Get Adobe Flash player

Látogatóink

2010. november 20. óta
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterMa1520
mod_vvisit_counterTegnap1890
mod_vvisit_counterEz a hét11171
mod_vvisit_counterMúlt hét8010
mod_vvisit_counterEz a hónap30921
mod_vvisit_counterMúlt hónap42171
mod_vvisit_counterÖsszesen3552198

Online látogatók: 13
Az Ön adatai: 185.33.54.252
,
Mai nap: 2018 szept. 21.

 

Demonstrációk miatt várható forgalmi változások hétfőn

2013. február 11-én, hétfőn a belvárosban több helyszínen vonulásos demonstrációt tartanak. Az első demonstrációra érkezők a város több külterületi pontjáról rendőri kísérettel 9:00 és 9:30-as indulással vonulnak a belsőbb területek felé, délután pedig a belvárosban lesz tüntetés. A rendőrség a zárások mértékét a résztvevők számától teszi függővé, nagyobb létszám esetén a vonulás irányában korlátozhatják a közúti forgalmat, emiatt a felszíni közösségi közlekedésben is változások várhatóak. A lezárásoktól függően változhat a 9-es és 15-ös autóbuszok, a 70-es és 78-as trolibuszok, valamint a 47-es és 49-es villamosok közlekedése.

 

Demonstrációk útvonala

  • Az első demonstrációra érkezők a város több külsőbb pontjáról az érintett főútvonalakon rendőri kísérettel 9:00-es és 9:30-as indulással vonulnak. A XXIII., Ócsai út felől, a XXII., Nagytétényi út felől jövő demonstrálók várhatóan 13:00 óra körül a IX., Mester utcában találkoznak, innen a Károly körútra vonulnak át, itt csatlakoznak a XVI., Szabadföldi úton érkezőkkel. A rendőrség a menetek haladását a szélső sávok elzárásával, szakaszos forgalomkorlátozással biztosítja. 14 órától várhatóan 15 óráig a demonstráción részt vevők az Astoriánál, a Károly körúton gyülekeznek, majd a Károly körút ? Deák Ferenc tér ? Bajcsy-Zsilinszky út ? Alkotmány utca útvonalon érkeznek a Kossuth Lajos térre. Az útvonal mentén a közutak forgalmában korlátozások lehetnek.
  • A másik rendezvény résztvevői 15 órától a Deák Ferenc téren gyülekeznek a Városháza melletti téren, majd kb. 16 órakor indul a vonulásos demonstráció a Deák Ferenc tér ? Károly körút ? Astoria ? Múzeum körút ? Kálvin tér ? Kecskeméti utca ? Egyetem tér ? Királyi Pál utca ? Vámház körút ? Fővám tér ? Szabadság tér ? Szent Gellért tér ? Műegyetem rakpart útvonalon. A demonstrálók a menet idején, több helyszínen, a Múzeum körúton a Nemzeti Múzeum előtt, az Egyetem téren és a Fővám tér várhatóan 10-15 percre megállnak.

 

A demonstrációk miatt  a közösségi közlekedésben korlátozások lehetnek, a rendőrség döntésének függvényében. Az érintett járatok a következők:

9-es autóbuszok

A Kiskörút délutáni lezárása esetén a 9-es autóbuszok rövidített útvonalon, Kőbánya alsó vasútállomás és Kálvin tér M között közlekednek és Kőbánya felől a 83-as trolibusz vonalán fordulnak meg. Ebben az esetben a Kálvin tér M, Astoria M, Deák Ferenc tér M megállóhelyeket a busz nem érinti, illetve a Deák Ferenc tér M felé a Szentkirályi utca megállóhely is kimarad.

 

15-ös autóbuszok

Délután, a közút forgalmának korlátozása esetén a 15-ös autóbuszok megosztva közlekedhetnek a Boráros tér H (Közraktár utca) és Kálvin tér M, valamint a Lehel tér M és Deák Ferenc tér M között. A Kossuth Lajos tér és az Alkotmány utca lezárása esetén a buszok a Bajcsy-Zsilinszky út felé kerülhetnek.

 

 

47-es és 49-es villamosok

 

A Szabadság híd, a Fővám tér és a Kiskörút esetleges délutáni vagy kora esti teljes lezárásának esetén a villamosok a 19-es és 41-es vonalán, terelt útvonalon, a Batthyány tér M+H végállomásra közlekednek majd a Deák Ferenc tér M helyett.

 

70-es és 78-as trolibuszok

 

Az Alkotmány utca esetleges kora esti teljes lezárása esetén a 70-es trolibuszok rövidített útvonalon, az Erzsébet királyné útja, aluljáró és a Lövölde tér, a 78-as trolibuszok szintén rövidített útvonalon, a Keleti pályaudvar M és a Lövölde tér között közlekednek majd.

 

A fenti korlátozások életbe léptetése a demonstráción részt vevők számának, illetve a hatóságok döntéseinek függvénye, a fentiek kizárólag utasaink előzetes tájékoztatását szolgálják. Kérjük, ne feledjék, hogy hétfőn a belváros forgalmában a Ferenciek terén szombaton megkezdett munkák miatt és a Keleti pályaudvarnál hétfőtől kezdődő építési ütem miatt amúgy is jelentős korlátozások lesznek. További részletek itt:

- http://bkk.hu/2013/02/folytatodik-a-ferenciek-tere-felujitasa-valtozik-a-felszini-kozlekedes-forgalmi-rendje/

- http://bkk.hu/2013/02/februar-11-tol-csak-egy-forgalmi-savot-hasznalhatnak-majd-a-baross-tertol-a-centrum-fele-halado-buszok-illetve-autok/

 

A Budapesti Közlekedési Központ célja, hogy a demonstrációk idején is zavartalan legyen a forgalom. Facebook-oldalunkon, melyet a https://www.facebook.com/bkkbudapest linkre kattintva érthetnek el utasaink, folyamatosan tájékoztatást adunk majd a demonstrációk miatt  esetlegesen megváltozó, aktuális közlekedési helyzetről. A változások okozta esetleges kellemetlenségek miatt ezúton is kérjük és köszönjük az arra közlekedők türelmét és megértését!

 

Budapest, 2013. február 10.

Budapesti Közlekedési Központ

Ma 2018. szeptember 21., péntek, Máté és Mirella napja van.

Következő programok