Get Adobe Flash player

Látogatóink

2010. november 20. óta
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterMa705
mod_vvisit_counterTegnap837
mod_vvisit_counterEz a hét705
mod_vvisit_counterMúlt hét7243
mod_vvisit_counterEz a hónap20537
mod_vvisit_counterMúlt hónap32251
mod_vvisit_counterÖsszesen3345521

Online látogatók: 18
Az Ön adatai: 54.92.149.109
,
Mai nap: 2018 márc. 19.

Megszűnt a Budakeszi Közbiztonságáért Közalapítvány

Budakeszi Város Képviselő-testülete 2012. 03. 29-én kelt 116/2012. (III. 29.) számú önkormányzati határozatában úgy döntött, hogy meg kívánja szüntetni a Budakeszi Közbiztonságáért Közalapítványt, és felkérte az önkormányzat ügyvédjét a szükséges intézkedések megtételére.

 

Budakeszi Város Képviselő-testülete 2012. 06. 28-án kelt 348/2012. (VI. 28.) számú határozata értelmében:

  1. Budakeszi Város Képviselő-testülete a Budakeszi Közbiztonságáért Közalapítványt 2012. 07. 31-i hatállyal meg kívánja szüntetni, és megszüntetését kéri a Budapest Környéki Törvényszéktől arra hivatkozással, hogy a közalapítvány által ellátott közfeladat más módon, más szervezeti keretben, azaz a saját, törvényi felhatalmazás alapján és jogszabályi keretek között végzett önkormányzati tevékenysége, illetve a Budakeszi Városi Polgárőr Kiemelten Közhasznú Szervezet tevékenysége keretében hatékonyabban megvalósítható. A közalapítvány a jelen pontban megjelölt időpontig változatlanul működik.
  2. Budakeszi Város Képviselő-testülete megköszöni a kuratóriumnak és a felügyelő bizottságnak az eddigi munkáját.
  3. Budakeszi Város Képviselő-testülete rendelkezik arról, hogy a Budakeszi Közbiztonságáért Közalapítvány vagyonát a megszüntetésre kerülő közalapítvány céljához hasonló célra fordítja azáltal, hogy:

a)             a közbiztonsági és bűnmegelőzési céllal telepített városi térfigyelő webkamera-rendszert saját maga kívánja a továbbiakban fejleszteni, üzemeltetni és szervizeltetni, továbbá annak folyamatos felügyeletét az általa finanszírozott Budakeszi Védelmi Centrum (24 órás közbiztonsági és bűnmegelőzési ügyelet) keretében látja el;

b)             a 2 db Aprilia robogót saját maga kívánja üzemeltetni, és használatra átadja a Budakeszi Rendőrőrsnek a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság útján;

c)             A KVZ342 frsz. Skoda Octavia típusú rendőrjárőr gépkocsit saját maga kívánja üzemeltetni, és használatra átadja a Budakeszi Rendőrőrsnek a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság útján;

d)      a Közalapítvány tulajdonában álló 1 db Metalbox típusú ?20 lábas? irodakonténert a közalapítvány értékesítse, és annak bevételéből a fennmaradó összes tartozását fizesse meg a jogosultak részére.

Amennyiben a közalapítvány a törlés iránti kérelem benyújtásáig nem értékesíti a konténert, illetve ha a konténer ellenértéke a tartozásokat maradéktalanul nem fedezi, úgy az önkormányzat mint alapító kötelezi magát arra, hogy a közalapítvány valamennyi lejárt és esedékes tartozását a hitelezőknek megfizeti; továbbá tudomásul veszi, hogy a közalapítvány megszűnése esetén annak vagyona az önkormányzatot mint alapítót illeti, egyúttal őt terhelik a közalapítvány lejárt vagy esedékes kötelezettségei is, amelynek teljesítésére a fentiek alapján kötelezettséget vállal.

A fent felsoroltakon túlmenően a Budakeszi Közbiztonságáért Közalapítvány a konténer értékesítésből esetlegesen fennmaradó vagyonát az alapító a Budakeszi Városi Polgárőrség Kiemelten Közhasznú Szervezet részére adja át.

  1. Budakeszi Város Képviselő-testülete vállalja, hogy a határozat 1. és 3. számú pontjáról a nyilvánosságot tájékoztatja: honlapján, a helyi újságban, valamint hirdetőtábláján is közzéteszi.
  2. Budakeszi Város Képviselő-testülete felkéri a polgármestert és az önkormányzat ügyvédjét az 1. és 3. számú pontok végrehajtásával kapcsolatban a szükséges intézkedések megtételére.

 

A jelen tájékoztató Budakeszi Város Képviselő-testülete 348/2012. (VI. 28.) számú önkormányzati határozatának 4. számú pontja alapján készült, azt az önkormányzat honlapján, a helyi újságban, valamint a hirdetőtáblán kell közzétenni.

 

Budakeszi, 2012. augusztus 6.

 

Dr. Csutoráné dr. Győri Ottilia sk.

polgármester

Ma 2018. március 19., hétfő, József és Bánk napja van.