illetve a bibliai állatokkal kapcsolatos különleges szakvezetésen is részt vehetnek az érdeklődők. Betlehemünk élő hangulatát Pici Tanyánkról átvezetett néhány állatunk közreműködésével tesszük még ünnepélyesebbé, természetesen csak azok a "statiszták" jöhetnek számításba, melyek a Bibliában is szerepelnek.

 

 

A Betlehem szinte mindenben az eredetit mintázza: a kis Jézust, Máriát, Józsefet, valamint a három napkeleti bölcset - Gáspárt, Menyhértet és Boldizsárt - képzőművész alkotta élethűre, szinte egy háromdimenziós festmény tárul a szemünk elé. A különleges kompozíció minden nap megcsodálható a bejártnál, de élő állatokkal kiegészülve csak hétvégeken tekinthető meg, hogy az általuk kitaposott füves terület ne szenvedjen maradandó károsodást.

A Bibliában szereplő állatokkal mostantól szakvezetések során is találkozhatnak az érdeklődők. A Szentírás hemzseg az állatok jelenlététől. Nemcsak Noé bárkájának történetében olvashatunk róluk, hanem számos emberi tulajdonság szimbólumaként is felbukkannak, és több olyan történet is akad, melyben nemcsak mellékszereplőként, hanem gyakran főszereplőként találkozhatunk velük. A parkban sétálva, zoo-pedagógus kíséretében rengeteg érdekes és meglepő tényt ismerhetnek meg a szentírásban szereplő állatokról. Többek között megtudhatják, mi volt az első, nevén nevezett állat, ami a Bibliában szerepelt? Mit jelent a "tiszta" és "tisztátalan" állat kifejezés? Melyek voltak az áldozati állatok, és melyek az emberi tulajdonságokat szimbolizáló állatok a Szentírásban?

A szakvezetések külön díjazással vehetők igénybe, előzetes regisztráció ( Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. ) alapján fogadjuk a max. 25 fős csoportokat hétköznap.

 

Budakeszi Vadaspark Nonprofit Kft.

Ma 2018. szeptember 20., csütörtök, Friderika napja van.

Következő programok