Get Adobe Flash player

Látogatóink

2010. november 20. óta
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterMa82
mod_vvisit_counterTegnap988
mod_vvisit_counterEz a hét2149
mod_vvisit_counterMúlt hét10052
mod_vvisit_counterEz a hónap17751
mod_vvisit_counterMúlt hónap30840
mod_vvisit_counterÖsszesen3496857

Online látogatók: 11
Az Ön adatai: 54.198.41.76
,
Mai nap: 2018 aug. 15.

Közlekedésbiztonsági akció

 

2015. október 12 - 15. között 07.00 és 09.00 óra között a Budakörnyéki Közterület-felügyelet és a Budakeszi Városi Polgárőrség közlekedésbiztonsági akciót tartott. A cél a Szivárvány Óvoda előtti szakasz gépkocsi forgalmának felmérése, csillapítása (sebességmérő kijelzővel) a parkolási szabályokra való figyelemfelhívás (alkalmi szankcionálással) és a szülői vélemények meghallgatása.

 

Az alábbiakban szeretnénk összefoglalni a tapasztalatokat:


1. A közlekedő gépkocsik fele a szerviz utat menekülő útnak használja, nincs óvodai kötődésük. Feltételezhetőn jó részük nem is budakeszi lakos.


2. A gyerekek leadásához kevés hely áll rendelkezésre. Gondolkodni kellene a szerviz út egész funkciójának átgondolásán.  Rövid határidővel az baloldalán halszálkás parkolási lehetőség kialakítása. Ehhez a rézsű részleges elbontása és néhány vadon nőtt, lepusztult, magoncfa eltávolítása adhatna segítséget.

 

3. A jelenlegi közlekedési táblák (15 km, gyerek átkelés stb.) kifakultak, cserélni kellene azokat. Sárga világító táblák alkalmazása. A 15 km-es tábla feloldása az út felsőbb szakaszánál. Az átmenő forgalom csökkentésére "Behajtás célforgalommal" tábla alkalmazása.


4. Mobil saját sebesség kijelző időnkénti alkalmazása. (A jelenlegi kölcsönbe volt itt az I. ker. Budavár polgárőrségtől.)


5. Szülők, nagyszülők önkéntes alapon sárga láthatósági mellényben adhatnának "ügyeletet"  reggel 7 és 8.30 között. A puszta jelenlét is hatással van a forgalomra, csillapító hatással.


6. Addig is a visszatérő ellenőrzés segítheti a helyzetet. Időnként rendőri segítséggel.


Farkas Dániel Gábor elnök, Budakeszi Városi Polgárőrség és dr. Séllyei Gábor, Budavári Polgárőrség