Get Adobe Flash player

Látogatóink

2010. november 20. óta
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterMa631
mod_vvisit_counterTegnap1013
mod_vvisit_counterEz a hét631
mod_vvisit_counterMúlt hét7220
mod_vvisit_counterEz a hónap23758
mod_vvisit_counterMúlt hónap41149
mod_vvisit_counterÖsszesen3586184

Online látogatók: 20
Az Ön adatai: 54.224.118.247
,
Mai nap: 2018 okt. 22.

HÍD az iskolában

A HÍD Szociális és Gyermekjóléti Szolgálat felé érkező megkeresések, jelzések esetében növekszik azoknak a gyerekeknek a száma, akikkel kapcsolatosan valamilyen viselkedési, beilleszkedési vagy teljesítményprobléma merül fel. Fontos a felvilágosítás és a gyermekekkel korán találkozó szakemberek, kortárscsoportok érzékenyítése.


Iskoláskorban gyakran súlyosak a problémák, rögzültek a tünetek, melyek próbára teszik a közvetlen környezetet, közösségeket.

 

Pszichológus és családgondozó kollégáink a tapasztalatok tükrében több iskolai osztályban tartanak problémamegoldást, konfliktuskezelést, bizalom- és empátiamélyítést, kooperáció és csapatépítést elősegítő csoportfoglalkozásokat.

 

A tapasztalatok, a visszacsatolások pozitívak. Az érintett közösségekben, kortárs kapcsolatokban jellemzően kezdetét veheti egy hosszabb, folyamatba ágyazott, változás irányába mutató fejlődés.

 

Bízunk benne, hogy a játékterápiás elemeket is integráló folyamat eredményeképpen, elősegítve az iskolarendszer pedagógiai munkáját, a prevenció felé nyitva sikerül megelőznünk a komolyabb gyermekkori traumákat, sérüléseket!

 

Bencsik Zsolt

intézményvezető, HÍD

Ma 2018. október 22., hétfő, Előd napja van.