Get Adobe Flash player

Látogatóink

2010. november 20. óta
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterMa710
mod_vvisit_counterTegnap1013
mod_vvisit_counterEz a hét710
mod_vvisit_counterMúlt hét7220
mod_vvisit_counterEz a hónap23837
mod_vvisit_counterMúlt hónap41149
mod_vvisit_counterÖsszesen3586263

Online látogatók: 12
Az Ön adatai: 54.225.26.44
,
Mai nap: 2018 okt. 22.

Lezárult az "Értékes vagy" pályázat megvalósítása

 

2014/09/18

Budakeszi Város Önkormányzata

"Értékes vagy!"

 

SAJTÓKÖZLEMÉNY

LEZÁRULT AZ "ÉRTÉKES VAGY!" pályázat megvalósítása BUDAKESZIN

 

2014. szeptember 18-án Budakeszi Város Önkormányzata lezárta az "Értékes vagy!" pályázatot, amelynek keretei között 18 hónapon keresztül valósította meg lelki egészséget szolgáló programjait. Budakeszi Város Önkormányzata 2013-ban 31.802. 400 Ft-ot nyert a Társadalmi Megújulás Operatív Program keretei között a bűnmegelőzés szempontjából kiemelten fontos, bűnelkövető vagy bűnelkövetés szempontjából veszélyeztetett gyermek - és fiatalkorúak segítése témájában kiírt pályázaton.

 

2013 márciusától kezdve 146 ifjúsággal foglalkozó szakember vett részt a számukra szervezett tréningeken és előadásokon. 36 órában tartott relaxációs tréninget dr. Sineger Eleonóra, a Budakeszi Támasz Gondozó vezetője, addiktológus szakmai vezető, aki Svájcból hozta imaginációs-lazításos technikáját. A függőségek témájában is ugyanez a tréner tartott 36 órás képzést. A projekt keretében szervezett erőszakmentes, valamint hatékony kommunikációs képzés szintén 36 -36 órában valósult meg Jónai Éva Hava és Bajorné Loebwein Beáta segítségével. Stresszkezelési technikákat 72 órában tanított Szabó Gábor klinikai szakpszichológus, terapeuta, akkreditált tréner. A projekt zárásaként 2014. augusztus végén, szeptember elején Tanító Zsófia szakember tartott előítéleteket kezelő, 3 alkalmas tréninget.

 

A fiataloknak szóló programelemeken összesen 1900 fiatal vett részt. A rendőrség, együttműködésben a projekttel a fiataloknak jogi, áldozatvédelmi, bűnmegelőzési ismereteket oktatott az általános iskola minden osztályában, összesen 180 órában. 5 interaktív drogprevenciós és közlekedésbiztonsági előadás megtartására is sor került, együttműködésben az Erkel Ferenc Művelődési Központtal. 4 alkalommal hangzott el előadás a kábítószerek kémiai hatásáról, különösen arról a nem köztudott jelenségről, hogy a kábítószer visszafordíthatatlanul károsítja az örömhormon-receptorokat. Dr. Sineger Eleonóra pszichiáter és Pap Ágota pszichológus gyermekeknek szóló kiscsoportos tréninget tartott 16 órában, ezzel is segítették a 2014. június 16-22. Zamárdiban megszervezett Kalandtábor 24 résztvevőjének kiválasztását. A táborban a fiatalok bűnmegelőzési ismereteket kaptak és tréningeken is részt vettek a kalandok mellett. Konfliktuskezelést oktató, családi életre nevelő óra 2013/2014-es tanévben összesen 735 volt, a projekt kereteiben kiválasztott Életünk a Család Kft. megvalósításában. Kortárs segítő képzés 100 órában valósult meg a fiatalok számára, amelynek végén a résztvevő motivált, a segítő szakmák iránt érdeklődő gyerekek oklevelet is kaptak a Kortárs Segítő Műhely Alapítványtól.

Már "Budakeszi modellként" emlegetik a szakemberek a pályázat keretében alkalmazott két éjszakai szociális munkás, Biczók Zsófia és Keresztes Károly által kidolgozott módszert, amelyben ötvözik a küzdősport tanítását és az erőszakmentes kommunikáció bemutatását. Budakeszi Város Önkormányzata létre hozta az Ifjúsági Klubot az Erkel Ferenc Művelődési Központban, amely a fiatalokkal foglalkozó szociális munkások bázisa lett.

Kiemelt jelentőségű volt 16 alkalommal a családos, éjszakai sport programsorozat, ahol szülők és gyerekek jó hangulatban együtt sportoltak. Az önkormányzat támogatta ezeket a rendezvényeket a büfé költségeinek biztosításával és nyereményekkel.

Népszerű, sokak által kedvelt tárgyi fejlesztés a projekt keretében kültéri sporteszközök telepítése a Meggyes utcai játszótérre.

 

A pályázat sikeresen betöltötte feladatát, változást indított el a város életében, szemléletformáló hatása volt a fiatalokkal foglalkozó szakembereknél. A fenntartási időszakra vonatkozó vállalások szerint fele óraszámban az éjszakai szociális munkások, valamint az iskolai konfliktuskezelő foglalkozások továbbra is jelen lesznek Budakeszin.

 

Budakeszi Város Önkormányzata

2092 Budakeszi, Fő utca 179.

23/535-71023/535-710

Ma 2018. október 22., hétfő, Előd napja van.