Get Adobe Flash player

Látogatóink

2010. november 20. óta
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterMa710
mod_vvisit_counterTegnap1013
mod_vvisit_counterEz a hét710
mod_vvisit_counterMúlt hét7220
mod_vvisit_counterEz a hónap23837
mod_vvisit_counterMúlt hónap41149
mod_vvisit_counterÖsszesen3586263

Online látogatók: 10
Az Ön adatai: 54.225.26.44
,
Mai nap: 2018 okt. 22.

Budajenői szüret és borünnep

Egy barátságos falu, Budajenő, szeptember 21?22-én nagyra nyitotta ajtaját, és szeretettel fogadott mindenkit borünnepére, aki a bensőséges, baráti hangulatot kereste a borfesztiválok sokaságában?

Budai István polgármester nyitotta meg a borünnepet. Külön köszöntötte Günther Kubint urat, a gaildorfi testvérváros alpolgármesterét, a kistérség elnök asszonyát, dr. Csutoráné dr. Győri Ottiliát és a megjelent polgármester urakat: Erdősi Lászlót, Herceghalom, Varga Lászlót Perbál és Balogh Kálmánt, Tök polgármesterét. A rendezvényen tiszteletét tette Soltész Miklós Szociális, Család- és Ifjúságügyért Felelős Államtitkár és kedves felesége Eszter is.


Az egész napos gyermek- és kézműves programok (mézeskalács, tűzzománc ékszer készítés, nemezelés) önmagában lekötötték a fiatalokat. A szőlőprésnél a gyerekek belekóstolhattak a borkészítés első szakaszának fáradságos munkájába, és megízlelhették a frissen készült szőlőlét.Az ebéd után szüreti lovas felvonulást azonban ők sem hagyták ki. A szépen feldíszített szekereken gyönyörű ruhákba öltözött hagyományőrző lakosok mellett a térség polgármesterei lovas szekéren vonultak végig a borászatokkal telt pincesoron. A neves borászok el-elcsábították a közönséget egy-egy pohárra az ünnepelt nedűből.

A híres-neves borászok közül néhányat említve: a pannonhalmi Babarczi pincészet, az egri Gál pincészet, a Nobilis-Patricius pincészet és a Hétszőlő szőlőbirtok Tokajból, a villányi Vylyan pincészet, a szekszárdi Németh János, a csopaki Brazsil Cseppek borház, a budakeszi Pincekulcs borkereskedés, a Nyakas pincészet, a Bor és Piac Magazin (Dobosi pincészet), valamint a pálinkások: a Panyolai Szilvórium Kft., az Etyeki Czimeres bőséges kínálata gondoskodott arról, hogy torok ne maradjon szárazon. De válogathattunk a helyben készült frissensültek és más finomságok közül is. A jó étkekhez-italokhoz cigányzene szólt.

Ámulhattunk a budajenői küzdősport egyesületek bemutatóján, amit Lacza Ádám és Bárdosi Sándor vezetett. Tégla és ásónyél nem maradt töretlenül és láthattuk, hogy már icipici gyermekkorban is hatalmas eredményeket lehet elérni fegyelemmel, kitartással, akaraterővel.


A délutáni órákban mindenki felülhetett a lovas szekerekre, hogy végigjárja a község pincesorát.


A közönséget a kulturális műsor szórakoztatta, ahol fellépett a Kiss Zenede Alapfokú Művészetoktatási Intézmény gitár együttesével, illetve a helyi büszkeségek: a Pántlika tánccsoport, a Székely Társulat, a Hagyományőrző Dalkör, a Ringlein tánccsoport. A Máriahalomi Énekkar és a Tabulatura régizene-együttes előadása után szem nem maradt szárazon: Kövesdi Miklós Gábor stand up comedy előadásával mindenkit megnevettetett.


A szüreti hangulatról a Sebő-együttes Táncház gondoskodott A generációk koncertje című előadásával.

A Budajenői borünnep a Kiss World zenekar előadásával zárult.


B. K.

Fotógaléria

Ma 2018. október 22., hétfő, Előd napja van.