Get Adobe Flash player

Látogatóink

2010. november 20. óta
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterMa720
mod_vvisit_counterTegnap1013
mod_vvisit_counterEz a hét720
mod_vvisit_counterMúlt hét7220
mod_vvisit_counterEz a hónap23847
mod_vvisit_counterMúlt hónap41149
mod_vvisit_counterÖsszesen3586273

Online látogatók: 12
Az Ön adatai: 54.225.26.44
,
Mai nap: 2018 okt. 22.

Könyvbemutató és nótaest a városháza pincében

Az első lépcsőfok a Szentkorona-tanhoz címmel a közelmúltban jelent meg Vesztergám Miklós könyve. Az ország egyik leghíresebb tárogatóművésze személyesen mutatja be könyvét Budakeszin november 26-án. Természetesen a tárogató is felcsendül és a bemutató után a most alakuló Budakeszi Nótakör első nótaestjét tartja a városháza pincében.

 

Megjelent egy kis könyv, amelyet valóban minden magyarnak el kellene olvasnia, aki még nem tudja, hogy mit jelent a Szent Korona tan, mit jelent a Szent Korona tan alapján álló történelmi magyar alkotmány.

Molnár V. József, jeles magyar néplélek kutató így fogalmaz a könyv hátlapszövegében: ?A földkerekség csaknem minden embere a sátáni nagytőke hálójában vergődik. Szabadulást csupán az Ember Istennel való kapcsolatának visszaállítása hozhat. Ennek legfontosabb eszköze a Magyar Szent Korona, amely az égből szállott alá, és vele szervesen összefüggő, benne, általa létező történeti alkotmányunk. Ez utóbbi jogfolytonosságának helyreállítása nem csak nemzetünk szabadulását adja, adhatja, hanem Istentől való ereje, példája okán minden más nemzetéét is. Hogy ez miképpen lehetséges, és mit kell tennünk a megvalósulásáért, erről szól Vesztergám Miklós írása.?

A kötetben foglaltak az alábbi TARTALOM szerint követhetők nyomon:

? A szerző előszava;
? I. MI A SZENT KORONA?
? II. A KIRÁLYI ELV;
? III. DEMOKRATIKUS ELV;
? IV. KERESZTÉNYI ELV;
? V. FOGALMAK;
? VI. TÁRSADALMI KERESZTMETSZET;
? VII. MINDEN HATALOM FORRÁSA A SZENT KORONA;
? VIII. A SZENT KORONA TULAJDONJOGA;
? IX. JOGOK ÉS KÖTELEZETTSÉGEK ARÁNYA;
? X. ELLENÁLLÁSI JOG;
? XI. A SZENT KORONA JOGFOLYTONOSSÁGA;
? XII. A PARLAMENTI FELSŐHÁZ;
? XIII. MIT TEGYÜNK?

 

A könyvbemutató november 26-án 18:00 órakor kezdődik a Veritas Rathauskellerben (Fő u. 179., szemben az önkormányzattal)

A bemutató és az azt követő beszélgetés után tartja első nótaestjét a most alakuló Budakeszi Nótakör. A dalegylet célja, hogy önképzés keretében ápolja nemzeti kulturális és zenei hagyományainkat (elsősorban magyar népdalokat és régi nótákat tanulva), amely természetesen szellemi szórakozást is jelent a tagoknak.

A tervek szerint kéthavonta egyszer tartanának nótaestet, amely egyben daltanulás is, a dalszövegeket és kottákat előre megosztják egymás között. A jó hangulatról és a nótázáshoz elengedhetetlen jó borról a Rathauskeller gondoskodik a volt Zichy pince több évszázados ódon falai között.

 

Választható étkek:

Csülök pörkölt házi kenyérrel 1,290,- Ft

Hidegtál szalonnával, kolbásszal, szalámival, savanyúsággal és házi kenyérrel 990,-

Egész üveg borok fogyasztásra a borüzleti áron kaphatók!

 

A Budakeszi Nótakörhöz való csatlakozással és a rendezvénnyel kapcsolatos kérdésekkel érdeklődni lehet:

Berlinger Gábornál a 30/9715-077 telefonszámon vagy a Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. e-mail címen. A Nótakör honlapja itt érhető el.

Kérjük az érdeklődőket, a rendezvényre e-mailen vagy telefonon jelentkezzenek, mert a terem befogadóképessége korlátos.

Ma 2018. október 22., hétfő, Előd napja van.