Get Adobe Flash player

Látogatóink

2010. november 20. óta
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterMa600
mod_vvisit_counterTegnap1159
mod_vvisit_counterEz a hét600
mod_vvisit_counterMúlt hét6181
mod_vvisit_counterEz a hónap21040
mod_vvisit_counterMúlt hónap33384
mod_vvisit_counterÖsszesen3443537

Online látogatók: 14
Az Ön adatai: 54.224.255.17
,
Mai nap: 2018 jún. 25.

AZ ÚJ JEGYZŐ BEMUTATKOZIK

Május közepétől változás történt a polgármesteri hivatal élén. A hivatalt vezető és annak munkájáért törvényességi szempontból felelős "régi" jegyző május közepétől elment Budakesziről, és helyét a pályázat nyertese Szombathyné dr. Kézi Aranka vette át. A polgármester asszony bízik benne, hogy a hivatal új vezetője a megkezdett átalakításokban partnere lesz a képviselő-testületnek.

 

 

Köszöntöm Budakeszi lakosait, a tisztelt olvasókat!

 

A polgármester asszony döntése és a képviselő-testület ülésén jelenlévő tagok egyetértése folytán számomra kedvezően zárult a jegyzői munkakör betöltésére kiírt pályázati eljárás. Ezúton is köszönöm a bizalmat, a mindennapi munkavégzésemmel igyekszem megszolgálni azt!

 

2017. május 24-től tartozok a polgármesteri hivatal állományába. A szükséges területeken történő beavatkozások, intézkedések végrehajtásával kívánok a minél hamarabb történő beilleszkedés érdekében önmagam és a szabadidőmet nem kímélve teljesíteni a velem szembeni elvárásokat. Annak érdekében teszem ezt, hogy a lakosok, a kollégák lehetőség szerint a személyi változások esetleges pozitívumait érzékeljék. Természetesen ezt kívánom elérni a munkáltatóm, és a képviselő-testület esetében is.

A 11 éves fiammal és férjemmel Balatonvilágoson élek. A 26 éves lányom közel 8 éve Budapesten él. Jelenleg napi szinten ingázok a lakóhelyem és a munkahelyem között. A családunk ez év augusztusában Budakeszire költözik és a fiúnk a helyi általános iskolában kezdi már a tanévet.

 

Engedjék meg, hogy röviden bemutassam a szakmai életutamat.

 

Napok híján 32 éves folyamatos közszolgálati jogviszonyom alatt 30 évig a közigazgatásban szereztem tapasztalatot. Közel 20 évig jegyzői beosztást töltöttem be, ennek során 16 évig Balatonvilágoson. Összesen 2 évig aljegyzői tisztségből eredő feladatokat láttam el.

Magyarország helyi önkormányzatairól szóló törvény módosulása folytán a jegyzői munkakör a lakóhelyemen megszűnt. Ezt követően Siófok Város Önkormányzata akkori polgármestere, a Polgármesteri Kabinetében jogász munkakört ajánlott számomra.  A kinevezésemet követő egy hónap múlva a tartósan keresőképtelen állományba tartozó aljegyző munkaköréből eredő feladatok ellátását is rám bízták. Ezt követően fél éven át helyettesítettem az aljegyzőt 2013-ban. 2014 novemberében 2015 októberéig ismételten megbíztak a távollévő aljegyző helyettesítésével, újabb 11 hónapon át láttam el a feladatokat a munkakörömből eredő ügyek intézése, a balatonvilágosi kirendeltség működésére vonatkozó teljes felelősség, törvényességi záradékolás, kötelezettségvállalási jogkörök gyakorlása mellett.

A jegyző által ellátandó feladat - és hatáskörök között nem állítok fel fontossági sorrendet. Egyidejűleg kívánom Budakeszi lakosságának, ügyfeleinknek a minél magasabb színvonalú kiszolgálását, a polgármester asszony és a képviselő-testület munkájának segítését, a hivatal vezetését, a további feladatok ellátását biztosítani.

 

Fontosnak tartom, hogy a településen működő civil és társalmi szervezetekkel, a már kialakított jó kapcsolatot megtartsuk és fejlesszük.

Rendkívüli figyelmet fogok fordítani a különböző kormányzati, közigazgatási, hatósági, szakhatósági, társ- szervekkel történő kapcsolatfelvételre, és annak fenntartására.

Hangsúlyos jelentőséggel bír a kormányhivatal illetékes szerveivel, a járási hivatallal kialakított és folyamatos fenntartást igénylő jó kapcsolat és kommunikáció mélyítése.

Azt vallom, hogy egy jó vezetőnek arra kell törekednie, hogy ne a beosztással járó hatalom, a beosztás folytán érje el a lakosság, az állomány támogatását, elismerését. Bizonyítania kell szinte észrevétlenül nap, mint nap, hogy példaértékűen teljesít, ért a munkájához, s közben figyelemmel van a kollégáira, segíti őket. Kellő empátiát, megértést tanúsít velük szemben. Nyitva áll előttük az ajtaja, fogadó kész, meghallgatja a véleményüket. Következetes, ugyanakkor humánus velük szemben. A folyamat eredményeként tekintélyt ér el, s ezáltal egy kölcsönösen támogató közegben folyhat a munkavégzés, a polgármester, a képviselő-testület, és nem utolsósorban a város polgárai érdekében.

Ezek a számomra értékként kezelt elvek nem akadályoznak a személyiségemet jellemző határozott, következetes fellépésben.

Remélem, hogy az elkövetkezendő időszakban még eredményesebben, hatékonyabban tudjuk a kollégáimmal biztosítani a lakosok szolgálatát.

 

Tisztelettel és üdvözlettel:

 

Szombathyné dr. Kézi Aranka

Ma 2018. június 25., hétfő, Vilmos napja van.

Következő programok