Get Adobe Flash player

Látogatóink

2010. november 20. óta
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterMa1549
mod_vvisit_counterTegnap1890
mod_vvisit_counterEz a hét11200
mod_vvisit_counterMúlt hét8010
mod_vvisit_counterEz a hónap30950
mod_vvisit_counterMúlt hónap42171
mod_vvisit_counterÖsszesen3552227

Online látogatók: 12
Az Ön adatai: 185.33.54.252
,
Mai nap: 2018 szept. 21.

 

A makkosi bűnözés visszaszorítása

Makkosmárián hónapokon óta betörések fordulnak elő. Úgy tűnik, hogy most nyugalom van, de a tettesek még nincsenek rendőrkézen.

 

Azért, hogy Makkos életét felforgató bűnözőket mégis elfogják, és a jelenleginél hatékonyabb legyen a bűnmegelőzés, előremutató együttműködések jöttek létre. A betöréssorozat figyelemreméltó civil kezdeményezést hívott életre (Makkosi Civil Közösség), és megteremtette azt, ami a megelőzés szempontjából lényeges: az emberek beszélnek egymással, együttműködnek.

 

Emellett a Városháza is több alkalommal szervezett a témában fórumot. Legutóbb július 29-én a Közbiztonsági Bizottság makkosi közbiztonsági megbeszélésén széles kör ült össze, így többek között a lakosok, a város vezetése, a rendőrség, a polgárőrség, az önkormányzat 24 órás figyelést ellátó szervezete, a makkosi csatornaépítést végző cég képviselője. A figyelem nyilván jórészt a rendőrségre irányult, akik beszámoltak erőfeszítéseikről, de a nyomozás érdekében nem hoztak nyilvánosságra részleteket.

 

A településrész kamerákkal történő figyelésének megszervezése főbb részleteiről megállapodás született. A városházán már működő, a települést jelenleg ellátó 24 órás figyelő szolgálat integrálja majd rendszerébe a Makkosra tervezett kamerákat is. Sajnálatos, hogy az önkormányzat sikertelen pályázata miatt a rendelkezésre álló források szűkösek, de egy kamera megvásárlását mégis vállalta. E mellett szükséges a makkosiak közadakozása.

 

Nagyon hasznos volt, ahogy a bizottsági ülésen megjelent szakemberek felhívták a figyelmet arra, hogy az emberek maguk milyen intézkedéseket tehetnek, hogy ne váljanak célponttá, illetve miként segíthetnék hatékonyabban a bűnüldözők munkáját. Ennek jobb kommunikálásáért szükség van a jövőben a lakosságnak szóló ismeretanyag összeállítására is. Ezt én személy szerint vállaltam.

 

Páczi Erzsébet

Fidesz-KDNP képviselőjelölt

Ma 2018. szeptember 21., péntek, Máté és Mirella napja van.

Következő programok