Get Adobe Flash player

Látogatóink

2010. november 20. óta
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterMa277
mod_vvisit_counterTegnap1159
mod_vvisit_counterEz a hét277
mod_vvisit_counterMúlt hét6181
mod_vvisit_counterEz a hónap20717
mod_vvisit_counterMúlt hónap33384
mod_vvisit_counterÖsszesen3443214

Online látogatók: 19
Az Ön adatai: 54.81.197.24
,
Mai nap: 2018 jún. 25.

Folklór fesztivál Westenholzban

A II. világháborút követően Paderborn városa, kétévente rendezi meg az Internationale Jugendfestwoche auf der Wewelsburg ifjúsági fesztivált. Ezen a fesztiválon a tánc nemzetközi nyelvén keresztül ismerik meg a fiatalok egymás kultúráját és kötnek egymással barátságot erősítve és tartalmat adva a világbéke gondolatának.

 

2017. június 9-19. között 10 vendéglátó település és 10 külföldi vendég vett részt a XXXII. Nemzetközi Ifjúsági Folklórfesztiválon. A paderborni körzethez tartozó testvérvárosunk, Westenholz hagyományőrző egyesülete a rendezvény egyik vendéglátója. Ennek köszönhetően immár 3. alkalommal a Budakeszi Bojtár Népzenei Egyesületet érte az a megtiszteltetés, hogy a fesztivál vendégei lehettek. Magyarországot, Budakeszit képviselni egy nemzetközi béke fesztiválon, valamint megőrizni a két egyesület és a városok közötti jó kapcsolatot a fiatalok számára nagy és nevelő feladat. Ezért az együttes vezetői: Menczinger Tibor és Menczingerné dr. Bokor Andrea kiemelten fontosnak tartják a fesztiválon való részvételt.

A rendezvénysorozaton nagy sikerrel vettek részt a Bojtár néptáncegyüttes táncosai. Naponta többször felléptek, melyeket rendre vastaps kísérte, és felkérést kaptak a közel 600 táncosnak megtanítani néhány magyar táncot is. A táncokat betanította és a koreográfiákat készítette: Rásó Barnabás és Rásó Luca, akik egy éve a táncosok oktatói.

Polgármester asszony vezetésével, Páczi Erzsébet elnök asszony, Somlóvári Józsefné tanácsnok asszony és Ohr Alajos alpolgármester úr is Westenholzba látogatott és a fesztivál gálaestjét is megtisztelték részvételükkel.

A táncegyüttes fesztiválon való részvétele nem jöhetett volna létre a Bojtáros szülők nagy segítsége és összefogása nélkül. Az utazás költségeit a Bojtár Népzenei Együttes, Budakeszi Város Önkormányzata, a Budakeszi Kultúra Alapítvány, a Budakeszi Szépítő Egyesület, a Stulwerk Kft., az Opel Interat Kft. és a gyerekek szülei biztosították, melyet ezúton is nagyon köszönünk!

 

Virágh Bea

Ma 2018. június 25., hétfő, Vilmos napja van.

Következő programok