Get Adobe Flash player

Látogatóink

2010. november 20. óta
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterMa1052
mod_vvisit_counterTegnap879
mod_vvisit_counterEz a hét6074
mod_vvisit_counterMúlt hét5239
mod_vvisit_counterEz a hónap20333
mod_vvisit_counterMúlt hónap33384
mod_vvisit_counterÖsszesen3442830

Online látogatók: 20
Az Ön adatai: 54.224.235.183
,
Mai nap: 2018 jún. 24.

A Budakesziek jobb kiszolgálása érdekében

Szervezeti átalakítások, kulturális kerekasztal, infrastrukturális fejlesztések... - a részletekről a polgármestert kérdeztük.

 

 

Szervezeti átalakítások

Mindannyian arra törekszünk, hogy munkánkat úgy szervezzük, hogy a befektetett energiát a lehető leghatékonyabban használjuk fel és ezáltal minél jobb teljesítményt nyújthassunk. Éppen ezért időnként szükséges felülvizsgálnunk a bevett gyakorlatainkat és a jobbítás szándékával változtatnunk kell. Nincs ez másként egy város életében sem.

 

A Budakeszi Városfejlesztési és Városüzemeltetési Kft. (BVV Kft.) megújulásra szorul. A jövőben hatékonyabb, eredményesebb munkát várunk el a cégtől, ennek érdekében ketté osztottuk a településfejlesztési és üzemeltetési feladatokat. Kettős ügyvezetést alakítottunk ki, mindkét terület ellátásáért önálló jogkörrel rendelkező ügyvezető felel.

 

A budakeszi lakosok hatékony, ügyfélbarát kiszolgálása érdekében a polgármesteri hivatal műszaki osztályának munkáját is átalakítottuk, de az adócsoport átszervezése is indokolttá vált. A lakosok elégedettségének növelése érdekében a közeljövőben erre is sort kerítünk.

 

Május közepétől változás történik a polgármesteri hivatal élén is. A hivatalt vezető és annak munkájáért törvényességi szempontból felelős jegyző május közepétől elmegy Budakesziről. A jegyzői pályázatot kiírtam. Bízom benne, hogy a hivatal új vezetője a megkezdett átalakításokban partnere lesz a képviselő-testületnek.

 

Összességében elmondhatjuk, hogy a BVV Kft., a műszaki osztály és az adócsoport nem eléggé hatékony működése és a budakeszi lakosság jobb kiszolgálásának igénye tette szükségessé ezeket a változásokat. Bízunk benne, hogy az átalakításokkal sokkal hatékonyabbá, ügyfélbarátabbá, rugalmasabbá és átláthatóbbá tesszük a működésüket a budakesziek megelégedésére.

 

Kulturális kerekasztal

A közművelődési, kulturális élet áttekintése, javítása érdekében kulturális kerekasztalt hívtam össze. Köszönöm, hogy a résztvevők javaslataikkal, hozzászólásaikkal segíteni szeretnének ebben az önkormányzati munkában is. Az Erkel Ferenc Művelődési Központ az idei munkatervének kialakításakor figyelembe vette és beépítette az építő szándékú javaslatokat.

 

 

Infrastrukturális fejlesztések

Nemcsak szervezeti, hanem infrastrukturális átalakítások, felújítások is megkezdődnek városunkban. Az orvosi rendelő átépítésének, korszerűsítésének munkálatai, a Fő utcai bölcsőde felújítása, a Széchenyi István Általános Iskola és a Pitypang Sport Óvoda régi épületrészének szigetelése, nyílászárócseréje, energetikai korszerűsítése sok munkát fog adni a nyár folyamán az önkormányzatnak és az érintett intézményekben dolgozóknak is.

 

 

Budakeszi Oktatásügyért díj

A képviselő-testület 2017-ben Budakeszi oktatásügye érdekében végzett jelentős eredményt hozó munkája elismeréseként Kőrösi Péternét és Szita Csabát tüntette ki a Budakeszi Oktatásügyért díjjal. Ezúton is gratulálunk a díjazottaknak! A díjak átadására a 2017. június 1-én, 16 órakor kezdődő pedagógusnapi ünnepség keretében kerül sor az Erkel Ferenc Művelődési Központban, melyre szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt!

 

 

Gyermeknap

Minden évben sok érdeklődőt vonz a hagyománnyá vált Gyermeknap, melyre idén 2017. május 27-én, szombaton kerül sor, ismét a Mamutfenyőknél. Bízunk benne, hogy minden korosztály - gyermekek, fiatalok, felnőttek és az idősebbek is - megtalálja az őt érdeklő programokat.

 

Szeretettel várjuk Önöket!

 

dr. Győri Ottilia

polgármester

Ma 2018. június 24., vasárnap, Iván napja van.

Következő programok